Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Bordeaux

När semestern börjar finns det inget mer spännande än att resa tillsammans med familj och vänner. Oavsett vart du åker eller vistas har du förmodligen möjlighet att hyra en bil för att göra det enklare att resa med dina nära och kära. Om du har turen att vara i Bordeaux finns det gott om prisvärda alternativ för att hyra bil. Den viktigaste anledningen till att många gillar att besöka denna hamnstad är för att den erbjuder ett varierande utbud av roliga utflykter.

Bordeaux guide

Bordeaux
Biluthyrning Bordeaux

Bordeaux är en hamnstad i sydvästra Frankrike. År 2016 var dess ungefärliga befolkningsmängd 252 000 invånare. Tillsammans med dess satellitstäder och förorter är staden centrum för Bordeaux Métropole. Precis som Marseille, Paris, Lyon, Lille och Toulouse är Bordeaux en stor stad och en viktig turistattraktion. Den är huvudstad i regionen Nouvelle-Aquitaine; dess invånare är kända som Bordelais och Bordelaises. Det finns ett stort antal vinproduktioner i denna stad. Vinet är känt över hela världen för sin fantastiska smak och fina färg. Stora städer i närheten av Bordeaux är den franska staden Toulouse såväl som San Sebastian och Bilbao i Spanien. 

Det här är en av de städer där en årlig vinmässa hålls. Namnet på denna mässa är Vinexpo. Det sägs att Bordeaux genererar nästan 180 miljarder kronor i intäkter varje år genom att sälja viner över hela världen. Den historiska delen av denna stad finns med på UNESCO:s världsarvslista eftersom den anses visa en arkitektonisk helhet från 1800-talet. Precis som Paris har Bordeaux ett varierande utbud av välbevarade historiska byggnader som lockar ett stort antal turister från olika delar av världen, som USA, Kanada och Asien. 

  • Bordeaux är en av Frankrikes populäraste städer. 
  • Den är berömd både för sina viner och sin matkultur. 

Stadens kajer har blivit en viktig attraktion på sitt eget sätt. Det finns flera hundra år gamla fasader på ena sidan och floden Garonne på andra sidan. Dessa kajer betraktas som en tillgång för Bordeaux. Du kan njuta av jogging, cykling och ridning här. Om du inte gillar någon av dessa aktiviteter kan du gå till en närliggande butik, café, lekplats eller park och ha det trevligt. Folk åker ofta båt på floden Garonne för att närmre utforska stadens skönhet och tillbringa kvalitetstid med sina vänner och familj. 

Ett par platser i denna region är kända för att erbjuda olika rundturer för personer som är intresserade av vingårdsbesök, slott och provsmakning. Om du är en entusiast kan du ta Route des Vins de Bordeaux för att lära känna platser som Haut-Médoc, Pauillac, Margaux och Saint-Estèphe. Dessutom kan du i denna stad utforska världens största reflekterande pool. Namnet på denna pool är Place de la Bourse. Denna reflekterande pool lockar ett stort antal besökare varje sommar. På natten reflekterar dess vatten stadens ljus likt en spegel. 

Utforska med din hyrbil

Om du är i Bordeaux för första gången vill du kanske utforska en plats av historisk betydelse. Saint Andrews katedral ligger 2,3 kilometer från Bordeaux centrum och det tar 14 minuter att ta sig dit med hyrbil. Katedralen var en gång i tiden en del av pilgrimsvägen Route of Saint James. Men alla pilgrimer valde sedan istället att åka till Spanien. Nu har denna katedral blivit en turistattraktion. Den har en fin fasad med skulpturer av Jesu uppståndelse, Majestas Domini och Den sista nattvarden. 

Grand Théâtre är mästerverket i Place de la Comédie. Du kan ta dig dit genom att hyra en bil till överkomliga priser. Denna teater ligger nära några av de vackraste och mest symboliska byggnaderna i staden. Det är ungefär 2 kilometer Gare de Bordeaux-Saint-Jean och Grand Théâtre. Du kan ta dig dit på 10-15 minuter. Byggnadsstilen är ny klassisk stil. Här finns även några statyer. Dessa representerar gudinnorna Venus, Minerva och Juno. Du kan också njuta av en föreställning av National Ballet of Bordeaux. 

Basilikan St. Michael är en annan viktig attraktion i staden. Du kan lätt ta dig dit med hyrbil och den ligger 305 meter från Pont de Pierre. Den grundades på 1300-talet och finns mitt i kvarteret Saint-Michel. De målade glasfönstren förstördes helt 1940. Här finns ett klocktorn som är över 110 meter högt och du kan besöka detta torn från april till oktober. 

Museet Beaux-Arts ligger i en offentlig park med namnet Jardin de la Mairie. Museet visar europeisk och amerikansk konsthistoria. Museet har en stor samling konst som sträcker sig från 1500-talet till 1800-talet. De mest framstående verken är av Veronese, Titian, Rodin, Rubens, Renoir och Delacroix. Alla målningar är organiserade efter tema och grupperade efter land och era, till exempel de holländska målningarna från 1600-talet. Museet ligger cirka 630 meter från Le Boutique Hotel. 

Flygplatser

Bordeaux-Mérignacs Airport är en internationell flygplats i Bordeaux och den ligger endast 12 kilometer från stadens centrum. Den ligger i sydvästra Frankrike. Flygplatsen har främst flyg till storstads- och fritidsdestinationer i Europa och Nordafrika och fungerar som bas för flygbolagen Ryanair, Volotea och EasyJet. Företag som AutoEurope, EuropCar, Avis, Kayak, AceRentACar och DiscoverCars tillhandahåller sina biluthyrningstjänster här. Några av de mest populära flygen som avgår från Bordeaux–Mérignac Airport är rutter till Paris, Lyon och Amsterdam. 

Bergerac Dordogne Périgord Airport ligger 95 kilometer från Bordeaux. Den betraktas ofta som Bergerac-Roumanières flygplats. Företag som Rentalcars och Sixt tillhandahåller sina hyrbiltjänster här. Det bästa är att du kan hyra bil genom att besöka de två företagens officiella webbplatser. I genomsnitt kandu hyra en bil för 300 kronor eller mer per resa, beroende på plats. 

Agen La Garennes Airport ligger i La Passage. Denna flygplats ligger 127 kilometer från Bordeaux. Både lokala och internationella flygningar görs från denna flygplats. De bästa hyrbilsleverantörerna är Agen och VIP Cars. Agen är mer kända än VIP Cars och du kan hyra deras bilar för att åka till alla delar av Frankrike. Denna flygplats finns sydväst om Agen och det tar dig inte mer än 20 minuter att köra dit. 

Trafik

Vägarnas skick är väldigt bra, men det finns vissa trafikregler som alla måste följa. Att besöka vingårdar är en av de bästa attraktionerna i denna stad, men det är viktigt att komma ihåg de konsekvenser som det kan få om du kör över 80 kilometer i timmen. 

Precis som i andra stora städer i Frankrike är det i Bordeaux inte tillåtet att köra under påverkan av alkohol eller droger. Dessutom får du inte dricka alkohol. Högsta tillåtna alkoholhalt i blodet är till exempel 0,5 promille. Tänk på att polisen kan stanna dig när som helst, utan att varna. Om du fälls för rattfylla i denna stad kommer det att leda till dryga böter och din hyrbil kan också bli beslagtagen.. 

Staden har fyra olika parkeringszoner: röd, orange, grön och svart. Kom ihåg att det är olagligt att använda ett headset under körning. Det innebär att du kan arresteras och få böter om du svarar på telefonsamtal och använder headset. Paris och Bordeaux har infört en lågutsläppszon för att förbättra luftkvaliteten. Du måste kontrollera detta innan du planerar din resa. Den viktigaste trafikregeln är att varje person måste ha sitt pass samt bilens registreringsbevis och försäkringsdokument med sig.