Hyrbil Tyskland

Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Tyskland

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Tyskland inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Tyskland miniguide

Tyskland
Biluthyrning Tyskland

Är du ute efter en prisvärd och pålitlig hyrbil i Tyskland? Det är faktiskt mycket populärt att åka på semester med hyrbil i Tyskland. Landet bjuder på gott om kulturella upplevelser och en underbar natur att utforska. Det rekommenderas att boka hyrbilen i god tid innan du åker. Då kan du vara säker på att få en bil som är anpassad efter dina behov, till lägsta möjliga pris. Tänk på att det är högt tryck på hyrbilar under ledigheter och att de mest prisvärda bilarna ofta bokas först.

Du kan välja att hämta ut din hyrbil antingen när du landar på flygplatsen eller inne i staden.

Om Tyskland

Tyskland ligger i Centraleuropa och har cirka 82,8 miljoner invånare (2018). Landet gränsar till Danmark, Frankrike, Luxemburg, Belgien, Nederländerna, Schweiz, Österrike, Tjeckien och Polen.

Tyskland har också kust mot Nordsjön och Östersjön i norr.

Landskapet i norr består framförallt av platta slätter och den mittersta delen av landet har fler kullar och bergstoppar än vad som finns i norr. I den södra delen av Tyskland är landskapet mer kuperat med bergsregioner. Allra längst söderut, ner mot Alperna, kännetecknas landskapet av höga berg.

Tysklands huvudstad, Berlin, är landets största stad med cirka 3,7 miljoner invånare (2018). Berlin ligger i nordöstra Tyskland och är mycket populärt bland turister tack vare alla sevärdheter som finns där.

Andra större städer i Tyskland är Hamburg, München, Köln, Frankfurt och Stuttgart.

I Tyskland finns det någonting för alla. Oavsett om du är ute efter en storstadsupplevelse med imponerande landmärken, fantastisk arkitektur och spännande museer, eller en strandsemester vid kusten i norr, eller en skidsemester i Alperna i södra delen av landet är allt möjligt i Tyskland. Här hittar du också flera golfklubbar, nationalparker och nöjesfält.

De fem mest besökta städerna i Tyskland är Berlin, München, Hamburg , Dresden och Frankfurt.

Trafik

Tyskland har en välutvecklad infrastruktur och vägarna är i bra skick. Det är lätt att anpassa sig till körstilen då trafikreglerna i stort sett är desamma som i Sverige. Tysklands motorvägar (”Autobahn”) har inga fasta hastighetsbegränsningar men det är ändå inte rekommenderat att köra fortare än 130 km/h.

Landsvägarna har en hastighetsbegränsning på 100 km/h och i städer eller byar är hastighetsbegränsningen 50 km/h.

I Tyskland ligger gränsen för alkohol på 0,5 promille. För förare under 21 år är gränsen 0,0.

Motorvägarna i landet är inte avgiftsbelagda.

Turistvägen Romantische Strasse är en berömd och vacker landsväg i Tyskland som du hittar i landets södra delar. Den är 366 kilometer lång och går mellan städerna Würzburg och Füssen. Om du väljer att köra längs den här vägen kommer du passera fantastiska landskap och vyer, historiska byar och flera vackra slott.

Utflyktstips

När du har hyrbil i Tyskland har du möjlighet att se mer av landet och du behöver inte bekymra dig om kollektivtrafiken.

Att köra inne i centrala Berlin kan dock vara mycket stressigt och det är inget som rekommenderas för oerfarna förare. Det är oftast svårt att hitta en ledig parkeringsplats. Om du kör bil i någon av de större städerna i Tyskland kan det vara en bra idé att boka en hyrbil med GPS för att enklare kunna navigera.

Frankfurt

Frankfurt (Frankfurt am Main) ligger i den sydvästra delen av Tyskland och är den största staden i delstaten Hesse. Staden har närmare 747 000 invånare (2018) och är en av Europas viktigaste finansiella och kulturella städer. Frankfurt är känt för sin siluett med skyskrapor och för floden Main som flyter genom staden. Det finns mycket att se och upptäcka i Frankfurt, i staden finns det över 60 museer och konstgallerier. Utöver det finns det botaniska trädgårdar, opera- och konserthus och teatrar. I Frankfurt hålls regelbundet olika typer av festivaler, evenemang och mässor.

Stadens internationella flygplats – Frankfurt Airport (FRA) ligger 12 kilometer sydväst om stadskärnan och är en av de mest trafikerade flygplatserna i Europa. Både terminal 1 och 2 har biluthyrningscenter – här hittar du biluthyrningsfirmorna Avis, Hertz, Alamo, Budget, Enterprise, Sixt, National och Advantage.

När du har tillgång till hyrbil i Frankfurt har du också friheten att köra i områdena utanför själva centrum och utforska mer av regionen. Den vackra staden Heidelberg ligger 90 kilometer söder om Frankfurt och vi rekommenderar verkligen att du tar en tur hit. Heidelberg har ungefär 160 000 invånare (2018) och är känd för sin rika historia. I den gamla staden kan du besöka Heidelbergs slott som ligger på en kulle med utsikt över floden Neckar. Slottet är över 700 år gammalt och om du tar en promenad i slottsträdgården har du en fantastisk utsikt ut över staden. Den gamla bron Karl Theodor-Brücke från 1788 är också en populär sevärdhet i Heidelberg.

Ett annat tips är att köra till den lilla romantiska och medeltida staden Rothenburg ob der Tauber som ligger 182 kilometer sydost om Frankfurt. Den historiska stadskärnan finns med på UNESCO:s världsarvslista. Här kan du besöka stadsmurarna med anor från 1200-talet, flera fina korsvirkeshus och 1300-talskyrkan Stadkirche St. Jakob.

Köln

Köln ligger i västra Tyskland och är den största staden i staten Nordrhein-Westfalen. Staden ligger vid floden Rhen och har drygt en miljon invånare (2016). Köln är berömd för sin katedral – Kölnerdomen – som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Bygget av Kölnerdomen påbörjades 1248 men den invigdes inte förrän 1880. Katedralen har två torn som är 157 meter höga.

Kölns gamla stad är känd för sin unika atmosfär med affärer, bryggerier, torg och värdshus.

Övriga populära turistattraktioner och sevärdheter i Köln är stadshuset från 1569, det romersk-germanska museet samt flera konstmuseer. I staden finns det också ett zoo som du kan ta dig till med en linbana som går över floden Rhen.

Cologne Bonn International Airport (CGN) ligger 16 kilometer sydost om stadskärnan och är Tysklands femte största flygplats. Det finns flera biluthyrningsföretag här, bland annat Avis, Enterprise, Europcar, Hertz och Sixt.

Med en hyrbil i Köln kan du ta dagsutflykter till närliggande städer eller åka på korta utflykter i området. Ett tips är att ta sig till staden Lindlar som ligger 35 kilometer öster om Köln. I Lindlar är det populärt att besöka utomhusmuseet Bergische Freilichtmuseum Lindlar. Där kan du se hur lokalbefolkningen levde och arbetade för ungefär 100 år sedan. De historiska byggnaderna (från 1700- och 1800-talen) ligger vackert belägna i ett naturskönt område.

En annan populär turistdestination är att köra till staden Brühl som ligger 20 kilometer söder om Köln. Brühl är känt för sina två vackra slott, Augustburg från 1768 och Falkenlust från 1740. Bägge finns med på UNESCO:s världsarvslista och har barockträdgårdar och parker.

I Brühl finns också nöjesparken Phantasialand som är ett populärt turistmål för hela familjen.

Stuttgart

Stuttgart ligger i sydvästra Tyskland och är huvudstad i Baden-Württemberg. Staden har cirka 630 000 invånare (2018) och är ett viktigt transportnav. Stuttgart ligger vid floden Neckar och är en av de rikaste städerna i södra Tyskland. En populär sevärdhet i staden är det gamla slottet, Alte Schloss, från 1500-talet. Idag inrymmer det regionmuseet Landesmuseum Württemberg. Staden har också en sen-gotisk katedral, botanisk och zoologisk trädgård, planetarium, teater och konserthus. Utöver det kan du besöka något av stadens två bilmuseer: Mercedes Benz Museum och Porsche Museum.

Stuttgart Airport (STR) International Airport ligger 12 kilometer söder om stadskärnan. På terminal 3 hittar du flera biluthyrningsfirmor – bland annat Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz, Sixt och Rent a Terstappen

Om du hyr bil i Stuttgart har du bra möjligheter att ta bilen och utforska närliggande sevärdheter och småstäder. Ett tips är att besöka staden Baden-Baden som ligger 105 kilometer väster om Stuttgart – nära den franska gränsen. Baden-Baden är en berömd hälsoby som ligger vackert belägen intill den skogbeklädda bergskedjan Schwarzwald. Staden har också flera museer, vackra historiska byggnader samt ett casino.

Ett annat tips är att köra till berget Schauinsland i Schwarzwald-området. Det ligger 207 kilometer sydväst om Stuttgart. Härifrån kan du åka med Tysklands längsta linbana – the Schauinslandbahn – som åker upp till de övre delarna av berget på 1 220 meters höjd. Där uppifrån bjuds du på en panoramautsikt över staden Freiburg och Rhen-dalen. Högst upp finns ett café, en restaurang, ett utsiktstorn och flera uppmärkta vandringsleder.