Hyrbil Portugal

Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Portugal

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Portugal inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Portugal miniguide

Portugal
Biluthyrning Portugal

Ska du på semester i Portugal? Funderar du kanske på att hyra en bil under din vistelse så att du slipper förlita dig på kollektivtrafiken? Många väljer att boka sin hyrbil innan avresan så att den finns där när de anländer till flygplatsen. Genom att jämföra priserna på hyrbilar i Portugal hos de olika företagen kommer du att kunna hitta en så billig hyrbil som möjligt. Ett tips är att boka hyrbilen långt innan din avresa, då de mest prisvärda bilarna blir uppbokade först.

Allmän information om Portugal

Portugal ligger i sydvästra Europa – på västra sidan av den Iberiska halvön. Landet har 10,3 miljoner invånare (2018). Portugal gränsar till Spanien i norr och öst. Hela Portugals kustlinje gränsar till Atlanten.

Skärgårdarna Azores och Madeira i Atlanten tillhör också Portugal.

Portugals landskap är mycket varierande. I norr finner du flest bergsområden. Centrala Portugal består huvudsakligen av kustområden med sanddyner, samt tallskogar. De södra delarna av landet består av kullar och sandslätter.

Portugal har ett medelhavsklimat och landets södra delar är området som det regnar minst.

Portugals huvudstad Lissabon ligger på den sydvästra kusten till Atlanten och har drygt 500 000 invånare (2016). Staden är ett politiskt, ekonomiskt och kulturellt centrum i Portugal och har ett brett utbud av sevärdheter och attraktioner. ”Torre de Belém”-tornet från 1500-talet och ”Mosteiro dos Jerónimos”-klostret (invigdes 1601) är listade på UNESCO:s världsarvslista. I Lissabon finns ett flertal museer och konstgallerier, bra möjligheter för shopping och ett varierande nattliv.

Portugals största städer är Lissabon (500 000 invånare), Porto (214 000 invånare), Braga (137 000 invånare) och Amadora (177 000 invånare) (2016).

Varje år välkomnar landet 13 miljoner utländska turister och många charterturister åker främst till Algarve-regionen för en strandsemester. Portugals kultur, historia, natur och gastronomi lockar också många turister.

Portugals mest populära destinationer är huvudstaden Lissabon, turistresorterna i Algarve-regionen, städerna Sintra och Porto såväl som staden Funchal som ligger på ön Madeira.

Trafik

Portugal har ett välutvecklat vägnät med både motorvägar (”Autoestrada”) och landsvägar. De flesta sektionerna av motorvägarna kräver en vägtullsavgift och de flesta hyrbilarna är utrustade med en automatisk tag för vägtullsbetalning.

Hastighetsbegränsningen i städer och stadsområden är 50 km/h , medan hastighetsbegränsningen på landsvägar är 90-100 km/h . Portugals motorvägar har vanligtvis en hastighetsbegränsning på 120 km/h

Det finns en motorväg från Lissabon till den spanska gränsen som är en del av motorvägen mellan Madrid och Lissabon.

Alkoholgränsen i Portugal är 0,5 promille, jämfört med i Sverige där gränsen är 0,2 promille.

Det är viktigt att tänka på att körstilen i Portugal kan vara mer aggressiv än i Sverige. Därför bör du vara alert och vaksam bakom ratten och att du håller ett bra avstånd till bilen framför dig.

Utflyktstips

Om du väljer att ha hyrbil i Portugal har du en fantastisk möjlighet att få en varierad semester, eftersom en hyrbil gör det enkelt för dig att ta dig runt och utforska landet i din egen takt.

Om du planerar att köra i större städer, som huvudstaden Lissabon, rekommenderas en hyrbil med GPS så att det blir enklare att hitta rätt i staden. Det kan även vara ganska mycket trafik i huvudstaden och det kan vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats.

Portugal är ett litet land med rimliga avstånd till det mesta. Avståndet från Faro i söder till Porto i norr är 553 kilometer , vilket innebär 4,5 timmes körning.

Har du en hyrbil kan du uppleva härliga landskap med pittoreska städer, vingårdar, slott och fantastiska stränder.

Sintra

Den historiska staden Sintra är ligger i västra Portugal och har runt 10 000 invånare (2011). Sintra ligger drygt 12 kilometer från Atlantens kust och 33 kilometer nordväst om huvudstaden Lissabon. Sintra är en populär resedestination som är känd för sin unika atmosfär och vackra historiska byggnader.

Staden ligger 300 meter över havet och på toppen finns det moriska slottet Castelo dos Mouros från 900-talet. En annan attraktion är slottet Palacio da Pena från 1800-talet samt det kungliga palatset Palacio Nacional de Sintra från 1500-talet.

Den historiska stadskärnan är med på UNESCO:s världsarvslista.

Den närmsta internationella flygplatsen är Lisbon Portela Airport (LIS), belägen 37 kilometer öster om Sintra. Många internationella biluthyrningsföretag har filialer där. Bland dem finns Avis, Hertz, Goldcar och Enterprise.

Med en hyrbil i Sintra finns det många alternativ för trevliga utflykter i Portugal. Avståndet från Lissabon är kort och huvudstaden har otaliga attraktioner samt bra möjligheter för shopping.

Estoril-kusten i Portugal har långa, vackra stränder och vi rekommenderar en tur till den mest populära stranden Praia De Carcavelos. Stranden ligger 25 kilometer sydost om Sintra och här är sanden gyllene. Parkeringsmöjligheterna är bra på Carcavelos och det finns flera caféer/restauranger på stranden.

Du bör också besöka de små kuststäderna Estoril och Cascais, som är ligger strax väster om stranden i Carcavelos. Estoril är känd för sina stränder, sin golfbana och Europas största casino. Cascais har även flera små stränder, samt eleganta gågator med moderna affärer, restauranger och barer.

Porto

Hamnstaden Porto är belägen i nordvästra Portugal vid floden Duoro, runt 7 kilometer från Atlanten. Staden är landets näst största med sina 240 000 invånare (2011). Porto är en trafikerad och kommersiell stad och utsågs till Europeisk Kulturhuvudstad år 2001. Staden är också känd för sin produktion av portvin.

Porto är en av Europas äldsta städer och har varit bebodd sedan 300-talet f.kr. Stadens historiska centrum är listat på UNESCO:s världsarvslista och det är här du kan se katedralen – ursprungligen från 1100-talet och Stiftspalatset från 1700-talet. Det populära distriktet vid floden Duoro erbjuder många caféer, restauranger och barer.

Staden har också flera intressanta museer – inklusive ”Fundacao Serralves” – museum för samtida konst. Den lokala stranden i Foz do Duoro ligger belägen 7 kilometer väster om staden och är en populär resort till sommaren.

Stadens internationella flygplats – Porto Sá Carneiro Airport (OPO) – är belägen 12 kilometer norr om stadens centrum och är landets tredje mest trafikerade flygplats. Flygplatsen erbjuder hyrbilsföretagen Europcar, Avis, Budget, Guerin och Hertz på plats.

Om du hyr bil är ett populärt resmål den charmiga staden Guimaraes. Guimaraes ligger 55 kilometer nordost om Porto. Guimaraes har runt 54 000 invånare (2012) och har ett av landet bäst bevarade historiska stadscentrum. The Old Town är listad på UNESCO:s världsarvslista och staden utnämndes till Europeisk Kulturhuvudstad år 2012.

Guimaraes mest populära attraktioner är fästningen från 1000-talet, kyrkan Sao Miguel från 1200-talet, kyrkan Sao Francisco från 1400-talet och palatset Paco Dos Duques från 1300-talet.

Ett annat tips på utflykt är en dagstur till hamnen i staden Aveiro, som är belägen 80 kilometer söder om Porto. Aveiro har runt 60 000 invånare och är känd för sina kanaler och välvda broar. På grund av det kallas staden ofta Portugals Venedig och den är en populär turistattraktion.

Om du reser till eller från Aveiro kan du även stanna vid slottet Castillo de Santa Maria da Feira – som ursprungligen byggdes på 1000-talet. Slottet har fyra torn och restaurerades på 1400-talet. Castillo de Santa Maria de Feira är beläget 37 kilometer söder om Porto och 50 kilometer norr om Aveiro.

Lagos

Lagos är en historisk stad som är ligger i södra Portugal vid Atlantens kust, specifikt i Algarve-regionens västra del. Lagos har 31 000 invånare (2011) och är en populär turiststad.

Lagos är känt för sina vackra stränder och vikar, idylliskt belägna mellan dramatiska klippor – inklusive stranden Meia Praia. Staden är också känd för sitt livliga nattliv under sommaren och i gamla staden kan du utforska de smala gatorna med hektiskt folkliv.

Bland attraktionerna i Lagos finns det imponerande fortet från 1600-talet, stadsmurarna från 1300-talet, såväl som kyrkorna Sao Sebastiao och Santo Antonio – båda från 1600-talet. Den senare har ett litet stadsmuseum som också är värt ett besök. På torget Praca da Republica finner du den historiska slavmarknaden från 1400-talet, som också är en av stadens attraktioner.

Den närmsta internationella flygplatsen är Faro Airport (FAO) som är belägen 89 kilometer öster om Lagos. Flera ansedda biluthyrningsfirmor har kontor på flygplatsen – inklusive Avis, Hertz, Goldcar, Enterprise och Europcar.

Om du väljer att hyra en bil i Lagos har du möjlighet att åka på spännande utflykter och se mer av regionen i din egen takt. Ett tips är att köra till den lilla staden Silves som ligger 38 kilometer nordost om Lagos. Silves har 11 000 invånare (2011) och är belägen ovanför floden Arade. Den moriska fästningen Castelo dos Mourus ligger högst upp i staden och de äldsta delarna är daterade ända tillbaka till 700-talet. Katedralen i Silves är också ett välbesökt landmärke och den byggdes på 1400-talet. Den kallas den viktigaste gotiska byggnaden i Algarve-regionen.

Om du vill uppleva storstadsliv fullt med shopping, caféer, museer och monument kan du ta en dagstur till huvudstaden Lissabon som ligger 30 mil norr om Lagos. Lissabon har någonting för alla och det tar drygt 2 timmar och 40 minuter att köra.