Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Oslo

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Oslo inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Oslo miniguide

Oslo
Biluthyrning Oslo

Behöver du en hyrbil i Oslo? Oavsett om du reser till Oslo för semester eller för affärer är en hyrbil praktisk för att utforska staden. Det finns flera typer av bilar att välja mellan och du kan själv bestämma om du vill hämta ut din bil i centrum eller på Oslos flygplats – Gardermoen. 

Allmän information om Oslo

Med cirka 670 000 invånare (2010) är Norges huvudstad Oslo landets största stad. Staden är belägen i centrala/östra delen av södra Norge – vid den inre Oslofjorden. Flera floder rinner genom staden, bland andra floden Akerselva. 

Oslo grundades runt år 1048. Staden blev huvudstad för första gången 1314 och därefter år 1814, efter att unionen med Danmark upplösts. Staden har en viktig hamn med både lokala och internationella rutter och Oslofjorden, liksom de bergiga omgivningarna kring staden, är populära destinationer för fritids- och friluftsliv. 

Huvudstaden är fylld av kultur med fler än 50 museer, mängder av konstgallerier, opera-, teater-, konsertscener och platser för nattliv. 

Bland de populäraste turistattraktionerna i Oslo återfinns Slottet (det kungliga slottet) – som är det huvudsakliga residenset för den norska kungen, slottsparken, paradgatan ”Karl Johans gate” (som sträcker sig från Oslos centralstation i sydost till Slottet i nordväst) – med populära affärer på båda sidor av gatan, Oslos katedral från 1697, parlamentet och nationalteatern från 1899 – såväl som de gamla universitetsbyggnaderna. 

Andra sevärdheter är Akershus fästning (ursprungligen från 1299), Gamla Aker Kyrka från 1100-talet (stadens äldsta byggnad), Holmenkollbacken med dess skidmuseum, Frognerparken med Vigelandsanläggningen (skulpturpark), Nationalmuseum med dess samling av Edvard Munch’s målningar, Kon-Tiki Museet, Norges Maritima Museum och Ibsen Museet. 

Bland alla nyare attraktionen är Oslos operahus ett måste. Det ligger i Bjørvika och invigdes år 2008. 

En hyrbil kan bokas på flera olika ställen i Oslo, inklusive Oslos flygplats; Gardemoen, Asker tågstation, inne i city och vid Økernveien. Vi garanterar låga priser på hyrbilar i Oslo. Använd vår sökmotor ovan för att kolla upp priser och tillgänglighet för hyrbilarna. 

Flygplats

Stadens huvudsakliga internationella flygplats, Oslo Gardemoen Flygplats (OSL) ligger 50 kilometer nordost om stadens centrum. I ankomsthallen hittar du kontor för ett antal välkända biluthyrare – bland andra Avis, Budget, Europcar, Hertz och Sixt. 

Du kan ge dig ut på kortare eller längre turer i din egen takt med en hyrbil i Oslo och du kanske även vill besöka andra städer i öster? 

Utflyktstips

Fredrikstad som ligger 94 kilometer söder om Oslo är en mysig stad som grundades år 1567. Staden anses vara norra Europas bäst bevarade befästa stad och Gamlebyen med sina historiska vallgravar, försvarsverk och kullerstensgator är ett populärt resmål. Kongstens fästning från 1677 och kyrkan i Fredrikstad från 1779 är också värda att se – liksom Fredrikstads Museum. 

En annan populär tur är att köra till Glasbruksbyn som ligger 73 kilometer nordost om Oslo, mer specifikt i Jevnaker vid Randsfjorden. Glasbruksbyn grundades 1762 och är berömd för sin tillverkning av kvalitetsproduket av glas och kristall. Glasbruket är öppet alla årets dagar. Under helgerna kan besökare själva få möjligheten att prova på glasblåsning i glasstugan. Området har också ett glasmuseum, ett galleri och en fabriks-outlet.