Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning London Stansted Flygplats

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i London Stansted Flygplats inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

London Stansted Flygplats miniguide

Hyrbil London Stansted Flygplats
Biluthyrning London Stansted Flygplats

Letar du efter en billig hyrbil på flygplatsen London Stansted? Att hämta ut din hyrbil på flygplatsen är mycket praktiskt och en hyrbil innebär att du slipper oroa dig över att behöva förlita dig på allmänna kommunikationer. Du kan välja bland olika typer av bilar och bilar i olika prisklasser. Att boka din hyrbil i god tid rekommenderas eftersom du då kan vara säker på att få tag i en bil som passar dig och dina behov. Genom att jämföra priser från flera olika företag kommer du att hitta det bästa möjliga erbjudandet för din vistelse i London. 

Om London Stansted Airport

London Stansted Airport (STN) ligger 62 kilometer norr om London och trafikeras främst av lågprisflyg som Ryanair och EasyJet. Flygplatsen är Londons tredje mest trafikerade efter Heathrow och Gatwick och hanterar över 18 miljoner resenärer varje år. I terminalens ankomsthall hittar du ett antal internationellt kända biluthyrningsföretag, bland dessa återfinns Avis, Hertz, Sixt, Budget, Enterprise, National och Alamo. 

London Stansted Airport ligger i grevskapet Essex, strax intill motorvägen M11. Det finns ett antal hotell i direkt anslutning till flygplatsen, bland andra Hilton, Radisson Blu och Holiday Inn. Du hittar också flera golfbanor i detta område. 

Den närmsta staden är Bishop’s Stortford med ett invånartal på dryga 40 000 (2017). Staden ligger 9 kilometer väster om flygplatsen London Stansted och är känd för sitt stora köpcenter, Jackson Square, där du hittar ett stort antal butiker och caféer. 

Trafik

Storbritanniens vägnät är väl utbyggt med fina motorvägar. I Storbritannien råder det vänstertrafik och bilarna har ratten på höger sida. Även om de flesta snabbt vänjer sig vid att köra på vänster sida är det viktigt att vara uppmärksam vid korsningar, trafikplatser och rondeller. Upplever du det som besvärligt att växla med vänster hand rekommenderas en automatväxlad hyrbil. 

Tänk på att hastighetsbegränsningarna i Storbritannien anges i miles per timme och inte i kilometer per timme. I städer är hastigheten begränsad till 30 mph (48 km/h), på landsvägar gäller 60 mph (96 km/h) medan hastighetsbegränsningen på motorvägar är 70 mph (112 km/h). 

Att köra i centrala London kan upplevas som lite kaotiskt och vissa zoner har en trängselskatt på 8 pund under veckodagar mellan 07.00 och 18.30. Dessa zoner markeras med röda skyltar med ett vitt C. Du kan betala avgiften med mobilen, online eller på bensinstationer. 

Utflyktstips

Om du kör till London från flygplatsen kör då på M-11. Storbritanniens huvudstad London har en befolkning på runt 8,9 miljoner (2018) människor och är ett av världens viktigaste politiska, ekonomiska och kulturella centrum. I London finns det ett stort antal sevärdheter och attraktioner värda att besöka, utöver fantastisk shopping och ett pulserande nattliv. Några av Londons mest kända sevärdheter är Big Ben, Parlamentshuset och British Museum, liksom det kungliga residenset Buckingham Palace. Andra ställen som är populära bland resenärer är Tate Modern – nationalgalleriet för modern konst – samt St. Paul’s Cathedral, byggd år 1710. 

Skulle du vilja få en härlig utsikt över staden från ovan kan du bege dig till världens högsta Pariserhjul, London Eye. London är också berömt för sina teatrar, operahus och konserthus, av vilka the Royal Albert Hall, som invigdes år 1871, är den mest berömda. 

Ytterligare ett tips på en trevlig tur är att köra till universitetsstaden Cambridge som ligger cirka 50 kilometer norr om London Stansted Airport. Cambridge ligger vid floden Cam och har en befolkning på runt 143 000 människor (2018). Staden är en av Englands äldsta och den grundades så tidigt som 1207. Cambridge har ett antal vackra byggnader, bland vilka de mest berömda är Cambridge University, grundat år 1209 och King’s College kapell från 1400-talet. 

I Cambridge hittar du också flera museer, bland andra konstmuseet Kettle’s Yard, The Museum of Archaeology and Anthropology och Imperial War Museum som är beläget i Duxford, 20 kilometer söder om Cambridge.