Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Faro

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Faro inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Faro miniguide

Hyrbil Faro
Biluthyrning Faro

Ska du på semester till Faro i Portugal och behöver en hyrbil? Med hyrbil i Faro har du möjligheten att utforska Algarve-regionen i din egen takt. Det finns många spännande platser att besöka. Om du bokar en hyrbil innan avresa kommer du spara både tid och pengar. Du kommer även kunna få den bil som passar dig och din plånbok. 

Allmän information om Faro

Faro är en stad i Algarve, vid Portugals södra kust. Staden ligger vid Atlanten och med sina 46 000 invånare räknas den som Algarves huvudstad. 

Från Faro kan du enkelt utforska Algarve-regionen. Staden har ett vackert gammalt distrikt med stenlagda gator, Centro Histórico, med fina exemplar av portugisisk arkitektur från 1800-talet. Staden, som erövrades av morerna 1249 och blev biskopssäte 1577 förstördes i en jordbävning år 1755. Faro har flera museer, bland annat det etnografiska museet samt ett judiskt kulturcenter, med historia från 1851. 

Från Faro går det båtturer till Ria Formosa, en naturpark som sträcker sig över gränsen till Spanien. I parken huserar flera fågelarter så som storkar och flamingos bland många andra. I Faro finns även en strand vid namn Praia de Faro och som är flera kilometer lång. Det är inte överraskande att staden, som centrum i Alagarve, har ett livligt nattliv. 

Faros flygplats är belägen 7 kilometer från stadens centrum, nära naturparken i Ria Formosa. 

Faro och Lissabon är de två portugisiska destinationer som är mest populära för biluthyrning. Vi erbjuder biluthyrningstjänster på flera platser runt om Faros centrum och även på Faros flygplats. 

Flygplats

Internationella Aeroporto de Faro (FAO) är belägen 6 kilometer väster om stadens centrum. Precis utanför ankomsthallen kommer du hitta flera biluthyrningsfirmor så som Avis, Hertz, Goldcar, Europcar, Guering och Enterprise. 

Omkring 13 kilometer öster om Faro ligger välbesökta Ria Formosa National Park. Området har en unik kustlagun och är ett paradis för fågelskådare. 

Utflyktstips

Faro är en perfekt utgångspunkt för både kortare och längre dagsutflykter i området, eller till andra delar av Portugal. Algarve-regionen är känd för sina vackra klippformationer och sitt kristallklara vatten, och inte minst för sina inbjudande sandstränder. Små bad- och turiststäder ligger i rad längs hela kusten. Med en hyrbil kan du hitta din favoritplats helt i egen takt. 

Det är också mycket vanligt att köra över landsgränsen till den spanska staden Sevilla, 199 kilometer öster om Faro. Att köra dit tar cirka två timmar. Denna spanska storstad innehåller inte mindre än tre byggnader som är med på UNESCO:s världsarvslista. Utöver flera sevärdheter erbjuder Sevilla även fantastiskt bra shoppingmöjligheter. 

Om du vill besöka huvudstaden Lissabon ligger den 280 kilometer norr om Faro. Lissabon är en vacker storstad med en blandning av ny och gammal arkitektur. Sevärdheterna i huvudstaden är många, inklusive Belém-tornet, den 177 meter höga Kristusstatyn, samt det gamla grannskapet Alfama, i närheten av där 1500-tals slottet São Jorge Castle är beläget. 

Trafik

Portugal har ett välutvecklat vägnät med hög standard. Dock är körstilen lite aggressivare än i Sverige och det kan emellanåt vara lite kaotiskt och stressigt att köra runt i storstäderna. 

Under högsäsongen kan det vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats i Faros centrum. Ett bra tips är att köra till parkeringshuset som ligger på den centrala gatan Avenida 5 de Outubro. 

Dessutom finns det en gratis parkeringsplats lite söder om stadens centrum, i området nära Largo de São Francisco. Därifrån är det bara 13 minuters promenad till stadens centrum.