Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Torrevieja

Ser du fram emot att spendera värdefull tid i Torrevieja under din kommande semester? Behöver du kanske hyra bil under din vistelse? Oroa dig inte. Det finns tiotals företag som hyr ut bilar här. De flesta ligger precis vid flygplatsen och är ganska prisvärda. Processen för att hyra en bil är också väldigt enkel. 

Torrevieja miniguide

Hyrbil Torrevieja
Biluthyrning Torrevieja

Torrevieja är en av de mest fantastiska städerna du kan besöka i Spanien. Denna kuststad ligger ungefär 50 kilometer söder om Alicantes flygplats. Staden var från början en fiskeby som utvecklades tack vare de stora saltlagren som frodades i staden. Torrevieja är fortfarande en av Europas största saltproducenter. Dessutom finns det ett väldigt unikt mikroklimat i staden, som ofta beskrivs som ett av de mest hälsosamma på hela den europeiska kontinenten. 

En av de saker som gör denna stad speciell är dess fantastiska historia. Här ska vi berätta lite om den. Fram till 1802 så var staden egentligen inte en riktig stad. Det var bara en plats för ett vakttorn, vilket gett staden dess namn. Stadens namn består av det spanska ordet Torre som betyder torn och ordet Vieja som betyder gammal. Omkring år 1803 introducerades staden för saltproduktion och saltbearbetning av affärsmän som Charles IV. Detta påbörjade en infrastrukturell utveckling inne i Torrevieja. År 1829 gav Alfonso XIII Torrevieja stadsprivilegier. 

De flesta byggnaderna i denna gamla staden är byggda av tegelstenar. Visst saknar staden gamla byggnader, men låt det inte avskräcka dig. När du promenerar runt så kan du stöta på restaurerade väderkvarnar som påminner om stadens tidigare kraftkällor. Torrevieja bjuder på en fantastisk havsutsikt dag som natt. Dessutom markeras stadens centrum av en gammal nyklassisk kyrka som påstås ha blivit färdigställd 1928 och sägs ha ersatt ett tempel som förstördes i en jordbävning. 

En av de mest fantastiska sevärdheterna här är den rosa sjön. Det är en av de tiotals saltvattenssjöar som finns i denna stad. Noterbart är att den rosa sjön är en av de största saltvattenssjöarna i världen och faktiskt den enda i Europa. Precis som namnet säger så är denna sjö rosafärgad, tack vare de unika mikroalger, kräftdjur och halobakterier som bor här. Denna färg är mest lockande under sommaren. 

Utforska med din hyrbil

I staden Torrevieja finns många platser du kan besöka med din hyrbil. Du kan köra till Mercadillo de Torrevieja, cirka 1,4 kilometer från centrum. Här hålls varje fredag en marknad som lockar hundratals turister. Varför? Många olika aromer och färger finns i luften här. Här kan du smaka på en lokal grönsak eller frukt, till och med sådana som är helt unika från de i resten av världen. Här finns det även mycket vin, kött, fisk, souvenirer och kläder. Märkvärt är de förhållandevis låga priserna. 

Du kan också bestämma dig för att avsätta lite tid på att besöka områdena runt saltsjöarna, cirka fyra kilometer från Torrevieja. Här kan du se graciösa flamingos som häckar runt sjöarna. Även om fåglarna kan ses på flera platser runt om i Spanien, så är det bara i Torrevieja som de är rosa. Det kan vara värt att veta att flamingos är vita naturligt och att deras färg vanligtvis beror på deras diet. Här består deras diet främst av skaldjur, vilket gör dem rosa. Det finns ett stort antal flamingos här under sommaren, vilket naturligtvis är den bästa tiden att besöka Torrevieja. 

Du kan också besöka olika trestjärniga hotell såsom Cabo Cervera Hotel, Torre Joven Hotel och Masa International Hotel om du är en semesterfirare som föredrar personlig prägel och toppmoderna tjänster. Hotellpriserna är generellt sett överkomliga och kan variera från så lite som 220 kronor till 1 000 kronor per person och dag. 

Flygplatser

Det finns inga flygplatser i Torrevieja, men det finns dock ett flertal flygplatser en bit ifrån staden. En av dem är Alicante Airport som ligger ungefär 36 kilometer bort. Med en hyrbil kan du köra från Torrevieja till Alicante Airport på mindre än en timme. 

Alicante Airport är en av de fem mest trafikerade flygplatserna i Spanien. Från Alicante Airport finns det dagliga avgångar till andra spanska städer (exempelvis Barcelona och Madrid) och även till internationella destinationer (så som Portugal, Italien och England). På flygplatsen hittar du flera biluthyrningsföretag, bland annat Goldcar och Hertz. 

Du kan också överväga att landa på Región de Murcia International Airport (RMU). Den ligger cirka 59 kilometer från Torrevieja. Härifrån kan du välja hyrbiltjänster från bland annat Europcar och Sixt. Att köra från RMU till Torrevieja kommer att ta lite mindre än en timme och du kommer att köra genom många fina landskap på vägen. 

Trafik

En av de trevligaste sakerna med denna stad är dess fina vägförhållanden. Det är inte troligt att du möts av ojämna vägar. Av denna anledning flödar trafiken relativt bra, men trafikstockningar kan ibland inträffa under dagens mest vältrafikerade tider. Om du besöker staden för sightseeing bör du se till att undvika vägarna under dessa tider. 

För att göra ditt besök här lite enklare kan du använda telefonens GPS-funktion när du kör runt i staden. Slutligen så tar stadens myndigheter några euro i parkeringsavgift. Du kan därför behöva betala för dina parkeringsbiljetter online när du kör runt i din hyrbil.