Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Funchal

Det bästa sättet att utforska Funchal är genom att köra runt i staden. Här kan du bland annat besöka stadens katedral, utforska den pittoreska gatukonsten vid Rua da Santa Maria eller njuta av en vinprovning och ta en klunk (eller två!) av det utsökta starkvinet Madeira. Det finns många tillförlitliga hyrbilsfirmor i staden som erbjuder allt du behöver vad gäller biluthyrning.

Funchal Guide

Hyrbil Funchal
Biluthyrning Funchal

Funchal är huvudstad på Madeira, en portugisisk ö i Atlanten. Staden är även öns största stad trots att den endast har drygt 100 000 invånare. Funchal är känd för att vara födelseplatsen för fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo, men Funchals största turistattraktion är nog ändå tillverkningen av Madeira. Detta hjälpte till att förbättra stadens ekonomi och tillät staden att utvecklas från en autonom socken till en större stad år 1508. 

Du kommer glädjas åt stadens sub-tropiska klimat, vilket innebär att du under större delen av året kan njuta av den friska luften längs strandpromenaden. Du kan även njuta av stadens färska och lokalt fångade fiskar och omsorgsfullt marinerade kötträtter, naturligtvis tillsammans med en klunk av deras världsberömda vin. Om du inte är en vinentusiast kan du istället prova Madeiras poncha: det lokala hopkoket som botar allt. Denna starka blandning av sockerrörsrom, socker och citronsaft kan ge nytt liv åt dina sinnen, så ta det lugnt och drick inte för mycket. 

En av de mest spännande sakerna du kan göra i Funchal är att gå och se delfiner och valar i deras naturliga miljö – till havs! Eftersom Madeira ligger i Nordatlanten, är det ett perfekt ställe att se migrerande delfiner och valar. Beroende på säsong kan du även se knölvalar, vikvalar, sillvalar, flasknosdelfiner och till och med späckhuggare om du har lite tur. Om du är orolig för hur turen påverkar djuren kan du känna dig lugn. Det finns nämligen en 10-minuters begränsning för alla turer på ön. 

Du kan göra de vanliga turistaktiviteterna i Funchal, som exempelvis besöka olika museum, gå på vinprovning eller till och med åka linbana. Eller så gör du något helt nytt som dessutom är unikt för Madeira: åka rottingkälke nedför de branta gatorna i Monte. Förr i tiden använde lokalbefolkningen detta som transportmedel, men idag åker du bara på kälken som dras av två löpare iklädda traditionella kostymer. Missa inte chansen att prova detta då det enbart kan upplevas på Madeira. 

Utforska med din hyrbil

Det mest praktiska sättet att utforska Madeira är att bo inne i Funchal och helt enkelt köra runt på ön med din hyrbil. Börja dagen med att besöka Jardim Tropical Monte Palace, en trädgård bestående av flera våningar med exotiska träd, ett museum och till och med afrikanska skulpturer. Med ett avstånd på bara 7 kilometer från staden tar det dig cirka 12 minuter att nå detta utflyktsmål med bil. Det finns dock mer än så att göra. Du kan till exempel ta linbanan till Madeiras botaniska trädgård och njuta av dess fantastiska utsikt. 

Efteråt kan du njuta av en välsmakande lunch på Restaurante Taberna Madeira, en av Funchals högst rankade restauranger. Den ligger bara 5 kilometer från Jardim Tropical Monte Palace, en 15-minuters resa med bil. Väl där kan du äta dig mätt på traditionella portugisiska rätter som deras perfekt tillagade tonfiskmage, färsk och saftig bläckfisk samt välsmakande makrill för att nämna några exempel. Till detta kan du dricka deras världsberömda Madeira och sedan avsluta måltiden med en av deras ljuvliga tårtor. 

Vill du ha en upplevelse för livet? Då kan du inkludera ett besök inuti en vulkan på din att göra-lista. São Vicente Caves ligger 31,9 kilometer från Funchal och har vackra grottor, ett museum med 3D-filmer om vulkaner och till och med en riktig vulkan. Resan dit tar 35 minuter med bil och se till att du går på den interaktiva rundturen, det är ett måste för alla som besöker Madeira. 

Flygplats

Den närmaste flygplatsen ligger i Santa Cruz. Den är känd som Cristiano Ronaldo Madeira International Airport (FNC) eller Madeira Airport och den ligger 25 kilometer ostnordost om Funchal. Den var tidigare känd som en av de svåraste flygplatserna att landa på, då den har en extremt kort landningsbana. Madeira Airport öppnade år 1964 med en landningsbana på endast 1 600 meter, vilket innebar att enbart de mest erfarna och bästa piloterna kunde landa här. År 2000 utökade flygplatsen sin landningsbana med 1 kilometer, för att kunna betjäna de 3,5 passagerare som reser därifrån varje år. 

När det gäller att hyra en bil på Madeira Airport finns det olika alternativ beroende på dina önskemål och budget. Biluthyrningsföretag som Avis, Budget, Europcar, Goldcar, Rhodium, Guerin, Alamo, Enterprise, National, Rodavante, Hertz, Thrifty, Dollar, Firefly och Sixt finns tillgängliga på flygplatsen. Biluthyrningsdiskar finns på bottenplan i huvudterminalen och öppettiderna är vanligtvis från 07.00 till 00.00. 

Trots sitt avlägsna geografiska läge är Funchal en av populäraste destinationerna för resenärer som åker till Portugal. Funchal, som är känt som Europas Hawaii, är särskilt trevligt att besöka under vintermånaderna då många turister vill fly från iskylan i Nord- och Centraleuropa. Här kan de istället njuta av evigt solsken i paradiset. 

Trafik

På Madeira är det högertrafik och det är alltid en god idé att läsa på om deras trafikregler innan du hyr en bil. Ratten sitter till vänster precis som i Sverige. Notera att säkerhetsbälte är obligatoriskt för alla i bilen. Var även uppmärksam på att hastighetsgränserna är följande: 50 km/h i bebyggda områden, 90-100 km/h på öppna vägar samt 120 km/h på motorvägar. Tumregeln när du kör på Madeira är att köra försiktigt för att säkerställa din säkerhet. 

När det gäller att hyra bil på Madeira rekommenderas du att hyra en relativt bra bil som enkelt går att köra på de branta kullarna och smala vägarna. Undvik att hyra mini-bilar eftersom du behöver många hästkrafter för att köra uppför öns många och branta kullar. Kompakta bilar är de bästa för att kunna parkera smidigt samt köra på smala och trånga vägar.