Hyrbil Frankrike

Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Frankrike

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Frankrike inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Frankrike miniguide

Frankrike
Biluthyrning Frankrike

Ska du semestra i Frankrike och vill hyra en bil under tiden? Att hyra bil i Frankrike är både enkelt och bekvämt och med en egen bil behöver du inte anpassa dig till kollektivtrafiken. Dessutom får du möjlighet att utforska närliggande byar och städer. De flesta vill hyra en bil redan när de anländer till flygplatsen. Bokar du din hyrbil före avresa kommer bilen vara redo för avhämtning redan när du landat.

Om Frankrike

Frankrike är beläget i västra Europa och har cirka 66,9 miljoner invånare (2018). Landet gränsar till Andorra, Belgien, Italien, Spanien, Luxemburg, Monaco, Schweiz och Tyskland. Ön Korsika tillhör också Frankrike och ligger i Medelhavet, cirka 218 kilometer sydost om Nice.

Frankrike har ett varierat landskap med kuststräckor i norr och väst samt berg i syd och sydost. Landets högsta berg är Mont Blanc som reser sig 4 810 meter över havet.

I väst har Frankrike en lång kustremsa som sträcker sig från engelska kanalen utmed Atlanten ända ner till Medelhavet i söder. Denna kuststräcka kallas för Franska Rivieran och har många kända turistplatser så som städerna Nice, Antibes och Cannes.

Frankrikes huvudstad Paris ligger vid floden Seine i landets centrala delar och har dryga 2,1 miljoner invånare (2019). Paris är en av de mest välbesökta städerna i världen och har välkända sevärdheter så som Eiffeltornet, konstmuseet Louvren samt vackra kyrkor så som Notre Dame och Sacré-Cour. Triumfbågen och konstnärskvarteren i Montmarte är andra kända platser. En stor familjeattraktion är givetvis också Disneyland Paris som ligger utanför staden.

Frankrikes största städer, förutom Paris, är Marseille (861 000 invånare), Lyon (513 000 invånare), Toulouse (471 000 invånare) och Nice (342 000 invånare) (2015).

Frankrike har under de senaste 20 åren varit en av världens ledande turistdestinationer med 83 miljoner turister varje år. Paris, Nice, Lyon, Bordeaux, Bayeux och Nantes är de mest populära destinationerna.

Många reser också till landets vinterorter i de franska Alperna, medan andra reser till Val de Loire som är känt för sina många medeltida slott.

Frankrike har något för alla och med en hyrbil kan du enkelt ta dig runt till olika sevärdheterna.

Trafik

Frankrikes infrastruktur är bra och det finns ett stort nätverk av motorvägar kallade Autoroute. En stor del av dessa motorvägar är avgiftsbelagda och du kan välja att betala med kort eller kontanter.

I tätbefolkade områden är hastighetsbegränsningen 50 km/h medan motorvägarnas hastighetsbegränsning varierar mellan 90 km/h och 130 km/h.

I Frankrike är det lagligt att ha 0,5 promille alkohol i blodet vilket är högre än alkoholgränsen i Sverige (0,2 promille).

På de flesta flygplatser runt om i landet hittar du flera välrenommerade hyrbilsföretag så som Avis, Hertz och Alamo. Du kan hämta och lämna din hyrbil på dessa kontor. I de flesta franska städer kan du även hämta och lämna din hyrbil inne i staden.

Utflyktstips

Hyr du en bil i Frankrike har du möjlighet att se mer av det område du besöker, utan att behöva anpassa dig till kollektivtrafiken.

Däremot kan det vara en stressig upplevelse att köra i centrala Paris och det är inget som rekommenderas för oerfarna bilförare. Dessutom kan det vara svårt att hitta lediga parkeringsplatser. Kör du i de större franska städerna kan det vara en bra idé att boka en hyrbil med GPS så att du lättare hittar dit du ska.

Bayeux 

Bayeux är en populär turistort belägen i den nordvästra delen av Frankrike, kallat nedre Normandie. Det är en liten stad med knappt 14 000 invånare (2015), men en perfekt utgångspunkt för en spännande upptäcktsresa med hyrbil. Bayeux ligger vid floden Aure som ligger cirka 7 kilometer från Atlantkusten.

Paris – Charles de Gaulle Airport (CDG) är den internationella flygplatsen och den är belägen 286 kilometer öster om Bayeux. Vid ankomsthallarna i terminal 1 och 2 hittar du kontor för flera välkända hyrbilsföretag så som Avis, Hertz, Sixt, Budget, Dollar och National.

Den gamla staden i Bayeux är känd för sina många historiska byggnader från 1300-talet, speciellt för dess museum där Bayeuxtapeten finns utställd. Bayeuxtapeten är ett historiskt dokument som skildrar William Erövrarens fälttåg och slaget mot Hastings 1066. Tapeten finns med på UNESCO:s världsarvslista. Stadens katedral från 1077 är även den en stor attraktion. Bayeux har även Frankrikes största brittiska krigskyrkogård.

Den närmsta stora staden är Caen, belägen 30 kilometer sydost om Bayeux. I Caen kan du besöka ett museum med inriktning på andra världskriget, liksom William Erövrarens slott som är ett av de största medeltida slotten i Europa.

Om du känner för att bada kan du alltid köra till de vackra stränderna i Arromanches som ligger 13 kilometer nordost om Bayeux.

Det är också populärt att ta en dagstur till tidvattenön Le Mont-Saint-Michel, 126 kilometer sydväst om Bayeux. Benediktinerklostret som ligger på ön grundades år 708 och är nu ett museum. Le Mont-Saint-Michel är en av Frankrikes största turistattraktioner och finns med på UNESCO:s världsarvslista. .

Bordeaux

Bordeaux ligger vid floden Garonne i regionen Aquitaine i sydvästra Frankrike. Det är en hamnstad med dryga 249 000 invånare (2015) som är känd för sin vinproduktion. Bordeux är även en livlig stad med många historiska byggnader från 1700-talet och många kyrkor från 1200-talet. Bordeaux har också ett vinmuseum, ett arkeologiskt museum, ett naturhistoriskt museum och två konstmuseer. Hamnområdet finns med på UNESCO:s världsarvslista.

I stadens centrum hittar du många vackra promenadstråk med trevliga butiker, caféer och restauranger.

Flygplatsen Bordeaux – Mérignac Airport (BOD) ligger 11 kilometer väster om stadskärnan. Flera hyrbilsföretag har kontor där, bland annat Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Firefly, Hertz och Sixt.

Norr om Bordeaux hittar du vindistriktet Médoc med många välkända vingårdar. Flera av dem välkomnar turister och erbjuder guidade turer och vinprovningar.

Med bil kan du också köra till den lilla kustbyn Arcachon vid Atlanten, belägen 65 kilometer sydväst om Bordeaux. De långa sandstränderna bjuder på fina badmöjligheter. En annan närbelägen plats är Europas största sanddyna, Dune du Pilat som är 3 kilometer lång och 500 meter bred. Den högsta punkten är hela 110 meter hög. Dynorna ligger 13 kilometer söder om Arcachon.

Lyon

Lyon ligger i Frankrikes sydöstra del och är landets tredje största stad. Lyon är en vacker stad som ligger i Rhône-Alpes regionen, med många historiska byggnader. Gamla staden i Lyon finns med på UNESCO:s världsarvslista och där kan du se landmärken som Saint-Jean-katedralen från 1481 och Notre-Dame de Fourvière-kyrkan från 1896.

Lyon har också ett antal museer, konstgallerier och parker. En populär turistattraktion är ruinerna från den antika romerska amfiteatern. Staden erbjuder också bra shopping med många butiker och marknader.

Den internationella flygplatsen Lyon Saint-Exupéry Airport (LYS) ligger 28 kilometer öster om stadens centrum. Flera välkända hyrbilsfirmor har kontor där, bland annat Avis, Hertz, Sixt, National och Europcar.

Med bil kan du besöka den lilla medeltida staden Pérouges som ligger endast 40 kilometer nordväst om Lyon. Pérouges ligger högt på en kulle och alla stadens historiska byggnader har blivit restaurerade. Pérouges erbjuder en charmig atmosfär och många trevliga caféer.

Ett annat tips på en plats att bila till är slottet Palais Idéal du Facteur de Cheval, beläget 82 kilometer sydöst om Lyon. Slottet påminner om ett stort sandslott och det byggdes av brevbäraren Cheval 1912. Slottet är byggt i kalksten, sand och betong och är hela 12 x 26 meter stort.