Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Milano

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Milano inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Milano miniguide

Hyrbil Milano
Biluthyrning Milano

Behöver du en hyrbil i Milano? Oavsett om du ska åka på en semester- eller affärsresa kan det vara praktiskt att hyra en bil, eftersom du blir mer självständig och inte behöver förlita dig på kollektivtrafiken. Du får också större möjlighet att utforska fler platser och åka på härliga dagsturer till andra städer i norra Italien. Det är rekommenderat att du bokar din hyrbil långt i förväg och genom att jämföra priser kan du spara pengar. 

Allmänt om Milano

Milano ligger cirka 50 mil nordväst om huvudstaden Rom och mellan floderna Ticino och Adda. Milano är Italiens andra största stad och ligger i Lombardiet, cirka 120 meter över havet. Milano har en befolkningsmängd på 1,4 miljoner (2018) människor, eller 4,1 miljoner om du räknar in förorterna. 

Milano är i första hand känt som en av världens största modestäder, tillsammans med London och Paris och det är himmelriket för ivriga shoppare. Staden är dock också ett finanscenter, så väl som center för kultur och utbildning. Här kan du hitta ett oräkneligt antal kyrkor, museum och konstgallerier. Pinacoteca di Brera, i Palazzo Brera, är en av Italiens viktigaste konstsamlingar. Du kan också besöka Castello Sforzesco, vilket var huvudsätet för stadens ledare och som nu huserar flera museum och konstsamlingar. Milano har även ett av världens största operahus, Teatro alla Scala, som rymmer 3 600 personer och som byggdes 1776-78, samt stadens katedral Duomo di Milano som är Europas tredje största med sin kapacitet på 40 000 personer. 

10 kilometer öster om Milano ligger flygplatsen Linate, medan flygplatsen Malpensa ligger 45 kilometer nordväst om staden. 

Vi erbjuder hyrbilar på flera platser i Milano, inklusive dess flygplatser. Eftersom de listade priserna jämförs mellan olika biluthyrningsfirmor är du garanterad ett lågt pris. Boka din hyrbil så snart som möjligt, för att få den till lägsta tänkbara pris. 

Flygplatser

Milano har flera internationella flygplatser där den största är Milano Malpensa Airport (MXP). Den är belägen 50 kilometer nordväst om stadens centrum och den har två terminalbyggnader. I terminal 1 kan du hitta flera biluthyrningsfirmor så som Avis, Auto Europa, Locauto Rent, Budget, Hertz, Maggiore, Sixt, Thrifty och Goldcar. 

Den mindre flygplatsen, Milano Linate Airport (LIN) ligger ungefär elva kilometer öster om stadens centrum och hanterar mestadels nationella flyg, men även till och från vissa europeiska destinationer. Flygplatsen har en terminalbyggnad där du kan hitta biluthyrningsfirmor så som Auto Europa, Avis, Budget, Europcar, Hertz och Thrifty. 

Trafik

Milano är ett viktigt trafiknav för hela norra Italien, och det finns ett omfattande nätverk av vägar runt staden. Att köra i Milanos stadskärna kan vara väldigt stressande på grund av mycket trafik, samt en mycket aggressiv körstil. Dessutom kan det vara svårt att hitta parkering i centrum och i några delar av staden är bilar förbjudna. 

Det är emellertid rekommenderat att ha en hyrbil så fort du ska köra utanför stadskärnan, eftersom det ger dig möjlighet att åka på både korta och långa upptäcktsresor. Vägarna är av mycket hög kvalitet och priserna för hyrbilar är relativt låga. 

Utflyktstips

De närmaste stora städerna är Turin (42 kilometer bort), Genua (144 kilometer bort) och Verona (179 kilometer bort). 

Om du vill hitta stränder vid Medelhavskusten kan du välja att köra en timme och 40 minuter söderut till Genua, Italiens främsta hamnstad. Den är belägen i ett smalt och kuperat område mellan havet och Apennine-bergen. Staden har ett flertal sevärdheter att utforska, så som den bilfria äldre stadsdelen med dess trånga gator och gränder. Här hittar du också katedralen San Lorenzo från år 1118, såväl som flera konstgallerier och konstmuseet Palazzo Bianco. Om du reser till Genua med barn är ett besök till stadens akvarium rekommenderat och ett fåtal kilometer öster om stadskärnan finner du flera offentliga stränder. 

Att besöka Garda-sjön, ungefär 135 kilometer öster om Milano, är också ett populärt alternativt och full möjligt om du har hyrbil. Garda är Italiens största sjö och ett populärt semestermål för turister. Här erbjuds du fantastiska stränder, bad och vattensportaktiviteter så som vindsurfing och segling. 

På den östra sidan av Garda-sjön, cirka 151 kilometer öster om Milano och omgiven av en stadsmur från 1300-talet, ligger staden Nazise. Här kan du besöka 1100-talskyrkan San Nicolo och sydöst om staden finns Parco Natura Viva & Zoo. En del av området är en safaripark som du kan köra igenom, vilket låter dig se exotiska djur på nära håll.