Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Solingen

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Solingen inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Solingen miniguide

Hyrbil Solingen
Biluthyrning Solingen

Solingen är beläget i västra Tyskland – Nordrhein-Westfalen, är en stad med ca.165.000 invånare (2008). Den har haft stadsrättigheter sedan början av 1400-talet – men den gamla medeltida staden blev totalförstörd under de allierades bombningar 1944.

Solingen kallas ofta ”City” Kniv, under många år har därför varit känt för sin tillverkning av knivar, saxar, rakblad – och svärdet.Sword produktionen sker i stor skala här i medeltiden och två duster varumärket fortfarande vapen.

Soli Gen finaste kyrkan Saint Clemenskirche – en katedral med en dubbel torn, som uppfördes 1890-92 i nygotisk stil, bygger på den berömda Kölnerdomen. Annars, det mest kända attraktion Schloss Burg (ursprungligen från 1100-talet), ligger strax utanför centrum. Det är den största rekonstruerade medeltida slott i Nordhrein-Westfalen.

Bland stadens museer är Deutsches Museum Klinge de mest populära. Det finns en särskild museum för svärd, knivar och stål bestick av alla sorter. Den monumentala huvudbyggnaden är ett före detta kloster.

Närmaste internationella flygplats är Köln / Bonn Airport, som ligger 33 km söder om Solingen.