Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Mannheim

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Mannheim inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Mannheim miniguide

Hyrbil Mannheim
Biluthyrning Mannheim

Mannheim ligger i sydvästra Tyskland – på floden Neckars utgången av Rhen – och är den näst största staden i delstaten Baden-Württemberg (efter Stuttgart ).Den har 310.000 invånare (2008).

Mannheim är en av landets största inlandshamnar, och är också en viktig järnvägsknut.

Dessutom har staden ett brett kulturutbud monument, museer och konstgallerier.

Ett landmärke i stadens vattentornet från 1886, som är 60 meter hög.

Mannheim är känt för sin vackra barock byggnader från 1700-talet – inklusive ”ResindezSchloss” från 1720. Det här är Tysklands största slott (fasaden är 500 meter lång). Dessutom är detta en av de största barock i Europa. Stadens universitet ligger i byggnaden.

Det gamla rådhuset från 1701 i barockstil är också värt ett besök. Stadshuset tornet har gemensamt med kyrkan ”Untere Pfarrkirche St Sebastian.”

En annan turistattraktion i staden är Reiss-museet – ett internationellt museum komplex i flera genrer (fotografering, kultur och arkeologi, etc.). I utställningen finns fint porslin och en kopia av Carl Benz första bil från 1886. Också   ”Kunsthalle Mannheim” rekommendera ett besök.Det finns en imponerande uppvisning av målningar och skulpturer – med fokus på tyska och franska impressionismen, och abstrakt konst.

Lite öster om centrum är det 212 meter höga tv-tornet som är öppet för allmänheten. Här besökare kan få upp till en observation plattform och få en panoramautsikt över staden. Dessutom, en roterande restaurang och bar högst upp i tornet.

Mannheims flygplats, Mannheim City Airport är beläget 3,7 km öster om centrum, stadens regional flygplats.

Närmaste internationella flygplats är Karlsruhe flygplats, som ligger 104 km söder om Mannheim.