Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Rom

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Rom inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Rom miniguide

Hyrbil Rom
Biluthyrning Rom

Är du på jakt efter ett bra hyrbilserbjudande i Rom? Oavsett om du vill hämta bilen på flygplatsen eller i centrum kommer du med all säkerhet att hitta en bil som passar dig och dina behov.

Allmän information om Rom

Huvudstaden Rom ligger vid floden Tiber i mitten av Italien, norr om Nepal och söder om Milano. I staden bor drygt 2,8 miljoner (2018) människor och räknar man med förorterna uppnår befolkningsmängden 3,3 miljoner människor. Rom inkluderar även Vatikanstaten.

Ett välkänt ordspråk säger ”alla vägar bär till Rom”. Staden är känd som det romerska rikets huvudstad och huvudsäte för påven. Rom är kanske mer än något annat även känt som staden för konst och romantik. Staden har 400 kyrkor med målningar av mästare som Caravaggio och Michelangelo. Peterskyrkan är en av de största och mest utsmyckade kyrkorna i världen. I närheten, i Vatikanen, finns det världskända Sixtinska Kapellet med kända mästerverk av konstnären Rafael. Andra välkända sevärdheter är Pantheon och Villa Borghese, där den senare erbjuder en fin konstsamling och en vacker trädgård. Stadsdistriktet Trastevere har många trattorior, som påminner om Lady och Lufsen.

Roms flygplats, Fiumicino, är belägen runt 22 kilometer utanför Rom. Roms andra flygplats, Rome Airport Ciampino, ligger strax utanför staden.

Rom är den näst populäraste destinationen för bokning av hyrbilar i Italien. Vi är stolta över att erbjuda biluthyrning på över 20 olika platser i Rom, inklusive Roms flygplats. De listade priserna är jämförda med flera företag för att kunna ett garanterat ett lågt pris för din hyrbil.

Utflyktstips

Många personer som hyr en bil i Rom vill kunna åka på trevliga dagsutflykter i regionen. Det finns otaliga platser att besöka. Om du vill åka till kusten kan du köra till strand- och hamnstaden Lido di Ostia, belägen 31 kilometer sydväst om Rom. Utöver de fantastiska badmöjligheterna bör du inte missa stadens arkeologiska plats ”Ostia Antica”. Denna italienska kuststad har även en golfbana.

Med en hyrbil kan du enkelt ta en trevlig tur till staden Tivoli, 36 kilometer öster om Roms centrum. I stadens utkant hittar du den fantastiska byggnaden ”Villa d’Este” som även har en av Europas vackraste trädgårder, med omkring 50 imponerande fontäner. Både byggnaden och trädgårdskomplexet är listade på UNESCO:s världsarvslista.

Flygplatser

Rom har två flygplatser. Huvudflygplatsen Aeroporto di Roma – Fiumicino (FCO) är belägen 22 kilometer sydväst om stadens centrum. Flera hyrbilsfirmor har kontor på flygplatsen, inklusive Avis, Hertz, Europcar, Locauto Rent, Maggiore och Sixt.

Staden andra flygplats, Aeroporto di Roma – Ciampino (CIA) är belägen 15 kilometer sydost om Rom och här är det mest charter och lågprisflygbolag. När du anländer till denna flygplats finns ett bra urval av hyrbilsföretag, inklusive Avis, Hertz, Europcar, Auto Europa, Maggiore och Goldcar.

Trafik

Trafiken i Roms centrum är något annorlunda än i Sverige. Det kan upplevas lite kaotiskt och stressigt. Det kan också vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats. Rom – precis som de flesta av Italiens stora städer – har förbjudit bilkörning i de historiska distrikten (”Centro Storico”) – såvida du inte fått ett speciellt tillstånd i förväg. Detta schema kallas Zone Traffico Limitato (ZTL) och gäller huvudsakligen under perioden 08.00 till 18.00. Övervakningskameror finns i områdena och tar bilder på bilarna som kör där.

Om du hyr en bil i Rom och ska bo på ett hotell i den gamla staden rekommenderar vi att du kontaktar hotellet innan avresa för att få körtillståndet som du placerar på vindrutan av hyrbilen. Utan tillstånd kommer du få böter hemskickade till din adress.

Vi vill också nämna att den historiska kärnan i Rom är relativt kompakt med gångavstånd till de flesta kända sevärdheterna och attraktionerna.