Hyrbil Spanien

Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Spanien

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Spanien inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Spanien miniguide

Spanien
Biluthyrning Spanien

Letar du efter ett bra erbjudande på hyrbilar i Spanien? Att hyra en bil när turister semestrar i Spanien är mycket populärt och det finns många olika bilar att välja mellan. Om du jämför priser mellan hyrbilsfirmor i Spanien kommer du snabbt och enkelt hitta den billigast tänkbara hyrbilen. Det rekommenderas att du bokar din hyrbil långt innan avresa för att vara säker på att få den perfekta bilen för dina behov.

Allmän information om Spanien

Spanien är beläget på den Iberiska halvön i södra Europa och befolkningen är uppskattad till 46,6 miljoner (2018). Spanien gränsar till Andorra och Frankrike i norr, Gibraltar och Medelhavet i söder och Portugal i väst. Spanien har också Kanarieöarna i Atlanten, samt övärlden Balearerna i Medelhavet. Det inkluderar Menora, Mallorca och Ibiza.

Madrid är Spaniens huvudstad, belägen mitt i landet på den inre platån. Madrids befolkning är uppskattad till 3,2 miljoner invånare (2017) och är landets administrativa, ekonomiska och kulturella centrum.

Spanien är känt för sitt sköna och soliga Medelhavsklimat längs med den södra och östra kusten. Längs den norra kusten är klimatet atlantiskt och den inre platån domineras av ett mer kontinentalt klimat.

Spaniens största städer, enligt beräkningar från 2014, är Madrid (3,2 miljoner invånare), Barcelona (1,6 miljoner invånare), Valencia (780 000 invånare), Sevilla (697 000 invånare) och Zaragoza (670 000 invånare).

Spanien är kanske mest känt för sina långa sandstränder runt Costa del Sol och Costa Blanca. Landet har en rik historia och erbjuder spännande städer, otrolig natur, vacker arkitektur, kultur, konst och god mat.

Några av de mest besökta städerna i Spanien är Madrid, Barcelona, Sevilla, Granada och Valencia.

Trafik

Spanien har ett välutvecklat vägnät med motorvägar och landsvägar. Det finns två olika typer av bilvägar – Autopista och Autovia. Autopista är en tullväg, medan Autovia är tullfri.

Hastighetsbegränsningen på bilvägarna i Spanien är från 90 km/h upp till 120 km/h, och i stadsområden 50 km/h.

Den lagliga mängden alkohol som får finnas i blodet (BAC, Blood Alcohol Content) är 0,5 promille i Spanien. Som en jämförelse är BAC 0,2 promille i Sverige och allt över det räknas som rattfylleri. Det är dock rekommenderat att helt avstå från att dricka alkohol när du kör.

Stoppas du av en trafikpolis för fortkörning eller andra trafikförseelser kan polisen kräva att boten betalas på plats.

Det kan vara smart att boka en hyrbil med GPS i Spanien. Det kommer att förenkla din resa, särskilt när du kör i större spanska städer.

Det är också viktigt att komma ihåg att den spanska körstilen är mer aggressiv än i Sverige och vaksamhet på vägarna är viktigt.

Utflyktstips

Spanien har något för alla smaker – oavsett om du vill uppleva stadslivet eller om du föredrar en strandsemester längs kusten i öst eller söder. Med en hyrbil kan du enkelt ta dig runt till olika attraktioner och sevärdheter, och du kan ta trevliga dagsturer till närliggande städer och byar.

Det finns flera turistrutter i Spanien som går genom historiska byar och vackra landskap.

Alicante

Alicante ligger beläget i sydöstra Spanien längs med medelhavets kust och befolkningen uppskattas till 330 000 invånare. Alicante är en historisk stad och en viktig hamn – utöver att vara Costa Blancas center. Ett välkänt landmärke är Castillo de Santa Barbara, en fästning från medeltiden beläget 169 meter över havet. Andra sevärdheter är slottet San Fernando från 1800-talet, det arkeologiska museet, stranden Postiguet och promenadstråket Explanada de Espana. Det finns också många vackra parker och rekreationsområden i Alicante.

Stadens flygplats, Alicante Airport (ALC) ligger 9 kilometer sydöst om stadskärnan och är landets sjätte mest trafikerade flygplats. Här hittar du flera biluthyrningsfirmor, så som Avis, Centaur, Enterprise Atesa, Europcar, Goldcar, Hertz, Record Go och Sixt.

Hyr du en bil i Alicante kan du köra till en av de mest populära stränderna i Spanien – San Juan – vilken är belägen 9 kilometer norr om stadskärnan. Den vita sandstranden är 7 kilometer lång. Det finns parkeringsplatser för allmänheten parallellt med stranden, samt flera strandklubbar.

Det är också populärt att köra norrut längs kusten till Calpe, som ligger 64 kilometer nordost om Alicante. Rutten passerar genom kända turistmål och städer så som Villajoyosa, Benidorm, Alfaz del Pi och Altea.

Valencia

Valencia ligger i östra Spanien, längs Medelhavets kust och är både den provinsiella och regionala huvudstaden. Valencias befolkning är uppskattad till 780 000 och staden är en viktig hamnstad. Det finns mycket att se och göra i Valencia. En av de mest populära attraktionerna är konst- och vetenskapskomplexet Ciudad de las Artes y las Ciencias, som har unika och moderna byggnader, samt ett teknologimuseum, en IMAX-biograf och ett planetarium.

I Gamla Stan i Valencia kan du besöka flera historiska byggnader – bland dem katedralen från 1238. Staden är också känd för sitt vibrerande nattliv och har fantastiska shoppingmöjligheter.

Valencia Airport ligger belägen 9 kilometer väster om stadskärnan och flera biluthyrningsfirmor finns representerade här, inklusive Avis, Enterprise Atesa, Europcar och Hertz.

Har du en hyrbil har du fantastiska möjligheter att åka på kortare eller längre utflykter till områden utanför staden. Även om det finns bra stränder i Valencia är det rekommenderat att köra till stranden El Saler, som ligger 12 kilometer söder om stadens centrum. Den drygt 2,5 kilometer långa stranden har finkornig, vit sand. Nationalparken Albufera finns i samma område.

En annan rekommenderad utflykt med hyrbil är en dagstur till Alicante, som ligger 166 kilometer söder om Valencia. Alicante har otroliga sevärdheter och en resa till det medeltida fortet Castillo de Santa Barbara som ligger beläget på en kulle i staden rekommenderas.

Girona

Den katalanska staden Girona ligger i nordöstra Spanien, bredvid floderna Onyar och Ter. Staden har en population på 97 000 människor. Den är känd för sina gamla stadsdelar med härlig atmosfär och historiska byggnader så som den gotiska katedralen från 1300-talet. Det judiska kvarteret är också en av stadens främsta sevärdheter, med dess judiska museum. Girona har även ett arkeologiskt museum, ett stadshistoriskt museum samt ett konstmuseum.

Girona – Costa Brava Airport (GRO) ligger 12 kilometer sydost om stadskärnan och är en internationell flygplats. Om du är intresserad av att skaffa en hyrbil finns biluthyrningsfirmorna Enterprise Atesa, Europcar, Goldcar och Hertz här.

Har du hyrbil kan du köra till Barcelona som ligger 100 kilometer sydväst om Girona. Barcelona har ett oändligt antal sevärdheter och attraktioner – utöver fantastiska shoppingmöjligheter. Barcelona har ett rikt kulturarv och passa på att besöka både till katedralen La Sagrada Familia (som började byggas 1882) och Picasso-museet.

Ett annat tips på en bilutflykt är till den lilla kuststaden Tossa de Mar, som ligger 39 kilometer sydost om Girona. I Tossa de Mar finns fantastiskt fina strandmöjligheter och många sandstränder, så väl som en historisk gammal stad.