Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Nantes

Att resa till en ny plats innebär vissa utmaningar, inte minst när det kommer till transport. Lyckligtvis kan du oftast använda dig av en biluthyrningstjänst. Planerar du att besöka Nantes? Eller är du redan på plats och undrar vart du kan hyra bil? Läs då vidare för att ta reda på mer. Att hyra bil i denna stad är enkelt och du har flera olika alternativ att välja mellan.

Nantes miniguide

Nantes
Biluthyrning Nantes

Frankrike har några av världens mest spektakulära landskap, från de fashionabla orterna i magnifika Côte d’Azur till de berömda boulevarderna i Paris. Landet fängslar romantiker med skyhöga katedraler, sagoslott och pittoreska byar och lyckas även imponera på realister med en progressiv och modern stil. Det är i detta land du hittar Nantes, som ligger i västra Frankrike intill floden Loire. Staden har en lång historia som ett industri- och hamncentrum. Dessutom är den hem åt Château des Ducs de Bretagne som en gång beboddes av hertigarna av Bretagne. 

Nantes är Frankrikes sjätte största stad och har cirka 309 346 invånare. Medan andra städer ibland registrerar en befolkningsminskning har man i Nantes lyckats upprätthålla en uppåtgående tillväxt. Något som får denna stad att sticka ut i mängden är dess intressanta historia. Många attraktioner i staden har rötter som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Det är vanligtvis denna rika historia som lockar besökare från hela världen. Överst på listan över stadens många turistattraktioner finns bland annat hertigarna av Bretagnes slott och Musee d’Arts de Nantes. 

  • Nantes är en historisk stad med fantastiska vyer och intressanta platser att besöka. 
  • Invånarna i staden är vänliga och hjälpsamma, vilket gör detta till en utmärkt semesterdestination. 

Nantes har jobbat hårt för att upprätthålla sina estetiska vyer, vilket bidrar till att turister fyller stadens gator året runt. Staden är belägen sydväst om Paris, cirka 56 kilometer från havet. Avståndet mellan Frankrikes huvudstad Paris och Nantes är ungefär 380 kilometer. Om du väljer att flyga från Charles de Gaulle flygplats, Paris största internationella flygplats, tar resan till Nantes Atlantique Airport runt en timme och fem minuter. 

När du kommer till Nantes kan du utforska stadens många attraktioner med hyrbil. Det finns många platser du inte bör missa under din vistelse i Nantes. Här finns även flera närliggande städer som kan vara värda ett besök, till exempel Reze, La Contrie, Saint-Sebastien-sur-Loire, Vertou och Les Couets. Alla dessa platser ligger bara en kort bilresa från Nantes. Det finns mycket att göra i dNantes och därför är det viktigt att vara väl förberedd inför resan. Läs vidare för att ta reda på mer om staden samt hur du hittar en bra biluthyrningsfirma. 

Utforska med din hyrbil

Nantes har många fantastiska turistattraktioner att utforska. Stadens invånare är trevliga och gästvänliga, vilket bidrar till en extra trevlig vistelse. Under ditt besök i Nantes bör du utforska Hertigarna av Bretagnes gamla säte i Château des Ducs de Bretagne. Det ligger i hjärtat av staden och innehåller även Nantes historiska museum. Museet tillhandahåller en omfattande avbild av Nantes, från det att staden grundades till nutid. Bilresan till slottet tar sex minuter (1,5 kilometer) via Rue Gambetta. Via Rue de Strasbourg tar den bara fyra minuter (1,2 kilometer). 

Slottet har en magisk utsikt över Atlanten. När du är där bör du även passa på att njuta av de olika vattenaktiviteter som erbjuds här. Du kan bada, snorkla, åka på båtturer eller testa vindsurfing. Nästa plats du bör upptäcka med din hyrbil är Lu-tornet. Tornet ligger på slottets framsida och är mycket fotogent med sin blandning av blåa och guldiga toner. Det tar ungefär sju minuter att ta sig till tornet från Nantes om du kör via Rue de Strasbourg eller Avenue Carnot. 

Under din biltur i Nantes får du inte missa Petrus och Paulus katedral. Katedralens framsida är omgiven av två stora torn som bidrar till byggnades majestätiska karaktär. Du kan också ta en promenad genom Jardin des Plantes, en botanisk trädgård med över 50 000 färgglada blommor. Vidare kan du bege dig till floden Erdre där du kan njuta av en trevlig promenad eller cykeltur längs det porlande vattnet. Floden kantas av mysiga parker, slott och herrgårdar. 

Vi har även Muséum d’Histoire Naturelle där du kan beundra bilder inom ett flertal naturvetenskapliga områden. Något som verkligen kommer att fånga din uppmärksamhet är valskelettet som finns i zoologi-galleriet. Skelettet är 18 meter långt och är upphängt i taket. Bilturen från Nantes centrum till museet tar bara två minuter (2,5 kilometer). Andra intressanta platser du kan besöka i Nantes med din hyrbil är Cours Cambronne, Musée de l’Imprimerie, Passage Pommeraye och Les Machines de l’Île. 

Flygplats

I Nantes finns bara en flygplats, Nantes Atlantique Airport. Flygplatsen ligger åtta kilometer sydväst om Nantes, i staden Bouguenais. Att ta sig till och från staden med hyrbil tar omkring tio minuter. Flygplatsen används även av turister till närliggande städer, till exempel Reze. Det går även att resa inrikes till större flygplatser i Frankrike, så som Paris Charles de Gaulle, Orly Airport, Lyon Saint Exupéry Airport och Toulouse-Blagnac Airport

Nantes Atlantique Airport är en av de största flygplatserna i västra Frankrike. Den är även en av de mest trafikerade och den hanterar miljoner passagerare varje år. Flygplatsen har en strömlinjeformad utforming, vilket gör att du slipper allt för långa väntetider till incheckning och säkerhetskontroller. På så sätt sparar du tid som du istället kan spendera på shopping, festande och mat. 

I närheten av flygplatsen finns flera biluthyrningskontor. Det är både enkelt och smidigt att hämta ut en hyrbil för din vistelse i Nantes. Några av de företag som erbjuder biluthyrning är; Avis, Europcar, Dollar, Enterprise, Hertz, Thrifty, YourRent och Absolute Car Rental. Tänk på att jämföra priser och villkor innan du bestämmer dig för att hyra bil. Välj den biluthyrningsfirma som bäst motsvarar dina behov och din budget. 

Trafik

Att köra i Nantes är roligt och smidigt tack vare väl underhållna vägar och smidig trafik. Det kan vara en del trafik under morgon och kväll, men detta gäller främst i stadskärnan. Om du inte vill bli fast i trafiken kan du undvika att köra bil i staden runt den här tiden. Samtidigt är köerna inte särskilt långa, så även om du kör under dessa tider kommer du inte sitta fast i trafiken särskilt länge. 

När du hyr en bil kan du välja mellan att köra själv eller att hyra en privat förare. Om du väljer att köra själv rekommenderar vi att du använder GPS- och kartteknologi som Pocket Earth eller Google Maps. På så sätt kan du få en bättre uppfattning om trafiken. Dessutom får du hjälp att enklare hitta till diverse attraktioner. 

Hastighetsgränsen i Nantes är vanligtvis 80 km/h. I bostadsområden och centrum brukar hastighetsbegränsningen däremot vara 50 km/h. Se till att följa hastighetsbegränsningarna för att undvika problem med lokala myndigheter. Det finns fem olika parkeringszoner: röd, rödprickig, orange, blå och grön. Alla är öppna från måndag till lördag, bortsett från den gröna zonen som är öppen varje dag och som dessutom är gratis. Du får inte parkera på svarta eller svartprickiga zoner. Sammantaget är Nantes helt klart en destination värd ett besök.