Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Mainz

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Mainz inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Mainz miniguide

Hyrbil Mainz
Biluthyrning Mainz

Mainz ligger i sydvästra Tyskland – där floderna Rhen och Main flöden tillsammans – och är huvudstad och största staden i delstaten Rheinland-Pfalz.Staden har cirka 200.000 invånare (2009).

Mainz är en historisk stad, och redan i år 13 f.Kr.Kr. byggdes en romersk fästning här.

Mainz är en universitetsstad, och är också en viktig knutpunkt. Staden är också känd för sin karneval festligheter.

Det finns många sevärdheter i Mainz – och mest uppmärksamhet får tillräckligt med Gamla stan – med ett utbud av vackra korsvirkeshus hus från 1500 – 1700-talet.Det finns också flera vackra kyrkor – och trånga gränder med krokiga hus och gator med trevliga restauranger, barer och kaféer.

Några av de mest besökta sevärdheterna i staden är katedralen St Martin (ursprungligen från 1000-talet, men senare byggts om och byggts om många gånger), den katolska St Stephen’s Church från 1340 (med glasmålningar av Chagall) och Gutenberg Museum – en av de äldsta utskrift museerna i världen.

Staden har också en romersk-germanska museet, ”Zitadelle” (en fästning från 1660), en Natural History Museum, en botanisk trädgård, konsthallen (med utställning av samtida konst) och Mainz City Museum – ett hembygdsmuseum.

Mainz ligger vid de tyska motorvägarna (Autobahn) A60, A63 och A66

Den närmaste flygplatsen är Frankfurt International Airport, som ligger 31 km öster om Mainz.