Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Teneriffa

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Teneriffa inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Teneriffa miniguide

Hyrbil Teneriffa
Biluthyrning Teneriffa

Ska du resa du till den vackra ön Teneriffa och du kanske vill hyra en bil under din semester? Att ha en hyrbil är mycket praktiskt när du vill åka på härliga dagsutflykter och utforska mer av ön i ditt eget tempo. Att boka din hyrbil i förväg rekommenderas och många turister väljer att hämta sin bil på flygplatsen. Hyr du bil behöver du inte oroa dig över att hitta kollektivtrafik som går till ditt hotell. 

Om du hellre väntar finns det även möjlighet att hämta upp din hyrbil i Teneriffas populäraste städer. 

Om Teneriffa

Den spanska ön Teneriffa är belägen i Atlanten och har ett invånarantal på dryga 930 000 människor (2018). Teneriffa är den största av Kanarieöarna, samt den mest befolkade. Spaniens högsta berg, Pico del Teide, är beläget där och når 3 717 meter över havet. 

Teneriffa är en vulkanö och har en underbar och varierad natur. På ön hittar du berg och dalar, dramatiska klippor, månlandskap och välkomnande sandstränder längs kusten. Teneriffa är även känd för sina pittoreska bergsbyar och arkeologiska sevärdheter där du kan titta på grottmålningar och mycket annat. Dessutom har ön ett behagligt klimat året runt och i de större städerna finns gott om shoppingmöjligheter. 

Huvudstaden Santa Cruz de Tenerife ligger i de nordöstra delarna av ön och är en livlig hamnstad med många turister som går i land från kryssningsfartyg. Santa Cruz har knappt 205 000 invånare (2018) och är känd för sin årliga karneval. Staden är också känd för sin varierade arkitektur, sina museer och konstgallerier, samt sina vackra botaniska trädgårdar. 

Teneriffas största städer är Santa Cruz, San Cristobal de la Laguna (157 000 invånare), Arona (79 000 invånare), Adeje (47 000 invånare) och La Orotava (41 000 invånare). 

Teneriffa tar emot över fem miljoner turister årligen och de populäraste stränderna som exempelvis Costa Adeje, Los Cristianos och Playa de las Américas finner du på öns sydkust. Puerto de la Cruz är en populär turistort på öns norra kust. 

Flygplats

Teneriffa har två flygplatser och den mest trafikerade är belägen i hjärtat av turistområdet på öns södra sida. Tenerife South Airport (TFS) hanterar 11 miljoner passagerare varje år (2018) och ligger bara 17 kilometer öster om den populära turistorten Playa de las Americas. I ankomsthallen stöter du på en mängd biluthyrningsfirmor, så som Auto Reisen, Goldcar, Hertz, Avis, Cicar och Europcar. 

Den norra flygplatsen, Tenerife North Airport (TFN), hanterar 4,7 miljoner passagerare varje år (2017) och är belägen 13 kilometer nordväst om öns huvudstad Santa Cruz de Tenerife, eller 26 kilometer från den norra staden Puerto de la Cruz. Biluthyrningsfirmor som Auto Reisen, Cicar, Avis, Hertz och Europcar har kontor på flygplatsterminalen. 

Trafik

Teneriffa har ett välutvecklat vägnät med motorvägar och landsvägar, och trafikreglerna är desamma som i resten av Spanien. Autopista TF-1 är en motorväg som sträcker sig från Santa Cruz de Tenerife i nordost till staden Adeje i söder. Det finns också en annan motorväg, Autopisto TF-5, som sammanlänkar huvudstaden med den norra kuststaden Icod de los Vinos. 

Hastighetsbegränsningen på motorvägar ligger mellan 90 km/h och 120 km/h och i områden med mycket befolkning är hastighetsbegränsningen cirka 50 km/h. Några motorvägar är avgiftsbelagda. 

Den lagliga gränsen för alkohol i blodet på Teneriffa är 0,5 promille, jämfört med 0,2 promille i Sverige. Dock rekommenderas det att du alltid kör nykter. 

Öns bergsområde har ofta branta, smala och slingrande vägar, så se till att köra försiktigt. 

Utflyktstips

Teneriffa har någonting att erbjuda alla, oavsett om du vill uppleva stadsliv och shopping i huvudstaden eller om du föredrar en semester med solande och badande i söder. Har du en hyrbil kan du enkelt ta dig runt till de olika attraktionerna och sevärdheterna och du kan åka på härliga dagsutflykter till närliggande städer och byar. 

Ett tips för en dagsutflykt med hyrbil är Teide National Park där den högsta bergstoppen är 3 718 meter över havet. Nationalparken ligger centralt på ön, runt 40 kilometer sydväst om huvudstaden Santa Cruz och runt 45 kilometer norr om turiststaden Playa de las Americas. Med en hyrbil kan du köra upp till 2 000 meter och sedan ta linbanan, Teleférico dell Teide, upp till toppen. Nationalparken kan erbjuda en fantastisk utsikt och vacker natur och du kan se en vulkanisk krater med en omkrets på 48 kilometer. 

Hr du hyrbil kan du ta en dagsutflykt till Loro Parque Tenerife zoo, en fantastisk attraktion för hela familjen. Detta zoo ligger på öns norra del, nära staden Puerto de la Cruz. Här kan du se flera djurarter som gorillor, schimpanser, tigrar, jaguarer, pingviner, sengångare, flamingos, sköldpaddor och papegojor. Det finns också ett stort akvarium i djurparken med tropiska fiskar samt underhållande shower med delfiner, späckhuggare och sjölejon. 

Loro Parque Tenerife ligger 43 kilometer sydväst om Santa Cruz de Tenerife och 111 kilometer norr om Playa de las Americas.