Spara upp till 70 % på biluthyrning

Vi söker efter bästa pris på hyrbil från 1 600 olika företag

tick-2Garanterat låga priser

tick-2Inklusive försäkring och skatt

tick-2Inga dolda avgifter

tick-2 Fri körsträcka på de flesta destinationer

tick-2 Inga kreditkortskostnader

tick-2 24-timmars kundservice

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Biluthyrning Potsdam

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Potsdam inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Potsdam miniguide

Hyrbil Potsdam

Biluthyrning Potsdam

Potsdam, som har ca. 132.000 invånare (2008), belägen vid floden Havel – 35 km sydväst om den tyska huvudstaden Berlin .Det är huvudstaden i delstaten Brandenburg. Det var en uppgörelse här så tidigt som bronsåldern, medan Potsdam som stad är känd för 993 år

Den särskiljande egenskapen för Potsdam är de många slott och parker. De flesta av dem ingår som en del av ”Palats och parker i Potsdam och Berlin” på UNESCO: s världsarvslista. Den ståtligaste av parker, Park Sanssouci. Det finns flera vackra slott. Den äldsta och mest kända är Schloss Sanssouci (1745-1747), men också kraftfulla Neues Schloss (1763-1769) och Orangerieschloss (1851-1964) är här – förutom de mindre ljus slottet Charlottenhof (1826).

Parken ligger Marmorpalais Neuen Garten (1787-1792) och den ryska byn Alexandrowka, som först byggdes på 1800-talet. En annan stor park i utkanten av centrala Potsdam, Park Babelsberg, där vi båda hitta Schloss Babelsberg (även kallat ”Kleines Schloss”) och Film Park Babelsberg, som är Tysklands svar på Hollywood.

I den historiska stadskärnan, Altstadt, har sin egen Potsdam Brandenburger Tor, som byggdes 1770 (inte att förväxla med en i Berlin ) – och detta är också det gamla rådhuset (Altes Rathaus från 1753 ett populärt turistmål.

Den internationella flygplatsen Berlin Tegel flygplats ligger 35 km nordost om Potsdam.

 

Svenska