Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning London

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i London inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

London miniguide

Hyrbil London
Biluthyrning London

Har du planerat en semester eller affärsresa till London och behöver en hyrbil? Genom att jämföra priser från flera biluthyrningsfirmor innan du bokar kan du få de allra bästa erbjudandena. Att ha tillgång till en hyrbil i London gör det möjligt för dig att åka på spännande utflykter och se mer av England på dina egna villkor. 

Om London

London är Storbritanniens och Englands huvudstad och har ungefär 8,9 miljoner invånare (2018) i stadsområdet. Staden ligger i södra England och är ett av världens viktigaste politiska, ekonomiska och kulturella centrum. I London finner du en enorm mängd sevärdheter och landmärken, utöver fantastisk shopping och ett otroligt nattliv. Några av de mest berömda landmärkena i London är Big Ben, Houses of Parliament, British Museum och det kungliga residenset Buckingham Palace. Andra ställen som är populära bland besökarna är Tate Modern National Gallery of Modern Art, samt St. Pauls Cathedral som färdigställdes 1711. 

London är också känt för sina teatrar, opera- och konserthus, varav den mest berömda är Royal Albert Hall som invigdes 1871. Om du vill få en bra överblick över staden så ska du åka med London Eye, världens högsta pariserhjul. 

Flygplatser

London har flera flygplatser, varav den största är London Heathrow Airport (LHR), som ligger 24 kilometer väster om staden. Här hittar du biluthyrningsföretagen Hertz, Avis, Europcar, National, Alamo, Enterprise, Budget och Sixt. 

London Gatwick Airport (LGW) ligger 45 kilometer söder om stadskärnan. På denna flygplats kan du hämta ut din förbokade hyrbil från företag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt, National, Enterprise och Budget. 

London Stansted Airport (STN) ligger 64 kilometer norr om staden. De flesta flygbolag som flyger härifrån är lågprisbolag som Ryanair och EasyJet. Vid flygplatsterminalen hittar du ett stort antal internationella biluthyrningsföretag så som Avis, Sixt, Budget, Enterprise och Alamo. 

London City Airport (LCY) erbjuder också internationella flyg och ligger bara 14 kilometer öster om stadskärnan. Om du önskar hämta en hyrbil här så finns det företag som Avis, Hertz, Alamo, National och Budget alldeles bredvid terminalbyggnaden. 

Trafik

Vägarna i Storbritannien är välutvecklade med härliga motorvägar. Som de flesta redan vet så kör de på vänster sida i Storbritannien och ratten sitter på bilens högra sida. Även om de flesta snabbt anpassar sig till vänstertrafiken är det viktigt att vara uppmärksam när du kör i korsningar, motorvägskorsningar och rondeller. Om du har problem med att växla med vänster hand rekommenderar vi att du hyr en automatväxlad bil. 

Kom ihåg att hastighetsbegränsningarna här anges i miles per timme och inte kilometer per timme. Inne i städerna är hastighetsbegränsningen 30 mph, vilket motsvarar 48 km/h. 

Att köra i centrala London kan vara en kaotisk upplevelse, och i vissa zoner finns det en trängselskatt på 8 pund under vardagar mellan 07.00 och 18.30. Dessa zoner är tydligt markerade med en röd skylt med ett vitt C på. Du betalar avgiften antingen med din mobiltelefon, online eller på en bensinstation. 

Utflyktstips

En populär sak att göra på sommaren när du har tillgång till hyrbil är att åka till kustorten Brighton. Den ligger 103 kilometer söder om London, cirka två timmar med bil och har underbara stränder. Brighton är också en populär destination för vindsurfing, segling och beachvolleyboll. En stor turistattraktion är The Royal Pavilion som färdigställdes 1823. Då som bostad åt Kung George IV, men den köptes senare av staden Brighton. Numera är paviljongen öppen för allmänheten. Ytterligare en populär sevärdhet är Brighton Palace Pier, där du hittar restauranger, arkadspel och karuseller. 

Ytterligare ett bra tips på en dagsutflykt från London är att åka till ett av Englands mest välkända landmärken, Stonehenge. Det ligger 136 kilometer sydväst om London. Detta förhistoriska monument består av en cirkulär megalitisk stenstruktur omgiven av en cirkulär jordbank. Stonehenge finns med på UNESCO:s världsarvslista och delar av stenstrukturen är över 3 000 år gammal.