Hyrbil Norge

Spara upp till 70 % på biluthyrning

Vi söker efter bästa pris på hyrbil från 1 600 olika företag

tick-2Garanterat låga priser

tick-2Inklusive försäkring och skatt

tick-2Inga dolda avgifter

tick-2 Fri körsträcka på de flesta destinationer

tick-2 Inga kreditkortskostnader

tick-2 24-timmars kundservice

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Biluthyrning Norge

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Norge inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Norge miniguide

Norge

Biluthyrning Norge

Norge är långt norra Europa, är det västligaste landet på den skandinaviska halvön. Landet har en mycket lång kustlinje – Barents hav i nordöst, Norska havet i norr och väster, Nordsjön i sydväst – och Skagerrak och Kattegatt i söder. Annars land har en gemensam gräns med Ryssland , Finland och Sverige .En del utomeuropeiska områden är en del av Norge. Detta gäller Björnön och skärgården Svalbard (Spetsbergen) i Barents hav, Jan Mayen (mellan Norge och Grönland) och några små öar nära Antarktis (Bouvetön och Peter 1.s ö).

Norge – som till stor del ett bergigt land – har ca. 4,8 miljoner invånare (2009). Den högsta punkten är Galdhøpiggen (2469 m). Längs kusten, särskilt i väster finns flera djupa fjordar – medan de bästa jordbruksområden i östra delen av landet.

Även Norge är långt norrut, inte Golfströmmen uppvärmningen, så klimatet är mestadels tempererat. Strax norr dock subarktiska klimat – och i den delen av landet som ligger norr om polcirkeln, finns det också en period med midnattssol på sommaren och mörka vintern.

Huvudstaden Oslo , som ligger i toppen av Oslofjorden södra delen av landet, har ca.580.000 invånare (2009). Andra större städer är Bergen , Trondheim , Stavanger ,Kristiansand och Tromsø . Det officiella språket i landet är norska, medan den samiska ursprungsbefolkningen – som har sina kärnområden norra delen av landet – har samiska som modersmål (även om de flesta också talar norska).

Norges största flygplats – Oslo Gardermoen Airport – som ligger strax norr om huvudstaden.Andra större flygplatser är Bergens flygplats Flesland , Stavanger flygplats Sola och Trondheims flygplats Vaernes .

Hyrbilguiden.se har ett stort utbud av hyrbilar i alla större flygplatser och städer i Norge. Prova sökmotorn och boka en hyrbil i tre enkla steg. Alla priser på hyrbilar omfattar nödvändiga försäkringar och obegränsad körsträcka.

Svenska