Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Nürnberg

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Nürnberg inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Nürnberg miniguide

Hyrbil Nürnberg
Biluthyrning Nürnberg

Nürnberg ligger i södra delen av Tyskland – i regionen Mittelfranken, som är en del av Bayern.Grundades redan 1000-talet – och idag har över 500.000 invånare (2008).

De flesta människor troligen Nürnberg i första hand den så kallade ”Nürnberg-processen” – dvs, rättegångarna mot de överlevande ledarna för den nazistiska regimen efter 2. Världskriget. Det faktum att denna uppgörelse hölls nyligen här, var att Hitler under kriget hade gjort Nürnberg till ett viktigt administrativt centrum.

Trots att staden var hårt bombade av amerikanerna i den sista fasen av 2 Världskriget, det finns flera anmärkningsvärda historiska attraktioner i Nürnberg. Bland dessa hittar vi den stora medeltida borg Nürnberger Burg och det gamla sjukhuset Heilig-Geist-Spital (som har sitt ursprung i 1300-talet). Flera kyrkor har omfattat sevärdheter – inklusive den gotiska St Lorenz-Kirche i slutet av 1200-talet.

Nürnberg har ett berömt zoo – Tiergarten Nürnberg. Den grundades 1912, men man vet att det redan på medeltiden var en djurpark här.

Den internationella flygplatsen Nuremberg Airport ligger 5 km norr om centrum.