Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Paris

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Paris inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Paris miniguide

Paris
Biluthyrning Paris

Allmän information om Paris

Paris är Frankrikes huvudstad och det ekonomiska, kulturella och politiska centret i landet. Staden ligger centralt i norra Frankrike, vid floden Seine och har drygt 2,1 miljoner invånare boendes i själva staden (2019). Den större Parisregionen har en befolkning på nästan 10 miljoner. 

Paris är en av världens mest besökta städer med mängder av berömda sevärdheter. Eiffeltornet, Louvren, kyrkorna Notre Dame och Sacré-Coeur, Triumfbågen, paradgatan Champs-Elysées och konstnärskvarteret Montmartre är bara några av dem. 

Luxembourgträdgården – Jardin de Luxembourg – är också en av stadens attraktioner. Parken skapades 1612 av Luxembourgs palats. Den har vackra fontäner, skulpturer, tennisbanor och mycket mer. 

En bit utanför stadskärnan ligger Disneyland Paris, en fantastisk attraktion för hela familjen. 

Metropolen är dessutom ett shopping-Eldorado med små specialiserade affärer, designerbutiker, marknader såväl som stora varuhus. 

Flygplats

Huvudflygplatsen Paris Charles de Gaulle Airport (CDG) ligger 34 kilometer nordost om stadskärnan och tjänar 60 miljoner passagerare varje år. På terminal 1 och 2 på flygplatsen finns ett stort antal hyrbilsföretag stationerade – inklusive Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Firefly, Hertz, Sixt, Interrent, Alamo, Advantage, Dollar, National, Thrifty och TT Car Transit. 

Den något mindre flygplatsen Paris Orly Airport (ORY) ligger 17 kilometer söder om stadens centrum. Den betjänar runt 25 miljoner passagerare årligen. På Terminal West på flygplatsen har flera biluthyrningsföretag sina diskar så som Sixt, Avis, Budget, Europcar, Enterprise, Firefly, Hertz, Alamo, Dollar och National. 

Trafik

Frankrike har bra infrastruktur och ett omfattande nätverk av motorvägar (Autoroutes). Många av motorvägarna är vägtullavgiftsbelagda. Du kan betala med kort eller kontant. Paris är omgärdad av flera motorvägar som leder till de flesta franska storstäderna. 

I bebyggda områden är hastighetsbegränsningen 50 km/h, medan begränsningen på motorvägarna varierar mellan 90 km/h och 130 km/h. 

Alkoholgränsen för bilkörning i Frankrike är 0,5 promille, medan den i Sverige är 0,2 promille. 

Att köra in i Paris centrum kan vara stressigt och rekommenderas inte för oerfarna förare. Dessutom är det ofta svårt att hitta lediga parkeringsplatser. Om du ändå tänker köra i Paris är det en bra idé att boka en hyrbil med GPS så att du enklare hittar rätt. Det är också rekommenderat att du väljer ett hotell i Paris som erbjuder parkeringsplatser åt sina gäster. 

Utflyktstips

Med hyrbil i Paris kan du åka på kortare eller längre turer med bil utanför staden, helt i din egen takt. Om du planerar en familjesemester i Paris bör du absolut besöka Disneyland Paris, som ligger 43 kilometer öster om stadens centrum. Disneyland Paris består av två temaparker – Disneyland Park och Walt Disney Studios Park. Den senare har teman från biografernas värld. 

Ett annat tips är att köra till slottet i Versailles, som ligger 24 kilometer sydväst om Paris. Slottet byggdes på 1600-talet. Det är ett av Europas största slott. Platsen var det kungliga residenset på 1600- och 1700-talet. Det är omringat av en exceptionellt vacker trädgård. Byggnaden har så många som 700 rum, där huvudattraktionen är Spegelsalen som ligger i mitten av palatset och är dekorerad med 357 speglar. 

Om du vill ge dig ut på en lite längre dagsutflykt kan du köra till den lilla staden Giverny, som ligger 76 kilometer nordväst om Paris. Den kända franska konstnären Claude Monet bodde i Giverny från 1883 fram till sin död 1926. Idag har huset där han bodde samt dess vackra trädgård förvandlats till ett museum. Många av Monets motiv till hans mest kända målningar togs från denna trädgård. Museet är öppet varje dag från 27 mars till 1 november 2020. Det finns ett café och en presentbutik på plats.