Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Frankfurt

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Frankfurt inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Frankfurt miniguide

Hyrbil Frankfurt
Biluthyrning Frankfurt

Om Frankfurt

Frankfurt (Frankfurt am Main) ligger i sydvästra Tyskland och är den största staden i förbundslänet Hesse. Med sina dryga 746 000 invånare (2018) är det en av Europas allra viktigaste finansiella och kulturella städer. Frankfurt är framförallt känt för sin siluett med skyskrapor. Floden Main flyter igenom Frankfurt och det finns mycket att se och upptäcka i staden. Bland annat finns det mer än 60 museer och konsthallar. Dessutom har staden en botanisk trädgård, ett operahus och flera teatrar. Festivaler, event och mässor organiseras återkommande i Frankfurt. 

I gamla staden hittar du rådhustorget Römerberg, där rådhuset med sin berömda fasad också är beläget. Rådhuset är ursprungligen från 1405 och ett av Frankfurts kända landmärken. 

Flygplats

Stadens internationella flygplats, Frankfurt Airport (FRA) ligger 12 kilometer sydväst om stadskärnan och är en av Europas mest trafikerade flygplatser. Inne i båda terminalerna hittar du hyrbilscenter där företag som Avis, Hertz, Alamo, Budget, Enterprise, Sixt, National och Advantage har kontor. 

Trafik

Tyskland har en mycket välutvecklad infrastruktur med generellt sett bra vägar. Det är enkelt att anpassa sig till körstilen och trafikreglerna är i stort sett desamma som i Sverige. Tyska motorvägar (Autobahn) har inga hastighetsbegränsningar, men det är rekommenderat att inte köra snabbare än 130 kilometer i timmen. 

På landsvägar är hastighetsbegränsningen 100 km/h och i tätbebyggt område 50 km/h. 

Promillehalten i Tyskland ligger på 0,5 promille medan gränsen för förare under 21 år ligger på 0,0. 

Det finns inga avgiftsbelagda motorvägar i landet. 

I Frankfurt är rusningstrafiken stor och det kan vara svårt att hitta en parkeringsplats i centrum. Däremot finns det ett antal stora parkeringsgarage och parkeringsplatser strax utanför stadskärnan. 

Utflyktstips

Att ha en hyrbil i Frankfurt är perfekt om du vill utforska mer än bara staden och kanske göra någon dagsutflykt i området. Det finns många fina platser att köra till oavsett om du vill uppleva vacker natur, pittoreska byar eller livliga storstäder. 

Mainz är en av Tysklands äldsta städer och ligger vid Rhen, endast 44 kilometer sydväst om Frankfurt. Staden har dryga 209 000 invånare (2016) och är känt för sin historiska stadskärna. Där kan du besöka Mainz-katedralen som stod färdig redan på 1000-talet. Vi rekommenderar även ett besök till Sankt Stefans kyrkan där du kan se vackra målade glasfönster skapade av Marc Chagall. 

I staden hittar du också det välkända Gutenberg museet som är tillägnat boktryckarkonsten. 

Med en hyrbil kan du också ta en dagstur till staden Heidelberg, som ligger 90 kilometer söder om Frankfurt. Heidelberg är en universitetsstad med cirka 160 000 invånare (2018) och ligger vackert utmed floden Neckar. Inte långt därifrån hittar du berget Königsthul som reser sig 567 meter över havet. Den populäraste sevärdheten i staden är Heidelbergs slott, där några av byggnadens delar härstammar från dess byggnation under 1300-talet. Slottet ligger på en kulle i den gamla stan. Andra sevärdheter är Karlstor-bågen från 1781 och den gamla stenbron från 1788 med sin medeltida port. 

Heidelberg är en populär destination för turister tack vare dess romantiska och pittoreska stadsbild. Staden välkomnar 3,5 miljoner besökare varje år.