Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Sortland

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Sortland inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Sortland miniguide

Sortland
Biluthyrning Sortland

Den norra norska staden Sortland har 4.600 invånare (2008), och är adminstrasjonssenter i Sortland kommun. Det ligger i Nordland fylke, och tillhör regionen och øydistriket Vesterålen. Sortland är ansluten till fastlandet via Sortland Bridge.

Sortland är en trafik-och väg 82 norrut till Andenes. Dessutom anlöper Hurtigruten ( Bergen – Kirkenes ) Sortland hamn dagligen.

Staden är känd som ”den blå staden sundet” – eftersom stadens byggnader i samband med ett projekt var målade i olika nyanser av blått.

Vesterålen ökande turisttrafiken, och den vackra naturen, midnattssolen på sommaren och mörka tider av naturliga fenomen aurora bidra till detta. Stadsdelen erbjuder även aktiviteter såsom valskådning, havskajakpaddling, berg och strand promenader, etc.

Av stadens turistattraktion kan sådana åtgärder Sortland museum, som ställer ut på olika platser i staden –   fokus på det kulturella landskapet historia och Sortland kyrka från 1901.Stadens årliga jazz festival helgen är ett populärt evenemang som hölls i september.

12 km utanför centrum Lihallen kultur Farm (Sigerfjord), som har ett konstgalleri och café – där det också har fantastisk utsikt över berg och fjordar.

Närmaste flygplats är Stokmarknes flygplats – Skagen, som ligger 21,5 km sydväst om Sortland.