Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Sevilla

Har du någonsin velat åka på en weekendresa till Sevilla? Denna fantastiska plats är definitivt värd varenda dag du spenderar där! Gör dig själv en tjänst och använd en av alla de tillgängliga biluthyrningsfirmorna för att garantera en smidig resa. När du har bestämt dig för vilka attraktioner du vill se och bokat din hyrbil är du redo för att upptäcka Andalusiens mirakel. 

Guide till Sevilla

Hyrbil Sevilla
Biluthyrning Sevilla

Sevilla är huvudstad (och samtidigt den största staden) i Andalusienregionen i sydvästra Spanien. Det är utan tvekan en av de mest intressanta platserna på den Iberiska halvön. Bara i gamla stan hittar du tre platser som finns med på UNESCO:s världsarvslista och det är bara ett smakprov på vad staden har att erbjuda. Bortsett från de pittoreska vyerna kommer sportfans säkerligen associera namnet med den framgångsrika fotbollsklubb som har sin bas här, Sevilla FC. 

Det är svårt att bli uttråkad i stan som är full av vackra sevärdheter. Den mest imponerande är den gigantiska gotiska katedralen med klocktornet La Giralda. Det finns ett mycket utmärkande drag för byggnader på den Iberiska halvön som drar blickarna till sig från varje turist. Fasaderna har en invecklad kombination av former och färger tack vare underbart kakel (spanska: azulejo) som finns på väggarna. Du kommer ha många möjligheter att beundra dem när du promenerar runt i staden. 

Sevillas befolkningsmängd på över 690 000 människor (runt 1,5 miljoner i storstadsområdet) gör det till regionens största stad och den fjärde största i Spanien. Trots att den ligger inåt landet har Andalusiens huvudstad en hamn som ligger 80 kilometer från Atlanten. Det är den enda flodhamnen i landet med denna unika struktur. Om tanken på havet och hamnen gör att du vill utforska ännu mer kan du ta en titt på populära destinationer i närheten inklusive Malaga, Cordoba och Cadiz. 

Om du inte är ett fan av sommaren kanske du bör fundera över att besöka Sevilla en annan årstid. I juli och augusti når temperaturerna ofta över 35 °C. Dock är vintrarna ganska milda med en genomsnittlig temperatur på runt 11 grader. Oavsett väder kan turister besöka charmiga restauranger, vilka det finns gott om i staden, där du kan prova utsökta spanska tapas och lokalt vin. 

Utforska med din hyrbil

I Sevilla är den historiska Gamla Stan av ganska rejäl storlek. Det var en av de största städerna under medeltiden. Som tur är kan du med hjälp av en hyrbil hitta guldkornen ganska lätt. Det du definitivt inte bör missa är Alcazar. Många turister känner igen detta kungliga palats från den populära tv-serien Game of Thrones. Och även om du inte känner igen det är det garanterat en otrolig upplevelse. Från flygplatsen är resan runt 15 kilometer och den tar ungefär 20 minuter. 

Om du vill komma undan från värmen ett tag är Isla Magica ett perfekt val. Sevillas ”magiska ö” är en temapark där du kan njuta av typiska attraktioner som berg- och dalbanor och filmföreställningar men även en ganska stor sjö. Där kan du bara ta det lugnt och koppla av. Packa allt du behöver i bilen så är du redo. Parken ligger 12 kilometer från flygplatsen och det tar runt 15 minuter att ta sig dit. 

Vill du utforska städer utanför Sevilla är antika Cadiz väl värt ett besök med sina ikoniska vita byggnader och över 100 vakttorn. Besökare kan ta en promenad på torg som är fulla av liv och rörelse och besöka en lokal fiskmarknad för att prova på färska delikatesser. Det är en ganska enkel resa från Sevilla som tar runt 1,5 timme. Avståndet mellan städerna är ungefär 130 kilometer. 

Flygplatser

Det finns en flygplats nära Sevilla vilken är känd som San Pablo Airport eller helt enkelt Sevilla Airport. Varje år passerar här runt fem miljoner passagerare. Den ligger inte så långt bort från stadens centrum, cirka 10 kilometer nordost från Sevilla. 

På flygplatsen kan resenärer hitta flera biluthyrningsalternativ. Det finns olika erbjudanden och bilar att välja mellan, ett brett utbud varumärken och modeller, från lyxbilar till nyttofordon. Dessutom är priserna här riktigt bra, speciellt när det jämförs med andra spanska flygplatser. Tillgängliga företag inkluderar Avis, Europcar, Hertz, Sixt, National Atesa och Enterprise Rent-A-Car. 

På Sevilla flygplats finns ett flertal serviceställen. Passagerare som väntar på flyg till Paris, London, Rom, Lissabon eller någon annan destination kan besöka outlet-butiker eller sätta sig ner och ta en paus på ett matställe eller café. Det som är intressant är den vackra arkitekturen inuti byggnaden som är tänkt att representera höjdpunkterna i Sevillas kultur. 

Trafik

Det kan vara lite knepigt att köra runt i den gamla staden i Sevilla eftersom vissa delar kan ha begränsad tillgång för bilar. Det rekommenderas att hyra en GPS eller använda Google Maps för att enklare navigera sig fram genom staden. Vanligtvis är det enklare att använda stora parkeringsplatser än att leta efter en plats eftersom det senare kan ta lång tid. Ha gärna i åtanke att det under siestan kan vara gratis att stå på vissa parkeringsplatser. 

Som vanligt bör du hålla utkik efter vägarbete och rusningstider och du behöver inte oroa dig så mycket över trafiken. Vägarna är generellt sätt i bra skick och det är ett nöje att köra på motorvägarna. När det kommer till hastighetsbegränsningarna på spanska vägar är detta några generella riktlinjer: 120 km/h på motorvägar, 90 km/h på enfiliga vägar och 50 km/h i städerna.