Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Köpenhamn

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Köpenhamn inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Köpenhamn miniguide

Hyrbil Köpenhamn
Biluthyrning Köpenhamn

Letar du efter billig hyrbil i Köpenhamn? Det är väldigt populärt att hyra en bil i Köpenhamn och majoriteten föredrar att hämta sin bil på flygplatsen. Med en hyrbil i Köpenhamn kan du åka på trevliga dagsturer till den kringliggande landsbygden och du behöver inte förlita dig på kollektivtrafiken. Genom att jämföra priserna från flera företag är det möjligt att spara mycket pengar. Du kan även hämta upp din hyrbil i centrum om du föredrar det, det är helt upp till dig. 

Köpenhamn

Köpenhamn ligger på ön Själland vid Öresund. Det är Danmarks huvudstad och har en befolkning på cirka 620 000 personer (2019), nästan 1,3 miljoner bor i kommunen. Staden grundades på 1100-talet. 

Som en huvudstad med lång historia har Köpenhamn naturligtvis massor av intressanta sevärdheter att erbjuda – både historiska och av andra slag. Några av de mest kända är skulpturen Den Lilla Sjöjungfrun vid Langelinie Pier, Runda tornet (Rundetaarn) byggd 1642 som en del av Trinitatiskyrkan och Tivoli nöjespark (Skandinaviens mest berömda nöjespark som öppnades 1843). 

I Köpenhamn finns flera majestätiska slott. Amalienborg är det mest kända. Det byggdes 1748-1760 för att användas som kungafamiljens bostad och den regerande monarken har bott i Amalienborg sedan dess. Rosenborgs slott är omgiven av en vacker park som kallas Kungens trädgård. Detta är det äldsta av stadens slott. Det byggdes 1632 och idag finns de kungliga samlingarna i slottet. Christiansborgs slott, beläget på ön Slotsholmen, byggdes ursprungligen 1730 men brann ned vid två olika tillfällen. Dagens Christiansborgs slott stod färdigt 1907 och det är säte för det danska parlamentet (Folketinget), Danmarks högsta domstol och det danska premiärministeriet. 

Andra historiska byggnader är de äldsta delarna av Köpenhamns universitet, som grundades 1479 (således det äldsta i Norden). I närheten finns Sankt Petrikyrkan, byggd 1586. Köpenhamn har många vackra och frodiga parker. Den stora Örstedsparken är en av stadens mest älskade rekreationsplatser. 

Köpenhamn är även en rik kulturell scen som erbjuder flera intressanta museer. Danmarks Nationalmuseum, Danmarks nationalgalleri (SMK), Ny Carlsberg Glyptotek och Thorvaldsens museum (tillägnad den världsberömda skulptören Bertel Thorvaldsen) är alla värda ett besök. Det nyaste tillskottet till den kulturella scenen är det imponerande Köpenhamns operahus. Det ligger på ön Holmen. 

Köpenhamn erbjuder även fina shoppingmöjligheter och ett brett utbud av utmärkta kaféer, restauranger och ett livligt nattliv. Huvudshoppinggatan Strøget är det mest kända shoppingområdet i Skandinavien. I det gamla hamnområdet i Nyhavn (som tidigare hade ett dåligt rykte) ligger restauranger längs kanalen. 

Köpenhamns flygplats, Kastrup, är Nordens mest trafikerade flygplats. Den ligger på ön Amager, 8 kilometer sydost om stadens centrum. Alla biluthyrningspriser i Köpenhamn inkluderar ansvarsförsäkring, krockskyddsförsäkring, stöldförsäkring och flygplatsavgifter. Att hyra en bil i Köpenhamn har aldrig varit billigare. Vi inkluderar priser från kända företag som Sixt, Alamo, Hertz, Budget och Europcar. 

Trafik

Vägarna i Köpenhamn är väl underhållna och motorvägarna är avgiftsfria. Men som i alla städer av denna storlek kan det förekomma mycket trafik under rusningstider. Avgiftsbelagda parkeringsplatser hittar du i och runt stadens centrum. Köpenhamn har tre parkeringszoner; innerstaden är den dyraste. Om du bor på ett hotell i centrala Köpenhamn är det en bra idé att kontrollera om de erbjuder parkering till sina gäster. 

Om du hyr en bil i Köpenhamn kan du åka på kortare eller längre resor i stadens omgivningar och därmed upptäcka nya och spännande platser. 

Utforska bortom Köpenhamn med en hyrbil 

Ett bra tips är att åka på en dagstur från Köpenhamn till Malmö i Sverige. Detta är en 42 kilometer lång bilresa som inkluderar att köra över Öresundsbron som är cirka 16 kilometer lång. Malmö har många fantastiska platser som du kan besöka, bland annat Malmöhus slott som byggdes på 1530-talet. Här hittar du också ett konstmuseum och Malmös naturhistoriska museum. Andra platser som är värda att besöka är St. Petri-kyrkan från 1300-talet, skyskrapan Turning Torso och nöjesparken Folkets Park. Under sommaren är det definitivt ett måste att besöka den fantastiska stranden vid Ribersborg. 

Om du passerar Öresundsbron med bil måste du betala en broavgift. Aktuella priser hittar du här 

Har du en hyrbil är det möjligt att köra till staden Odense på ön Fyn. Detta är Danmarks tredje största stad. Odense ligger 165 kilometer väster om Köpenhamn och är känd för att vara Hans Christian Andersens födelseplats. Det är möjligt att besöka huset där han föddes, som idag är ett museum tillägnat hans liv och arbete. Odense domkyrka från 1300-talet är också värt ett besök, samt friluftsmuseet Den Fynske Landsby. I Nonnebakken, lite söder om staden, finns rester från en tusen år gammal vikingafästning. Även det väl värt en tur till.