Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Gießen

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Gießen inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Gießen miniguide

Hyrbil Gießen
Biluthyrning Gießen

Giessen (74 000 invånare år 2007) är ett universitet beläget i den västra delen av Tyskland, och tillhör staten Hessen.Den ligger vid floden Lahn – ca. 70 km norr om Frankfurt am Main.

Giessen är ett kulturellt och ekonomiskt centrum i regionen, och även om de flesta av staden förstördes under 2. Världskriget, har Giessen flera historiska sevärdheter.

En av de populäraste attraktionerna i stadens ”gamla slottet” – det gamla slottet från 1300-talet – som i dag inrymmer bland annatOberhessische Museum med dess rika samling av lokal historia, arkeologi och konsthistoria.

Andra sevärdheter inkluderar Giessen Liebig Museum – ett av de mest kända museerna i kemi världen, St John’s Church från 1891, ”Mathematikum” – en math museum med 120 interaktiva utställningar – samt Kunsthalle Giessen, med intressant utställning av tysk och internationell samtidskonst.

I övrigt har staden en trevlig gågata med butiker och varuhus, kaféer, bistron och restauranger.

Giessen ligger på mode-systemet (Autobahn) A5, A45 och A480.

Den närmaste flygplatsen är Frankfurt International Airport, som ligger 72 km söder om Giessen.