Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Stuttgart

Gillar du tysk bilindustri? Varför inte besöka Stuttgart som är högkvarter för både Mercedes-Benz och Porsche? Har du en hyrbil finns alla möjligheter att utforska staden. Som tur är finns det en uppsjö av biluthyrningsfirmor här. Läs vidare för att få reda på vad du kan göra när du är på besök i staden.

Guide till Stuttgart

Hyrbil Stuttgart
Biluthyrning Stuttgart

Stuttgart är huvudstad i provinsen Baden-Württemberg i Tyskland. Staden som sträcker sig över en yta på 207,4 kvadratkilometer bor 631 000 människor. Stuttgarts utveckling och tillväxt kopplas ofta till Duke Luitolfs stuteri, som han grundade i området för mer än 1 000 år sedan. Farmen är förevigad i stadens vapensköld i form av en svart hingst. Under åren har staden vuxit. Många stora män och filosofer har skrivit sin livshistoria här. 

Ett exempel är Georg Friedrich Hegel som var en stor filosof och den som formade tysk filosofi. Ingenjören Gottlieb Wilhelm Daimler gjorde avtryck på staden genom sin uppfinning av förbränningsmotorer som användes i bilindustrin. Ett annat känt namn med rötter i Stuttgart, som också var ingenjör, är Robert Bosch. Idag är Boasch ett multinationellt teknik- och elektronikföretag med över 400 000 anställda globalt. Även om staden skadades svårt av andra världskriget kom Stuttgart på rätt köl tack vare dess fokus på tillverkning och export av maskiner i toppkvalitet. 

Idag är Stuttgart Europas centrum när det gäller innovation och teknologi. Regionen har lockat investeringar värda mer än 65 miljarder kronor för forskning och utveckling. Bilinstustrin är fortfarande den främsta arbetsgivaren i området, men Stuttgart handlar inte bara om bilar och elektronik. Det är även ett kulturellt centrum. De som älskar nattliv kommer bli överväldigade av Stuttgarts oförglömliga upplevelser. Det finns flera klubbar med live musik i staden, till exempel jazz, blues och soulmusik. 

De många grönområdena och parkerna gör Stuttgart otroligt vackert. Dessa inkluderar Schlossgarten och Rosensteinpark. Om du älskar djur och växtliv kan du lägga till ett besök på Wilhelma Zoo. Här finns många olika djurarter som elefanter, apor och sjölejon. Det finns flera djurarter som kommer från diverse ekosystem så finns i Afrika och Sydamerika. Om du älskar att åka på rundturer kan du utforska närliggande städer som Karlsruhe och Mannheim vilka ligger 79 kilometer respektive 132 kilometer från Stuttgart. 

Utforska med din hyrbil

Med en hyrbil kan du utforska staden i din egen takt. Du kan köra från ett ställe till ett annat utan att behöva ta hänsyn till kollektivtrafiken. Om det är ditt första besök i Stuttgart rekommenderas en tur till stans alla berömda platser. Du kan köra till centrum och börja turen vid Landesmuseum och sedan fortsätta rakt fram tills du når välkända Oper Stuttgart. 

Det är en kort tur på 3,4 kilometer och som tar cirka 8-10 minuter. Du kan sedan passera Markthalle som visar upp den blomstrande vinodlings- och lantbrukskulturen i Stuttgart. Ett besök till Rathaus, som ligger endast 600 meter från Markthalle, ger dig möjligheten att lära dig mer om historien bakom staden Stuttgart. Passa på att äta lite hälsosamma rätter på Hans-im-Gluck-Brunnenas och det är bara dryga 100 meter dit från rådhuset. 

Andra ställen som du borde besöka är Mercedes-Benz och Porsche-museerna i Stuttgart. Om du gillar spa och varma bad så planera in en episk utflykt till Baden-Baden (560 kilometer) genom Schwarzwald (svarta skogen). Du får då möjligheten att se vackra landmärken på landsbygden, som till exempel sjöar och vattenfall. 

Flygplatser

Stuttgarts internationella flygplats knyter samman staden med flera destinationer i världen. Det är bland annat Madrid, London, Wien, Paris och Rom, bara för att nämna några. De goda nyheterna är att du få detaljerad information om allt från flygavgångar till tillgängliga hyrbilsfirmor på flygplatsen genom dess hemsida. 

Eftersom alla flygbolag som flyger från denna flygplats uppdateras på företagets hemsida kan du enkelt kolla lediga flyg och ladda ner flygscheman. Dessutom kan du med hjälp av informationen om vilka hyrbilsfirmor som finns på flygplatsen boka en bil online och hämta den när du anländer på flygplatsen. Exempel på internationella hyrbilsfirmor som du hittar vid Stuttgart flygplats är Hertz, Sixt och Avis. 

Det finns även lokala företag som till exempel Car2Go som erbjuder tjänster av högsta kvalitet. Oavsett om du väljer en internationell eller lokal firma bör du fokusera på tjänsterna du erbjuds av företaget. Det är en god idé att läsa recensioner om flera av firmorna för att få en idé om hur de jobbar, samt erfarenheter från andra kunder. 

Trafik

Det härliga med att köra genom Stuttgart och dess omgivningar är att vägarna är jämna och välbyggda. Det är en bra idé att testa autobahn om du älskar att köra fort. Det finns vissa sektioner av autobahn som inte har någon hastighetsbegränsning, men den rekommenderade hastigheten är 130 km/h. Var uppmärksam på hastighetsbegränsningarna för vissa sektioner av vägarna. 

Det rekommenderas att du läser på om stadens trafikregler så att du vet vad du kan förvänta dig av förarna. Till exempel är dieselbilar förbjudna i en viss del av Stuttgart. Det påverkar vilken typ av bil du hyr. Gör ditt bästa för att hålla dig till reglerna för att undvika onödiga olägenheter.