Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning La Rochelle

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i La Rochelle inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

La Rochelle miniguide

Hyrbil La Rochelle
Biluthyrning La Rochelle

La Rochelle är en stad i västra Frankrike i Poitou-Charente regionen.Staden är huvudstad i departementet Charente-Maritime. La Rochelle ligger på en vik i Ile de Ré i Biscayabukten, norr om Bordeaux och söder om Nantes. Ca. 77.000 invånare bor i staden, 117.000 med förorterna. La Rochelle är en av Frankrikes viktigaste fiskehamnar.

La Rochelle grundades på 1100-talet och var ett omtvistat stödpunkt för hugenotterna under religionskrigen. Staden är känd från Alexandre Dumas roman De tre musketörerna 1844, där delar av berättelsen utspelar sig i La Rochelle. Staden blev en tysk ubåtsbas under andra världskriget, men stadens gamla staden är väl bevarad. Här är exempel en renässans rådhuset från 1500-talet, de tre tornen Tour de la Chaine, turné St Nicholas och tour de la lykta, med anor från medeltiden. Detta är också en vacker katedral och ett stort akvarium. Staden är också värd flera festivaler, bland annat en filmfestival och jazz festival i sommar.

La Rochelle flygplats är ca. åtta kilometer utanför staden.