Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Girona

Planerar du att besöka Girona inom den närmaste framtiden? I så fall borde du överväga en hyrbil. Om du hyr en bil har du friheten att utforska staden utan att behöva tänka på kollektivtrafiken. Dessutom kan du besöka flera olika städer i din egen takt och göra spontana och oplanerade stopp. Det finns flera hyrbilsfirmor där du kan hyra bil till bra priser. 

Girona Guide

Girona
Biluthyrning Girona

Girona är en stad i Katalonien som ligger där floderna Onyar, Ter, Galligants och Güell möts. Staden hade år 2019 en befolkning på 101 852 människor vilket gör det till en av de större städerna i Katalonien. Staden delar också namn med provinsen den ligger i. Girona ligger 99 kilometer nordöst om Barcelona och har en perfekt mix av kalla vintrar och varma somrar där juli är den torraste månaden. Som tur är regnar det regelbundet hela året. 

Girona har en institution from tertiärtiden, Gironas universitet. Universitetet rekostituerades 1991 och har sedan dess utbildat studenter från flera olika regioner. Universitetet har flera campus och byggnader i Girona. Staden har en stark ekonomi med en väletablerad infrastruktur. En av deras starkaste ekonomiska infrastrukturer finns inom transport. Staden har ett välstrukturerat järnvägssystem med en stor tågstation precis väster om Gamla Stan. Staden har också ett rikt kulturliv där folk engagerar sig i saker som: 

  • Teater 
  • Sport (Cykling, hockey och fotboll) 
  • Utbildning 

Girona gränsar till Vic i väster och till Sabadell i sydväst. Staden ligger dessutom vid Spaniens landsgräns och gränsar till Medelhavet i väst och till Pyrenéerna (Frankrike) i norr. Det finns flera sevärdheter att besöka som turist i Girona och vi kommer att rekommendera ett par av dessa. Den första på vår lista är Girona City Walls. Denna magnifika mur byggdes av romarna. De byggdes sedan ut under tiden då Karl den store reagerade under 700-talet. Den byggdes slutligen om under 1300-talet. 

När du går på muren kommer du hitta flera utkikstorn där du via trappor kan ta dig till utkiksplatser för att se Gironas horisont. Vissa delar av gångvägen är lite avsmalnade och kan vara svåra att gå på. Med bra promenadskor är det dock inga problem. Du kan även dra dig tillbaka till gatorna med jämna mellanrum och ta en paus i en av parkerna. En annan plats att besöka är Gironas katedral. Denna byggnad byggdes för flera hundra år sen och erbjuder turisterna en magnifik utsikt. 

Utforska med din hyrbil

När du har fått din hyrbil kan du både utforska staden och andra otroliga platser i dess närhet. Du kan köra till Santa Coloma de Farners som ligger 27,8 kilometer från Girona. Denna stad hänger sig främst åt shopping och handlare från flera regioner kommer för att göra en bra affär. Staden satsar även hårt på sommarturismen, skogsbruk och lantbruksprodukter, vilket också bidrar till stadens utveckling. I staden hittar du flera gotiska byggnader som går tillbaka till 800-talet. 

Du kan även spana in Sant Martí de Llémen, som ligger 20,5 kilometer från Girona. Det är ett stilla samhälle i provinsen Girona, med fyra olika byar. Staden har en gammal kyrka som fortfarande används idag. Du kan även köra till Cassà de la Selva, en lugn stad ungefär 12,1 kilometer söder om Girona. Staden har bra kommunikationer med både tåg och busslinjer till Girona och andra städer på Costa Brava som Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro eller Palamós. 

Du kan också utforska Angles med din hyrbil. Staden ligger 18,1 kilometer väster om Girona. Angles är en surrealistisk kommun i Girona då där endast bor lite över 5 000 människor. Staden är hem åt den berömda konstnären Remedios Varo Uranga som var en surrealistisk konstnär. Om du älskar naturen kommer du beundra staden vackra landskap. 

Du får inte heller glömma att besöka Figueres, som är födelsestad till många kända individer. Ett exempel är Salvador Dalí som var en surreliastisk konstnär. Han designade även Teatre-Museu Gala Salvador Dalí, ett museum som huvudsakligen ställer ut konst. Staden var också hem till den första uppfinnaren av en maskinell ubåt, Narcís Monturiol. Staden ligger bara 40,8 kilometer söder om Girona och förutom att vara födelseort åt flera populära individer har den också flera antika strukturer. 

Flygplatser

Det finns ett par flygplatser i närheten av Girona men Girona–Costa Brava Airport är provinsens största flygplats. Flygplatsen byggdes 1965 och har varit verksam sedan dess. Den ligger 12,5 kilometer sydväst om Girona och används ibland som en alternativ flygplats till Barcelona, även fast den ligger 74 kilometer norr om centrala Barcelona. 

Antalet passagerare som flög via flygplatsen 2018 ligger på runt 2 miljoner, vilket innebär en ökning på cirka 5 procent från föregående år. Flygplatsen har en passagerarterminal med två våningar, 33 check-in diskar och 11 boarding gates samt flera busslinjer. Dessutom har passagerarna tillgång till hyrbilsfirmor via flygplatsen, några av dem är Hertz, Thrifty, Europcar, Enterprise Rent-A-Car, Firefly och Sixt. 

Många hyrbilstjänster erbjuder online bokning vilket gör det enklare då du inte behöver vara på plats för att hyra en bil. Från flygplatsen reser människor ofta till platser som Bryssel, Amsterdam, Eindhoven och Birmingham. Med det sagt finns det även en annan flygplats nära Girona, kallad Camp de vol de Gurb. Detta är en liten flygplats belägen i Vic, en närliggande stad från Girona. Dock är denna landningsbana inte tillgänglig för kommersiella flygplan. 

Trafik

Girona har välskötta vägar med bra förbindelser och du kan enkelt ta dig från en del av stan till en annan. Hastighetsbegränsningarna skiljer sig beroende på väg och fordon. På motorvägar har fordon som bilar och motorcyklar en hastighetsbegränsning på 120 kilometer i timmen medan bussar och skåpbilar får köra i 100 kilometer i timmen. Lastbilar och fordon med släp som väger mindre än 750 kilo får köra max 90 kilometer i timmen, medan motsvarande fordon som väger mer än 750 kilo inte får köra mer än 80 kilometer i timmen. 

Det är även en hastighetsbegränsning på standardvägar, dock är skillnaden oftast inte mer än 10 kilometer i timmen. Hastighetsgränsen för tätort är 50 kilometer i timmen för alla fordon. När du kör i Girona är det vanligt att stöta på poliskontroller där de gör alkotest, kollar säkerhetsbälten och andra detaljer relaterat till körningen. Syftet är att försäkra sig om att förare och bilar på vägarna är i bra skick. 

Staden ligger också i mitten av vissa av landets större vägar, som till exempel AP-7. Det finns gott om parkeringsmöjligheter runt om i staden och några av dessa alternativen är Aparcament SABA vilket ligger på gångavstånd från La Devesa parken. Det finns även Parking La Copa i närheten av Riu Ter floden. Du kan även använda Parking Maragall Girona i stadskärnan. De flesta parkeringsplatserna finns i centrum så det kan vara lite knepigare om du ska till utkanten av stan.