Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Turin

Är du sugen på att spendera nästa semester i Turin och funderar över om det finns några hyrbilstjänsterna så du kan hyra bil för att ta dig runt enklare? Du behöver inte oroa dig, uthyrningsalternativen är många. Du hittar dem nära flygplatsen med omnejd. Det går även att boka online på hemsidan hos något av hyrbilsföretagen. 

Guide till Turin

Hyrbil Turin
Biluthyrning Turin

Turin ligger i norra Italien och är mest känt för bilmärket Fiat, Turinsvepningen och choklad. I staden finns det även ett av världens bästa egyptiska museum, Barockkaféer, den första Eataly-butiken och Savoy-palatsen. Turin är både huvudstad och största staden i regionen Piemonte. Mellan 1861 och 1865 var det även Italiens första huvudstad. Det är det viktigaste kultur- och affärscentrumet i norra Italien. Staden är även med sin befolkningsmängd på 870,000 invånare en av Italiens mest befolkade städer. 

Turin ligger på höger sida om floden Po, precis innan Susa Valley. Staden är omgärdad av Superga och västra Alperna. Turin är en av Europas mest fantastiska städer och även landets sporthuvudstad, där de två Serie A-lagen Torino och Juventus hör hemma. Staden agerade värd åt vinter-OS 2006 och sträcker sig över en yta på 130 kvadratkilometer. Turin är även känd för St Johannes Döparens firande, som vanligtvis äger rum den 24 juni. 

Staden kallas ofta ”den italienska frihetens vagga” då den varit födelseplats åt kända personer (människor som Cavour) som bidragit till Italiens enande. Med en bruttonationalprodukt (BNP) på 580 miljarder kronor är Turin den 78:e rikaste staden i världen. Den är även Italiens tredje rikaste stad, efter Milano och Rom. Det är en av de 250 vanligaste turistattraktionerna och den tionde mest besökta staden i Italien, tack vare sina många turistattraktioner. Staden är känd för sin rika historia och kulturella arv, sina många restauranger, operahus, kyrkor, konstgallerier, parker, pizzor, museum bland mycket annat. 

Staden är populär för sin arkitektur i barock, neoklassiska, renässans, jugend och rokoko. Dessutom gör de fördelaktiga väderförhållandena staden till en trevlig plats att besöka. Turins kallaste månad är januari med en genomsnittlig maxtemperatur på 6,6 °C och lägsta temperatur på -0,5 °C. Juli är den varmaste månaden med en genomsnittlig maxtemperatur på runt 28 °C och lägsta temperatur på cirka 17 °C. Turin är även känd för sina utsökta Piomontese-rätter och kaffe. Du hittar riktiga festmåltider som Bagna Causa, tryffel, Fritto misto alla Piemontese, Agnolotti och mycket mer. 

Utforska med din hyrbil

Det finns många vackra och intressanta platser med attraktioner att besöka när du utforskar staden med din hyrbil. Ta först en tur till Palazzo Reale, som är det kungliga palatset i Turin. Det är en magnifik byggnad skapad på 1500-talet och som ligger vid Piazza Castello. Det beräknade avståndet från flygplatsen till det kungliga palatset är 6,8 kilometer via Viale Enrico Forlanini vilket tar cirka 25 minuter att köra med hyrbil. Dock tar resan längre tid om du tar en annan rutt som Azzuri d’Italia. 

En annan intressant plats att besöka när du utforskar Turin är Mole Antonelliana. Det är en ikonisk byggnad i staden med en enorm spetsig kyrka och dess torn skymtar över stadens siluett. Den var tidigare en judisk synagoga men inhyser den Museo Nazionale del Cinema. Det är världens högsta museum. Avståndet från flygplatsen är 160,1 kilometer via A4 och med hyrbil tar det drygt 2 timmar att köra dit. Dock tar det längre tid att ta sig dit om du kör via A7 och E70. 

Glöm inte att besöka det fantastiska egyptiska museet (Museo Egizio) som ligger mellan Piazza Castello och Piazza San Carlo. Museet är dedikerat till egyptisk historia och arkeologi och det innehåller en mängd utställningar och artefakter. Avståndet till den egyptiska museet är 160,6 kilometer via väg A4, då tar det drygt 2 timmar att ta sig dit med hyrbil. Det tar dock längre tid om du kör via A7 och E70. Du kan också besöka Turinsvepningen, Porto Palatina, Basilica di Superga, Accademia Del Panino, Caffetteria Pino, Borgo Medioevale och Parco del Valentino bland så mycket annat. 

Flygplatser

Det finns två huvudflygplatser nära staden. En av dessa är Caselle Airport, som även kallas Torino Airport. Den ligger i Caselle Torinese, 16 kilometer nordväst om staden Turin. Flygplatsen kallas ibland Pertini Airport och namngavs efter den tidigare italienska presidenten Sandro Pertini. Den betjänar hela regionen Piemont i norra Italien. Det är en av de mest trafikerade flygplatserna i Italien och täcker 57 000 kvadratmeter. Flygplatsen har en landningsbana, tre terminaler och en bro. Det är den huvudsakliga flygplatsen för Alitalia och två lågprisflygbolag: Vueling och Ryanair. 

På Torina Airport hittar du hyrbilsföretag så som Budget, Sixt, Thrifty, Ennemme Snc, Hertz, Easy Car S P A, Avis, Firefly, Goldcar och Rhodium. Du kan även välja hyrbilsalternativ som till exempel ekonomi, SUV, lyx och cabriolet. En annan flygplats som ligger i närheten av Turin är Cuneo Levaldigi Airport. 

Flygplatsen kallas även Cuneo International Airport och ligger i Cuneo. Den betjänar Cuneo och Turin och är den andra största flygplatsen i Piemont, efter Turin Airport. Cuneo Airport är sammanlänkad med Turin med en AEROBUS-tjänst. Den enda biluthyrningsfirman på flygplatsen är Hertz. Däremot finns det flera företag som erbjuder biluthyrning med chaufför som till exempel Bluerental och NCC Savigliano. Du kan välja mellan flera olika hyrbilar på flygplatsen som till exempel lyx, ekonomi, cabriolet, kompakt och mini. 

Trafik

Turin har ett av Italiens bäst designade vägnät. Du kan se fram emot en smidig körning när du utforskar staden. Eftersom det är en av Italiens mest industriella och viktiga städer är där alltid trafik och köer på morgonens och kvällens rusningstider. Om du vill njuta av din vistelse i Turin bör du undvika motorvägen under rusningstiderna måndagar till fredagar, vanligtvis från 06.00 till 10.00 på morgonen och 16.00 till 20.00 på kvällen. 

Dessutom bör du följa lagarna och regleringarna som gäller när du ska köra Turin. I staden måste både förare och passagerare ha säkerhetsbälte. Hastighetsbegränsningarna i Turin är 130 km/h på motorvägar, 50 km/h i staden och 90/110 km/h på landsvägar. Undvik att köra snabbare än hastighetsbegränsningen när du utforskar staden. Dessutom hittar du flera parkeringstjänster som du kan använda, så som Garage Autopalazzo Srl, Parking Turin etcetera. De tillgängliga parkeringsalternativen inkluderar korttidsparkering, långtidsparkering, daglig parkering och mycket mer.