Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Luleå

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Luleå inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Luleå miniguide

Hyrbil Luelå
Biluthyrning Luleå – Foto: © Kurt Stüber

Hyra bil i Luleå är enkelt och smidigt för alla som har ett behov, för att sedan utforska omgivningen. Det finns ett flertal biluthyrare i staden och på flygplatsen, vilket gör att du kan hyra den bil som passar dig och dina behov. Fördelen med en hyrbil i en stad som du inte känner till, är att du kan ta dig vart som helst. Du får upplevelser som är utöver det vanliga och som ger dig nya fina minnen.

Luleå Guide

Luleå är centralorten i Luleås kommun som ligger i Norrbotten. Dessutom är staden residensstad för Norrbottens län och ligger på 25:e plats bland Sveriges största städer. I Luleå bort det cirka 49 000 personer, men i hela kommunen finns det drygt 78 000 invånare. Staden har funnits ända sedan 1621 och har hela tiden haft en stor betydelse för handel tack vare industrin och Luleås hamn. Något som inte många vet att själva staden en gång i tiden blev flyttad tack vare landhöjning och den nya staden blev planerad mycket noggrant med gator, torg och bostäder av Erik Eriksson Niurenius.

Förutom att Luleå är en stor hamnstad, finns också ett stort metallurgisk centrum för metallindustrin i Sverige och håller på med en väldigt omfattande forskning. I folkmun så kallas staden för Stålstaden. Det finns det nordligaste tekniska universitet i Luleå. På 1940-talet var staden en garnisonsstad för militärer som flög och var till sjöss. Numera finns det inga militärer kvar i staden utan de har förflyttats till Boden istället. Luleå är också en stiftsstad för Luleå stift och har sin egen domkyrka för de som är intresserad att besöka den. Domkyrkan är Sveriges yngsta och nordligaste som stod klar 1893.

  • Luleå är den nordligaste tekniska universitet
  • Sveriges yngsta domkyrka ligger i Luleå
  • Luleå har en utbredd metallindustri och forskning
  • Shoppa på världens äldsta inomhusgalleria
  • Kultur för alla åldrar

För den som tycker om att shoppa finns det tre olika gallerior att välja mellan. En av dem är gallerian Shopping och är faktiskt världens äldsta inomhus galleria. Gallerian invigdes under 1955 och var då unikt inslag i Luleå. De andra två galleriorna är Smedjan och Strand Galleria. Självklart finns det andra butiker att shoppa loss i också och dessa ligger längs Luleås shoppingstråk – Kungsgatan och Storgatan. Har du en hyrbil går det att ta sig till det stora köpcentrumområdet Storheden. Där det går att göra riktigt bra fynd både för stora som små.

Är du intresserad av kultur finns Luleås Kulturhus. För de som gillar att smaka på olika typer av mat, lyssna på musik och andra roligheter kan besöka Luleå Hamnfestival under sommaren och hålls årligen. All trafik stängs av på festivalområdet, vilket gör att alla kan känna sig trygga och säkra. Luleå har mycket att erbjuda dels inom stadsgränsen och är väldigt pittoreskt fastän stålindustrin finns där. Även runt om staden finns det mycket att se för den nyfikne och äventyrslystne. Så passa på och upptäck vad staden har att erbjuda när du är på besök där uppe!

Utforska Luleås omnejd med din hyrbil!

Ett ställe som du inte bör missa när du har en hyrbil är att besöka Gammelstads Kyrkstad och ligger cirka 14 kilometer från Luleås centrum. Med bil tar det ungefär 20 minuter att köra. Det är en samling av kyrkstall och kyrkstugor. Du kan bland annat besöka någon av de 400 stugorna där du får se hur de kunde se ut på 1500-talet. Tycker du om djur kan du hälsa på grisarna och fåren som finns i hägnar. Här hittar du också Norrlands största kyrka som är fylld med underbart vackra målningar och ting.

Orten Boden som ligger cirka 30 minuters väg från Luleå centrum är värd att besöka. Det tar omkring 3,5 mil att köra. I Boden kan du ta dig en närmare titt på Rödbergsfortet som fungerade som ett skydd mot norr. Fortet tillhör en av Sveriges mest påkostade försvarsanläggningar och har skyddat landet i två världskrig, samt under det kalla kriget. Under vintertid går det att boka in dig på hundslädturer för att njuta av Lapplands natur och landskap nerbäddad i en släde. Om det finns barn i familjen kan ni alltid besöka Nordpoolen som är ett inomhus äventyrsbad.

Piteå, grannstaden till Luleå är verkligen trevlig att köra till och ligger cirka 5,5 mil söder om staden och tar en timme att åka dit. På sommaren är Piteås Havsbad mysigt att besöka för sol och bad, men det finns även som inomhusbad på vintern. Vill du ha lite kultur finns friluftsmuseet Swensbylijda och är från början en gammal bondgård från 1600-talet. Gården hade sin egen smedja, dammbyggnad, kvarn och skvaltkvarn. Det blir en trevlig familjeutflykt.

Är du ute efter vacker natur är Älvsbyn ett ställe du ska åka till. Älvsbyn ligger omkring en timmes resväg, 8,2 mil, från Luleås centrum. Byn kallas för Norrbottens pärla, med tanke på att det finns ett flertal sjöar, älvar, skog och berg. Ser du allt detta uppifrån liknar det en ädelsten med sitt azurblåa glittrande band tack vare alla vattendrag. Storforsen är en upplevelse i sig då det dånande vattnet flyger och far i forsen. Du som besökare har möjlighet att på ett smidigt sätt komma ända fram och uppleva det vackra.

Luleå Airport

Luleå Airport ligger på ett bekvämt avstånd från stadskärnan, då det endast är sju kilometer från centrum. Flygplatsen är den femte största i Sverige. Det finns cirka tio charterföretag och fem reguljära flygföretag som erbjuder sina tjänster på flygplatsen.På flygplatsen går det att hitta allt för en lyckad resa och ett spännande äventyr. Luleå Airport är porten till lockande destinationer, allt från Bottenviken till svenska Lappland med sina samer.

Självklart går det hyra bil på Luleå Airport. Det finns ett flertal biluthyrningsfirmor som du kan välja mellan. Du hittar Avis, Hertz, Mabi, Budget och Eurocar. För att hyra bil går du helt enkelt i på varje biluthyrningsfirmas webbsida, där du kan boka, kolla priser och ställa frågor. Bokar du en bil hittar du hyrbilsföretagen på P2, vilket är smidigt så du slipper springa runt och leta. När bilen är hämtad kan du bege dig vart du vill.

Några av favoriterna hos flygresenärerna som de gärna besöker när de kommer till Luleå Airport är bland annat: Boden med sitt Rödbergsfort, Piteå med sitt havsbad, Kalix och dess kopparbruk och Älvsbyn med den storslagna Storforsen. Alla resmålen ligger på ett behändigt avstånd, speciellt om du har hyrt en bil. Det tar nämligen bara en timmes bilfärd oavsett vilket av resmålen du väljer. Vilket kan vara bra att veta!

Luleås trafik

I Luleå är trafiken lugn och stillsam, vilket beror på att tempot i staden är inte särskilt högt. Stadsnätet av vägarna har en hög kvalitet och sköts 365 dagar om året. Luleå har några vägar som är viktigare än andra. Europaväg 4 ligger fem kilometer från Luleås stadskärna och Europaväg 10 som sträcker sig till Kiruna och Narvik. Dessa två stora vägar har kapacitet att ta emot lastbilarna som kommer från hamnen som ska frakta gods i Sverige.

Riksväg 97 har också en stor betydelse då denna väg förbinder Luleå med Sunderby sjukhus, samt städerna Jokkmokk och Boden.Vill du åka till Norge är det lättaste och trevligaste sättet ta tåget och åka Malmbanan. Självklart går det också tåg till andra städer också om du skulle föredra det. I Luleå finns också också busstrafik och vill du ta dig från flygplatsen och in till centrum ska du åka med buss 31.

Något du som bilförare bör tänka på är att under vintern är väglaget något helt annat än du kanske är van vid. Detta med tanke på mängden snö det brukar komma och hur kallt det kan bli under vintern. Därför bör du kontrollera att hyrbilen har ordentliga däck innan du beger dig ut på vift i Luleå med omnejd. Under vintern kan du även passa på att åka de speciella isvägarna som går till några av öarna i Luleås skärgård. Kommunen uppdaterar ständigt informationen om just dessa vägar. Du får då reda på exempelvis bärigheten och framkomligheten.