Hyrbil Norge

Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Norge

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Norge inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Norge miniguide

Norge
Biluthyrning Norge

Norge är långt norra Europa, är det västligaste landet på den skandinaviska halvön. Landet har en mycket lång kustlinje – Barents hav i nordöst, Norska havet i norr och väster, Nordsjön i sydväst – och Skagerrak och Kattegatt i söder. Annars land har en gemensam gräns med RysslandFinland och Sverige. En del utomeuropeiska områden är en del av Norge. Detta gäller Björnön och skärgården Svalbard (Spetsbergen) i Barents hav, Jan Mayen (mellan Norge och Grönland) och några små öar nära Antarktis (Bouvetön och Peter 1.s ö).

Norge – som till stor del ett bergigt land – har ca. 4,8 miljoner invånare (2009). Den högsta punkten är Galdhøpiggen (2469 m). Längs kusten, särskilt i väster finns flera djupa fjordar – medan de bästa jordbruksområden i östra delen av landet.

Även Norge är långt norrut, inte Golfströmmen uppvärmningen, så klimatet är mestadels tempererat. Strax norr dock subarktiska klimat – och i den delen av landet som ligger norr om polcirkeln, finns det också en period med midnattssol på sommaren och mörka vintern.

Huvudstaden Oslo, som ligger i toppen av Oslofjorden södra delen av landet, har ca.580.000 invånare (2009). Andra större städer är BergenTrondheimStavanger,Kristiansand och Tromsø.  Det officiella språket i landet är norska, medan den samiska ursprungsbefolkningen – som har sina kärnområden norra delen av landet – har samiska som modersmål (även om de flesta också talar norska).

Norges största flygplats – Oslo Gardermoen Airport – som ligger strax norr om huvudstaden.Andra större flygplatser är Bergens flygplats FleslandStavanger flygplats Sola och Trondheims flygplats Vaernes.

Hyrbilguiden.se har ett stort utbud av hyrbilar i alla större flygplatser och städer i Norge. Prova sökmotorn och boka en hyrbil i tre enkla steg. Alla priser på hyrbilar omfattar nödvändiga försäkringar och obegränsad körsträcka.