Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Fuerteventura

Om du går i tankar på din nästkommande semester är Fuerteventura, en del av Kanarieöarna i Spanien, en av de bästa platserna att besöka. Väl där är det lättast att ta sig runt genom att hyra en bil från ett biluthyrningsföretag. Du kommer utan tvekan hitta en pålitlig hyrbilsfirma som kan hjälpa dig när du vill upptäcka den spanska ön och allt den har att erbjuda. Men först bör du lära dig lite mer om platsen så du vet vad som väntar när det gäller boende och vad som finns att göra.

Guide till Fuerteventura

Fuerteventura
Biluthyrning Fuerteventura

Fuerteventura är en del av Kanarieöarna i Spanien. Det är den andra största ön bland Kanarieöarna och den gränsar till Lanzarote i söder, med endast 11 kilometers avstånd. Ön har cirka 106 000 invånare. Enligt siffror från National Institute of Statistics har öns invånarantal ökat med ungefär 2,7 % under 2018, vilket lett till att det nu bor 113 275 invånare på ön. Kommunen Pajara hade den högsta ökningen med mer än 700 nya invånare under en 12 månaders period. Puerto del Rosario är den andra mest befolkade kommunen med ett uppskattat antal på mer är 39 000 invånare. 

Fuerteventura är en del av Kanarieöarna, belägen utmed den marockanska kusten, men rent politiskt tillhör den Spanien. Ön har en torr subtropiskt klimat med låga temperaturer i januari och högre i augusti. Den högsta dagliga temperaturen under januari är 20°c och 28°c i augusti. Ön har en minimal nederbörd med cirka 141 mm regn per år och gott om soldagar varje år, uppemot 300 dagar om året. I maj 2009 förklarade UNESCO ön som ”Biosphere Reserve” och ”Starlight Reserve”, då den har många fossillämningar och paleontologiska områden. 

  • Antigua 
  • La Oliva 
  • Pajara 
  • Puerto del Rosario 
  • Betancuria 
  • Tuineje 

Det är många städer som omger Fuerteventura. En av platserna som bara måste besökas är den närliggande fiskebyn Ajuy, belägen på öns västkust. Staden är glesbefolkad och är känd för sina klippor och svarta sandstränder. Här finns också många parkeringsplatser. En annan populär stad i närheten är Cofete, en liten by belägen i den södra delen av ön. Denna by är svår att nå utan bil, vilket är ett av skälen till att du borde skaffa hyrbil. Trots att den är ganska liten har staden mycket att erbjuda vad gäller underhållning. 

Fuerteventura är framförallt känt för sina stränder. Ön har mer än 150 kilometer strandremsa med magiskt fin guldig och vit sand. Dessutom finns det en stor vattenpark, en utbredd motorväg, golfbanor och ett vackert hav ramar i den praktfulla ön. Om du vill ha en aktiv semester så erbjuder ön möjligheter till vindsurfing, kitesurfing, valsafari, sportfiske samt dykning. Å andra sidan, vill du koppla av finns det fantastiska sandstränder med perfekta ställen där du luta dig tillbaka och meditera medan du blickar ut över horisonten. 

Utforska med din hyrbil

Antigua är en av de närbelägna platserna och sevärdheterna i Fuerteventura. Namnet återspeglar både staden och hela kommunen. Denna centralt placerade stad är högkvarteret för kommunfullmäktige och Caleta de Fustes administrativa center. Den andra är Pajara, vilket refererar till öns sydligaste kommun. Det är också namnet på en liten landsort där kommunens högkvarter ligger. Pajara är den största kommunen på Kanarieöarna med en kustremsa som sträcker sig nästan 150 kilometer. Den tredje är La Oliva, en liten by i en kommun belägen i de nordligaste delarna. 

Fuerteventura är livligt med många olika typer av hotell. The Gran Hotel Atlantis är det enda hotellet på ön med en femstjärnig Gran Lujo-utmärkelse. Att tilldelas denna utmärkelse är den högsta nivån som rankningssystemet Spain Hotel kan ge. Hotellet är beläget på stranden i Corralejo där gästerna kan njuta av havsutsikten. Den erbjuder 3 000 kvadratmeter Spa-anläggning med fullständigt hydroterapiomlopp och många olika funktioner. Det ger besökarna möjlighet att koppla av medan de njuter av de moderna faciliteterna på området. 

Ett annat lyxigt hotell är the Occidental, en plats enbart för vuxna i de sydligaste delarna av ön. I denna restaurang kan du få kungliga behandlingar, lata dig i solen och njuta av personlig service på stranden. Det bästa är att hotellet ligger knappt 500 meter från det turkosa vattnet på den 4 kilometer långa stranden. Oavsett om du är ensam besökare eller ett nygift par erbjuder hotellet det bästa läget för en mer vuxen upplevelse. 

Om du inte är intresserad av ett lyxigt hotell utan vill ha något lite med privat och exklusivt kan du besöka Bahiazul Villas & Club. Hotellet erbjuder vita lyxiga trebäddsvillor med jacuzzi på taket och uppvärmd pool. För att möta dina gastronomiska förväntningar erbjuder anläggningens egen restaurang, Bahiazul Restaurant, en superb frukostbuffé så väl som spanska, lokala och internationella rätter. Snacks finns tillgängligt dagen lång tack vare Bikini Blub. Bäst av allt, hotellets personal är mycket trevliga och hjälper dig att hitta det du behöver gällande mat, snacks eller drinkar. 

Flygplats

Fuerteventuras flygplats, känd som El Matorral Airport, är hela öns flygplats. Den är belägen fem kilometer söder om kommunen Puerto del Rosario. Besökare kan enkelt ta sig dit via motorvägen FV-2. Dessutom har flygplatsen en informationsdisk vid incheckningen och ett kontor med turistinformation i ankomstdelen. Här finns också den förbokade flygplatstransfern tillgänglig som besökare kan ta istället för att använda vanlig taxi. Servicen är idealisk för både par och ensamåkare som vill komma tidigt eller åka sent. 

Fuerteventura erbjuder ett stort utbud av hyrbilsföretag som alla jobbar för att möta dina behov. Hyrbilsföretagen har både bilar och SUV: ar för att möta varje resenärs behov, från enmansresande till stora familjer. Du kan välja en stor och rymlig van för hela familjen (eller gruppen), alternativt en lyxig sedan med lädersäten och senaste tekniken för en skön och smidig körning. Sportiga cabrioleter och hybridbilar finns också att välja på. 

Ett stort antal företag erbjuder hyrbilar på ön, inkluderat Autoreisen, Top Car Hire och Europcar. Hyrbilsföretagen är bekanta med landets geografi tack vare dess långa erfarenhet i branschen. Välj ett företag med en stor och stabil flotta av bilar, det innebär att du inte behöver vänta på din bil. Det är också rekommenderat att välja ett resebolag med kontor beläget strategiskt på flygplatsen eller som finns över hela ön. 

Trafik

Att hyra bil kommer ge dig mest när det gäller att utforska ön. Du behöver inte använda lokala taxis, vilket innebär att du sparar pengar som du kan lägga på att upptäckta mer istället. Rent generellt är vägarna i bra skick. Utan den konstanta frysningen och tinandet håller sig vägytan intakt. Vägarna har också en hel del kurvor så du lär inte bli uttråkad när du kör. Det är värt att nämna att några trafikstockningar på Fuerteventura inte finns. Här är 20 sekunders stillastående tillräckligt illa! 

Parkeringsmöjligheter är ett annat problem att tänka på redan på Fuerteventuras flygplats. Eftersom du använder en hyrbil så tänk på att läsa på om parkeringspriser och böter i området. Kolla om det finns någon gratis parkering du kan använda. Parkeringar i bostadsområden kan vara luriga och du riskerar bli bärgad och få höga böter. Se till att få rätt information från din hyrbilsfirma innan du kör iväg, det inkluderar trafikinformation, hastighetsbegränsningar och parkeringsmöjligheter. Generellt sett är vägarna bra och det är roligt att köra runt på ön. 

En annan sak som du behöver ha koll på är hyrbilsföretagens bränslepolicy. Vanligtvis är full – till – full den enklaste och bästa policyn. Det innebär att du kör iväg med bilen fulltankad och sedan lämnar tillbaka den fulltankad. En del resebolag använder sig av full – till – tom policyn, där du hämtar upp bilen fulltankad och lämnar den tom. Med denna policy är det inte ovanligt att företagen trissar upp priset på bränslet, vilket gör att du i slutändan betalar mer. Se till att läsa allt det finstilta innan du godkänner din hyrbil.