Vanliga frågor – Hyrbil

1. När får jag bekräftelse på bokningen?

Du får en bekräftelse och den kupong du ska ta med dig till hyrbilsföretaget senast några timmar efter bokning. Om datum för hämtning är flera veckor fram kan det dröja upptill 36 timmar.

2. Varför har jag inte fått bekräftelse på bokningen?

Innan du kontaktar oss, kolla din e-posts spamfolder. Om bokningen inte finns där, var vänlig och kontakta oss snarast.

3. Kan ni garantera att jag får den bilen jag bokar?

Normalt kommer du att få den bil du bokar, men du kan också få en liknande bil i samma klass. Klicka på ”Fordonsdetaljer” under den aktuella bilen i STEG 2 för att se andra bilar i samma klass.

4. Hur vet jag exakt från vilken adress jag hämtar bilen före bokning?

Välj först den bil som passar dina behov. Klicka sedan på ”Boka”. Adressen står högst upp i formuläret.

5. Kan jag använda mitt svenska körkort i utlandet?

Du kan använda svenskt körkort i alla EU/EES-länder samt Australien, Kanada och USA. Många andra länder utanför EU godtar också EU/EES-avtalen men om du är osäker kontakta ambassaden eller myndigheten i det aktuella landet.

6. Kan jag boka samma dag som jag vill hämta bilen?

Ja, det är fullt möjligt om bokningen sker minst 2 timmar i förväg.

7. Tar ni någon avgift för bokningen?

Nej, priset du ser under total hyrkostnad i STEG 3 är det pris som du betalar. Inga extra avgifter läggs till såvida du inte har bokat någon extrautrustning.

8. Kan jag korsa gränsen till ett annat land än det jag hyrde bilen i?

Normalt sett kan du det. Klicka på ”Prisupp” i gifter” i STEG 2 för att se vilka länder du kan korsa gränsen till. En avgift kan tillkomma som i så fall betalas lokalt.

9. Jag vill hyra vid flygplats, men kommer inte med flyg. Vad gör jag?

Välj ”Flygbolaget står inte på listan” i menyn under ”Flightdetaljer”.

10. Jag vill ha mer än 1 förare, hur gör jag?

Du har möjlighet att kryssa i för eventuellt flera förare i STEG 3 av bokningen. Priset varierar från 3 Euro till 10 Euro per dag, men ibland är en extra förare inkluderad i priset.

11. Vad är åldersgränsen för att hyra bil?

Det varierar kraftigt från land till land och mellan de olika hyrbilsföretagen vi förmedlar. Klicka på ”Hyrdetaljer” i STEG 2 av bokningen för att se åldersgränsen på de olika bilarna.

De flesta uthyrare har en minimiåldersgräns på 21 år, men några företag har 18-års åldersgräns. Yngre förare mellan 18 och 25 år måste oftast betala en liten avgift. Avgiften uppges under ”Hyrdetaljer” i STEG 2 av bokningen.

12. Hur länge måste jag ha haft körkort?

Förare måste vanligtvis haft ett giltigt körkort i minst 1 år utan allvarliga missöden. Kom ihåg att körkortet också alltid måste visas i luckan till hyrbilsföretaget.

13. Hur ändrar jag en existerande bokning?

Om det är strax före hämtning, var vänlig och ring +353 (23) 8883011 (Internationellt kundcenter) för alla ändringar. Du kan också kontakta oss via e-post om det är mer än 5 dagar till hämtning.

14. Hur avbokar jag?

Klicka här och skriv in ditt reservationsnummer och din e-postadress.

15. Vilka försäkringar är inkluderade?

Självriskförsäkring, stöldförsäkring och ansvarsförsäkring är inkluderade för alla våra erbjudanden. Klicka på ”Prisuppgifter” i STEG 2 av bokningen för mer information om försäkringarna och eventuell självrisk. Läs mer om försäkring här

Svenska