Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Malaga

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Malaga inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Malaga miniguide

Hyrbil Malaga
Biluthyrning Malaga

Malaga är ett populärt resmål för turister och många av de som reser dit vill hyra en bil för att på egen hand kunna utforska regionen. De flesta väljer att hämta hyrbilen på flygplatsen, men det är även möjligt att göra det på något av kontoren inne i staden. Det finns mycket pengar att spara på att jämföra hyrbilspriser mellan olika hyrbilsföretag i Malaga och om du bokar hyrbilen före avresan kommer bilen finnas där för att hämta upp när du anländer. 

Allmän information om Malaga

Malaga är en stor hamnstad i den sydliga spanska regionen Andalusien, vid Costa del Sol. Staden har cirka 569 000 invånare (2016). Malaga har ett varmt klimat året runt och många turister kommer hit för att kombinera sol och bad med en storstadssemester. Staden har ett rikt kulturliv men än är också rik på konst och historia. 

Populära sevärdheter i Malaga är katedralen från 1500-talet, museet och barndomshemmet för konstnären Pablo Picasso, slottet Gibralfaro med en fantastisk utsikt över staden och fästningsanläggningen Alcazaba som ligger precis vid slottet. Du kan även besöka Interactive Music Museum i Malaga. 

Den här stora staden bjuder på bra shoppingmöjligheter, livligt nattliv och bra tapas-restauranger. 

Andra typiska sevärdheter i Malaga är flamencouppvisningar och tjurfäktning. 

Malagas flygplats är Spaniens fjärde största internationella flygplats. Den ligger 8 kilometer sydväst om stadens centrum. 

Malaga är Spaniens näst populäraste destination för bokning av hyrbilar, efter Alicante. Priserna är låga, och du kan få en hyrbil för lite över 100 kronor om du bokar den i över fem dagar. Boka en hyrbil med hjälp av sökmotorn ovan och kom ihåg att ju tidigare du gör det, desto billigare blir det. 

Flygplats

Den internationella flygplatsen Malaga Airport (AGP) ligger 11 kilometer sydväst om stadens centrum och betjänar ett stort antal charter- och reguljärflyg. Flera välkända biluthyrningsföretag har filialer på flygplatsen, så som Avis, Hertz, Europcar, Enterprise, Goldcar, Sixt och Record Go. 

Utflyktstips

Med en hyrbil är det lätt att ta sig runt i staden och det går även att göra spännande utflykter utanför stadens centrum. Vägnätet är välutvecklat med tillfredsställande skyltning. De spanska motorvägarna (Autopistas) har vägtullar. Du kan välja att betala kontant eller med kort. 

Regionen Andalusien har mer än 50 golfbanor och det finns vackra byar och områden längs med kusten. 

Det är väldigt populärt att köra till den moderna staden Marbella som ligger 59 kilometer sydväst om Malaga. Marbella är en elegant stad med en vacker strandpromenad, inbjudande stränder och en liten båtmarina där lyxiga yachter ligger sida vid sida. I stadskärnan kan du hitta trevliga butiker, restauranger och caféer. 

Du kan även köra till den stora staden Sevilla som ligger 207 kilometer nordväst om Malaga. Sevilla är huvudstaden i regionen Andalusien och har flera byggnader som är med på UNESCO:s världsarvslista. Sevillas katedral – invigd 1507, klocktornet Giralda – ursprungligen en minaret från 1100-talet och Alcázars palatskomplex (även det från 1100-talet) är stadens mest kända sevärdheter. Dessutom är Alcázar känt för sina vackra trädgårdar. 

Sevillas historiska centrum är en sevärdhet i sig med sina smala, trånga gator och trevliga tapasbarer.