Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Barcelona

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Barcelona inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Barcelona miniguide

Barcelona
Biluthyrning Barcelona

Behöver du en hyrbil i Barcelona? Du kanske vill beställa en hyrbil innan du reser så att bilen finns där för dig när du anländer till flygplatsen? Oavsett om du reser i affärer eller för nöje är vi säkra på att du hittar en bil som är perfekt för dina behov. 

Barcelona

Barcelona är den näst största staden i Spanien och ligger i Katalonien. 2017 hade Barcelona cirka 1, 6 miljoner invånare och ungefär 3 miljoner när förorterna inkluderades. Eftersom staden ligger vid Medelhavet i den nordöstra delen av Spanien är det landets viktigaste hamnstad och utgångspunkt för transporter. Barcelona har en rik kulturell historia. 

1992 hölls Olympiska sommarspelen här, något som stimulerade turismen. Staden fick sitt första universitet redan 1450. Ungefär samtidigt byggde grevarna av Barcelona sitt slott, som kan besökas än idag. Bortsett från detta har staden en rad historiska sevärdheter och flera av dem är med på UNESCO:s lista över världsarv. 

Om du är intresserad av konst är Picassomuseet definitivt ett måste. Barcelona är också en av de viktigaste industristäderna i Spanien med tonvikt på bilproduktion (SEAT, Nissan) och maskin-, kemikalie- och textilindustri. 

Staden har tre flygplatser, den största är El Prat International Airport som ligger 12 kilometer väster om stadens centrum. 

Hos oss är det både säkert och billigt att beställa en hyrbil i Barcelona. Du kan välja var du vill hämta upp bilen i Barcelona och var du vill lämna den innan din avresa. Priset för envägshyra ingår. Välj den bil du önskar och ange dina kreditkortsuppgifter. Efter några timmar får du en bekräftelse av din beställning. 

Flygplats

Huvudflygplatsen i Barcelona, El Prat Airport (BCN), ligger 12 kilometer väster om stadens centrum. En rad välkända biluthyrningsföretag har kontor här, inklusive Avis, Hertz, Europcar, Enterprise, Atesa och Sixt. 

Utflyktstips

Barcelona är en bra utgångspunkt för en hyrbilssemester och det finns många intressanta platser att utforska i Katalonien. Det är mycket populärt att hyra en bil i Barcelona och du kan då göra dagsturer i din egen takt. Många turister kör också till det lilla bergiga landet Andorra, beläget 192 kilometer nordost om Barcelona. Andorra är främst känt för sina skattefria varor, men har också många historiska sevärdheter. 

Du kan även köra med hyrbil till turistorten och kuststaden Sitges som ligger 37 km sydväst om Barcelona. Här hittar du många fantastiska stränder, historiska byggnader och nöjeslokaler. Sitges är också känt för sina årliga festivaler, inklusive en filmfestival och karneval. 

Girona är en stad i den norra delen av Katalonien, som ligger 116 kilometer nordost om Barcelona. Gör du en dagstur hit får du uppleva imponerande sevärdheter och katedralen Santa Maria rekommenderas att du besöker. Katedralen togs i bruk på 1300-talet. En annan sevärdhet i Girona är stadens arabiska bad från 1200-talet. 

Om du är intresserad av konst rekommenderas en bilresa till den lilla staden Figueres. Den ligger 138 kilometer nordost om Barcelona. Här hittar du Salvador Dalí-museet – det mest besökta museet i Spanien efter Pradomuseet i Madrid. 

Trafik

Katalonien har mycket bra motorvägar och skyltningen är användbar så du kommer att hitta lätt. Om du kör i Barcelonas centrum bör du vara medveten om att det kan vara mycket trafik och trafikstockningar under rusningstid. Det kan också vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats i centrum. Ett bra tips är att köra till Barcelonas busstation, Estación de Nord, som ligger i Eixample-distriktet och där finns en stor parkeringsplats.