Spara upp till 70 % på biluthyrning

Vi söker efter bästa pris på hyrbil från 1 600 olika företag

tick-2Garanterat låga priser

tick-2Inklusive försäkring och skatt

tick-2Inga dolda avgifter

tick-2 Fri körsträcka på de flesta destinationer

tick-2 Inga kreditkortskostnader

tick-2 24-timmars kundservice

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Biluthyrning Lissabon

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Lissabon inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Lissabon miniguide

Hyrbil Lissabon

Biluthyrning Lissabon

Är du på jakt efter det billigaste sättet att hyra bil i Lissabon? Du kan spara både tid och pengar genom att boka hyrbilen innan avresa. Många resenärer föredrar att hämta upp hyrbilen direkt på flygplatsen, men det finns även möjlighet att hyra bil inne i staden. Med en hyrbil i Lissabon har du friheten att göra trevliga dagsturer eller korta utflykter i regionen – helt i din egen takt. 

Allmän information om Lissabon

Lissabon är huvudstad i Portugal och tillika den största staden i landet. Den ligger belägen i början av floden Tagus vid Atlanten och är landets största hamnstad. Staden, dess förorter inkluderade, har totalt 2,9 miljoner invånare varav drygt 500 000 bor i centrum. Lissabon sträcker sig över sju kullar utmed floden. 

En av Lissabons landmärken är kristusstatyn Cristo Rei, som liknar den som finns i Rio de Janeiro. Statyn är 100 meter hög och ger en mäktig utsikt över staden. Det går även att klättra till toppen av Elevador de Santa Justa för ännu en fantastisk utkikspunkt. Lissabon har flera vackra historiska byggnader. Några av de mest kända är Belémtornet från 1521 och klostret Mosteiro dos Jerónimos från 1496. Båda representerar den arkitektoniska Emanuelstilen. Dessutom finns de med på UNESCO:s världsarvslista tack vare den viktiga roll de spelade under glanstiden för de portugisiska upptäcktsresorna. 

I Lissabon har vi ett stort utbud av hyrbilar i alla prisklasser. Några av bilarna vi hyr ut är Toyota Avensis, Volkswagen Lupo, Ford Fiesta, Ford Mondeo och Mercedes minibuss. Alla hyrbilar har fria kilometer inkluderat i priset. 

Flygplats

Stadens internationella flygplats heter Lisbon Portela Airport (LIS) och är belägen 5 kilometer norr om stadens centrum. Många välrenommerade biluthyrningsföretag har kontor här, du hittar bland annat Avis, Hertz, Goldcar och Enterprise. 

Priserna för hyrbilar i Lissabon är ungefär som i Sverige med något billigare priser på drivmedel. 

Trafik

Att köra genom Lissabons centrum kan däremot vara en något kaotisk och stressig upplevelse. Sättet att köra skiljer sig nämligen från det svenska. Dessutom kan det vara svårt att hitta en parkeringsplats. En bra lösning är därför att parkera precis utanför stadskärnan och därefter använda stadens kollektivtrafik när du tar dig runt. 

Körtips

En hyrbil gör det möjligt att se så mycket som möjligt av Portugal och avstånden är inte så stora. Lissabon är beläget 280 kilometer norr om den kända turistdestinationen Faro, som ligger utmed Algarvekusten i landets södra del. Det är bara cirka 400 kilometer till den norra gränsen mot Spanien. 

Ett populärt alternativ är att köra till den vackra staden Sintra, belägen 33 kilometer nordväst om Lissabon. Sintra är känt för sin arkitektur från romantikens era och finns listad på UNESCO:s världsarvslista. Här kan du besöka ruinerna av det moriska slottet Castelo dos Mouros, som ligger på en bergstopp. Slottet uppfördes ursprungligen under 700-talet. 

Vid den atlantiska kusten, ungefär 12 kilometer väster om Sintra, kan du besöka flera vackra stränder så som vackra Praia Grande. Den är känd för sina fantastiska surfingmöjligheter så väl som annan vattensport. Vad gäller parkering finns det många bra alternativ och det är lätt att hitta små presentbutiker, caféer och barer i nära anslutning till parkeringen. . 

Om du vill ha andra badmöjligheter kan du ta en kort tur till det den lilla byn Costa de Caparica. Den är belägen endast 17 kilometer från Lissabon. Här finns ändlösa vita stränder som inbjuder till sol, bad och andra aktiviteter. Det är också turistvänligt med caféer, barer och restauranger. Det finns även flera surfingskolor utmed stränderna. 

 

Svenska