Spara upp till 70 % på biluthyrning

Vi söker efter bästa pris på hyrbil från 1 600 olika företag

tick-2Garanterat låga priser

tick-2Inklusive försäkring och skatt

tick-2Inga dolda avgifter

tick-2 Fri körsträcka på de flesta destinationer

tick-2 Inga kreditkortskostnader

tick-2 24-timmars kundservice

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Biluthyrning Köpenhamn

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Köpenhamn inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Köpenhamn miniguide

Hyrbil Köpenhamn

Biluthyrning Köpenhamn

Köpenhamn ligger på Själland vid Öresund, och är huvudstad i Danmark .I själva staden handlar om. 670.000 invånare (2008), medan hela storstadsområdet bor nästan 1,2 miljoner. Grundades på 1100-talet.

Som huvudstad med en lång historia av Köpenhamn, naturligtvis, ett antal intressanta sevärdheter – både av historiska och andra arter. Några av de mest kända skulpturen Den lilla sjöjungfrun på Langelinie, Round Tower (som byggdes 1642 som en oberoende torn Trinity Church) och Tivoli (Skandinaviens mest berömda nöjesparken, som öppnade i 1843).

Annars finns det flera stora slott anläggningar i Köpenhamn, där Amalienborg Slot är den främsta. Det byggdes som ett kungligt residens under åren 1748-1760, och är fortfarande den danska monarkens huvudsakliga bostad. Rosenborgs slott, som ligger i den vackra parken Kongens Have, den äldsta slott i staden. Den byggdes under 1632 – och i dag Cultural History Museum. Christiansborgs slott på Castle ön noterades i 1730, men förstördes senare i två bränder. Dagens Christiansborgs slott invigdes 1907, och det gör Folketinget, Högsta domstolen och den danska statsministern till.

Andra äldre byggnader i staden är de äldsta delarna av Köpenhamns universitet, som grundades redan 1479 (Nordens äldsta). I närheten ligger St Petri kyrka från 1586. Annars finns det flera stora parker i Köpenhamn, där den stora Ørstedsparken är en av de mest populära rekreationsområden.

Annars måste Köpenhamn, ett rikt kulturliv, och på museets framsida, särskilt nämnas National Museum, och konstinstitutioner, National Museum of Art, Ny Carlsberg Glyptotek och Thorvaldsens Museum (som har sitt ursprung i den berömda skulptören Bertel Thorvaldsen). Stadens nyaste kulturell attraktion är imponerande Operahuset på Holmen, som invigdes 2005.

Köpenhamn har naturligtvis också en livlig och varierad shopping och nattliv. Gågata ”Strøget” är en av Skandinaviens mest berömda shoppingdistrikt – och i det gamla hamnområdet i Nyhavn (som i äldre tider hade ett relativt dåligt rykte) är tilltalande restauranger i rad.

Köpenhamns flygplats Kastrup , som är Skandinaviens största flygplats, belägen på Amager, åtta kilometer sydöst om Köpenhamns centrum.

Alla priser på hyrbil i Köpenhamn omfatta ansvarsförsäkring, utöver försäkring, stöldförsäkring och eventuella avgifter flygplats. Biluthyrning i Köpenhamn har aldrig varit billigare. Priserna är i jämförelse från kända företag som Sixt, Alamo, Hertz, Budget och Europcar.

 

Svenska