Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Stockholm

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Stockholm inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Stockholm miniguide

Hyrbil Stockholm
Biluthyrning Stockholm

Behöver du en hyrbil i Stockholm? Att ha en bil är praktiskt oavsett om du är på semester eller på affärsresa och många människor väljer att hämta ut sin hyrbil direkt på flygplatsen när de anländer. Bokar du din bil i god tid innebär det att du både sparar tid och pengar och genom att jämföra priser från flera biluthyrningsföretag kan du hitta de bästa erbjudandena. 

Om Stockholm

Stockholm, som grundades under 1200-talet, är huvudstad i Sverige och är den största staden i Norden. Staden har en befolkning på 1,3 miljoner invånare (eller 2 miljoner om du räknar in förorterna). Stockholm som ligger på östkusten, vid sjön Mälaren, är också en viktig hamnstad. 

Kustlinjen är något som präglar Stockholm med det pittoreska landskapet och på grund av det stora område det täcker. Stockholm byggdes ursprungligen på öar i skärgården. Vattenytor och stora parker är fortfarande viktiga inslag i Stockholms centrala delar. 

Stockholm erbjuder mycket att se och uppleva. Den ursprungliga stadens centrum, Gamla Stan, ligger på ön Stadsholmen och är en sevärdhet i sig själv. Här kan du se den vackra katedralen, Storkyrkan, från 1200-talet och Stockholms kungliga slott, byggt på 1600-talet. På den närliggande ön Helgeandsholmen ligger det imponerande Riksdagshuset som byggdes 1905. 

På halvön Djurgården hittar du Vasamuseet, där du kan titta på det restaurerade skeppet Wasa som sjönk 1628. Friluftsmuseet Skansen är också värt ett besök. Här hittar du även ett zoo. 

Stockholm har två internationella flygplatser: Den gamla flygplatsen, Bromma Flygplats (BMA) ligger 9 kilometer väster om staden och den nya flygplatsen, Stockholm Arlanda Flygplats (ARN) ligger 43 kilometer norr om staden. 

Flygplats

Stockholm Arlanda Flygplats (ARN) är stadens huvudsakliga internationella flygplats och den ligger 43 kilometer norr om stadens centrum. Flygplatsen hanterar 20 miljoner passagerare årligen och du kan hitta flera biluthyrningsföretag här, så som Avis, Alamo, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz, National och Sixt. 

Trafik

Trafikreglerna och sättet att köra i Sverige bra och lugnt. Promillehalten i blodet är begränsad till 0,2. Hastighetsbegränsningarna i Sverige är 50 km/h i tätbebyggda områden, 70-100 km/h på landsvägar och 120 km/h på motorvägar. 

I Stockholms historiska stadskärna Gamla Stan är det alltid förbjudet att parkera. För att begränsa biltrafiken finns det gott om gågator i detta område. 

Det finns gott om parkeringsplatser i centrala stan och det går också att parkera på gatorna och det finns dessutom parkeringar utanför centrala stan. 

Utflyktstips

Har du en hyrbil i Stockholm är det möjligt för dig att ge dig ut på kortare eller längre åkturer och att utforska mer av regionen. Besöker du Stockholm på sommaren rekommenderas en tur till kusten. Staden Vaxholm, som ligger 38 kilometer nordost om Stockholm, är en pittoresk plats med små butiker, gallerier, caféer och restauranter. Här finns Vaxholms fästning som byggdes 1833 liksom flera vackra stränder. 

Vill du ge dig ut på en längre åktur är universitetsstaden Uppsala ett bra alternativ. Uppsala är Sveriges fjärde största stad med en befolkning på cirka 168 000 (2017). Staden ligger 80 kilometer norr om Stockholm och här ligger Uppsala slott, som byggdes på 1500-talet och universitetet som grundades år 1477. I anslutning till universitetet hittar du dessutom en underbar botanisk trädgård. Uppsala Domkyrka är också värd ett besök. Denna katedral byggdes mellan 1200- och 1400-talen och är den största kyrkan i gotisk stil i Norden.