Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Rennes

Planerar du att åka på semester eller spendera tid i Rennes? Det bästa sättet att få ut det mesta av din vistelse i staden är genom att hyra bil. Funderar du på vilket företag som erbjuder de bästa biluthyrningstjänsterna? Det finns inga skäl till oro då det finns nämligen ett stort urval av utmärkta hyrbilsföretag att välja mellan. Här kan du läsa mer om de bästa hyrbilsalternativen för din vistelse.

Rennes miniguide

Rennes
Biluthyrning Rennes

Rennes är huvudstaden i den franska regionen Bretagne. Staden har en lång historia som går tillbaka mer än 2 000 år i tiden, då Rennes var en av de stora städerna i det antika hertigdömet Bretagne. Tack vare utvecklingen av den moderna indistrin och landsflyg utvecklades Rennes till en viktig stad i Frankrike i början av 1950-talet. Vid denna tidpunkt bodde över 250 000 människor i staden. Under de senaste fyra decennierna har staden utvecklats till ett kommunikationsnav och stoltserar med en avancerad teknikindustri. 

Befolkningen i Rennes har vuxit stadigt sedan dess och år 2015 ökade den till över 720 000 invånare, vilket gör Rennes till den 10:e mest befolkade staden i Frankrike. År 2018 utsåg tidningen L’Express Rennes till den mest beboliga staden i Frankrike. Staden är uppdelad i 12 områden, bland annat Le Blosne, Cleunay-Arsenal-Redon, Francisco Ferrer-Landry-Poterie, Maurepas-Patton-Bellangerais, Le Centre, Brequigny, Sud Gare och Saint-Martin. I Rennes finns Frankrikes största kvinnofängelse samt det åttonde största franska universitetsområdet. 

Stadens forntida centrum är byggt på en kulle vars södra sida ligger längre ned än dess norra sida. Floderna Vilaine och Ille möts vid staden. Staden ligger på Europas atlantbåge och har ett stort grönområde runt sig. Rennes har ett havsklimat med mindre nederbörd än i de västra delarna av Bretagne. Soltimmarna i Rennes är cirka 1 700 till 1 850 per år. 

Rennes är omgivet av pampiga förorter, städer och småstäder. Det är omgivet av Saint-Erblon som ligger 7,81 kilometer åt sydost, Les Gaudinais som ligger 6,68 kilometer åt nordost och Saint-Jacques-de-la-Lande som ligger 3,09 kilometer åt sydväst. Staden har en imponerande mängd kulturarv. Här finns det bland annat många byggnader med högklassiga arkitektoniska konstruktioner. Att besöka Rennes är som att åka på en storslagen resa genom flera århundraden. 

Utforska med hyrbil

Det finns flera platser i Rennes som du kan besöka med hyrbil. Med en bilresa på endast 10 minuter kan du besöka Jardin du Thabor, som är en vacker park med en fantastisk samling av växter. Där finns bland annat olika sorters tropiska, europeiska och afrikanska träd och rosor. I trädgården finns också hundratals små undulater och parakiter att titta på. Alla dessa växter, tillsammans med andra dekorativa blommor och sällsynta växter, bidrar till den botaniska mångfalden i området. 

Rennes stad kan också stoltsera över att vara en konst- och kulturdestination. Här finns ett konstmuseum inrymt i det som tidigare var Rennes universitetshall, vid 20 Quai Emile Zola. Museet har en fantastisk samling av målningar gjorda av framstående konstnärer som Veronese, Chardin, Rubens och Picasso. Dess mest berömda målning är ”The Newbord” som skapades av Georges de la Tour. På Bretagnes Museum, som är en annan turistattraktion i Rennes, hittar du Les Champs Libres. Det är en helt ny byggnad med tre permanenta utställningar. På denna vackra plats arrangeras även debatter, utställningar och konferenser. 

När du kör runt i din hyrbil och njuter av omgivningen kan du även passa på och stanna hos en av Rennes bästa restaraunger. Vi talar om Le Galopin Cuisine, som ligger vid 21 Avenue Jean och har gammaldags parisisk charm. Detta förstklassiga brasseri serverar fiskrätter med lokala råvaror. Deras spännande meny innehåller även en välkomponerad vinlista. Här kan du njuta av ett varmt välkomnande och utmärkt service. Det finns många bra och prisvärda boenden i Rennes, du kan till exempel välja att tillbringa en natt på The Mercure Rennes Centre Parlement eller på andra förstklassiga anläggningar. 

Flygplats

Rennes-Saint-Jacques flygplats ligger cirka 5 kilometer från stadens centrum. Den trafikeras av budgetflygbolag till och från städer i Irland och Storbritannien, bland annat Belfast, Southampton och Birmingham. Den enda flygplatsen för budgetalternativ med anslutning till London, utöver Rennes-Saint-Jacques flygplatsen, är Saint-Malo Airport som ligger en timmes bilresa från Rennes flygplats. 

Från Rennes-Saint-Jacques Airport kan du ta dig till turistmål som ligger i andra städer, till exempel Saint-Herblain som ligger 96,4 kilometer bort, Laval som är 68,13 kilometer bort; Reze som ligger 9861 kilometer bort; eller Saint-Nazaire som du hittar 97 kilometer bort. Det går även säsongsbaserade flyg från Rennes till exempelvis Frankfurt, Palma de Mallorca, Marseille och Bastia. 

Det finns flera biluthyrningsföretag tillgängliga på Rennes-Saint-Jacques Airport. De flesta av dessa företag är kända för sin utmärkta kundservice och överkomliga priser. Några av de främsta biluthyrningsföretagen på denna flygplats är Europcar, Avis, Hertz, Enterprise rent a car, Rentscape och Sixt. En stor fördel med dessa företag är att de håller öppet dygnet runt och att de alltid finns tillgängliga när du behöver dem. För extra flexibilitet erbjuder dessa biluthyrningsföretag dessutom gratis avbokning på de flesta bokningar. 

Trafik

Trots att Rennes är en liten stad finns det en tunnelbana där. Den har en enda linje som går från nordost till sydväst. Flygplatsen är lätt att nå via motorvägen. När du är på ringvägen kan du ta avfarten N08 mot Saint-Nazaire, du kan sedan åka till flygplatsen via huvudvägarna D34 eller D29. 

När du väl är på flygplatsen kan du parkera på en av de tre offentliga parkeringsplatserna, det vill säga P3 som har 690 platser, P2 som har 70 platser och P1 som har 165 platser. Samma pris gäller på samtliga parkeringsplatser och de fungerar alla på samma sätt. Vägarna i Rennes är generellt sätt bra och du kan köra i genomsnitt 130 km/h på motorvägarna.