Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Weinheim

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Weinheim inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Weinheim miniguide

Hyrbil Weinheim
Biluthyrning Weinheim

Weinheim ligger nordväst om den sydtyska delstaten Baden-Württemberg, och är en stad med ca. 43.000 invånare (2008). Avståndet sør-/sørvestover till de stora städerna Heidelberg och Mannheim är ca 10-15 km.

Weinheim kallas ofta för ”Zwei-Burger-City” på grund av två slott som ”övervaka” i staden. Den äldsta av dem, Windeck, noterades redan i 1100-talet, men mycket smet i 1674. Först på 1960-talet, hela systemet återställas – och är nu klassas som ett historiskt monument. Wachenburg är mycket yngre. Den byggdes under 1900-talet tors den 1 decenniet – och i dag inklusive en restaurang. Båda slott hör till de Weinhems främsta turistattraktionerna.

Annars finns det flera attraktioner kring det historiska torget Markusplatsen i mitten. Här hittar du bland annat Altes Rathaus (Rådhuset) från 1557. Det är inte längre stadshuset funktioner. Efter ett Världskriget flyttade de till Weinheim Schloss nära – en imponerande byggnad som gjordes i flera steg under perioden från omkring 1400 till slutet av 1800-talet. Det tillhörde det tidigare furste Kurpfalz.

Av de återstående områdena är följande nämnas: City Museum (med en värdefull arkeologiska samling), den botaniska trädgården Schau-und Sichtungsgarten Hermannshof och arboretum (skogspark) Exotenwald.

Den närmaste flygplatsen är City Airport Mannheim, som ligger ca. 15 km sydväst om Weinheim.