Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Potsdam

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Potsdam inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Potsdam miniguide

Hyrbil Potsdam
Biluthyrning Potsdam

Potsdam, som har ca. 132.000 invånare (2008), belägen vid floden Havel – 35 km sydväst om den tyska huvudstaden Berlin. Det är huvudstaden i delstaten Brandenburg. Det var en uppgörelse här så tidigt som bronsåldern, medan Potsdam som stad är känd för 993 år

Den särskiljande egenskapen för Potsdam är de många slott och parker. De flesta av dem ingår som en del av ”Palats och parker i Potsdam och Berlin” på UNESCO: s världsarvslista. Den ståtligaste av parker, Park Sanssouci. Det finns flera vackra slott. Den äldsta och mest kända är Schloss Sanssouci (1745-1747), men också kraftfulla Neues Schloss (1763-1769) och Orangerieschloss (1851-1964) är här – förutom de mindre ljus slottet Charlottenhof (1826).

Parken ligger Marmorpalais Neuen Garten (1787-1792) och den ryska byn Alexandrowka, som först byggdes på 1800-talet. En annan stor park i utkanten av centrala Potsdam, Park Babelsberg, där vi båda hitta Schloss Babelsberg (även kallat ”Kleines Schloss”) och Film Park Babelsberg, som är Tysklands svar på Hollywood.

I den historiska stadskärnan, Altstadt, har sin egen Potsdam Brandenburger Tor, som byggdes 1770 (inte att förväxla med en i Berlin ) – och detta är också det gamla rådhuset (Altes Rathaus från 1753 ett populärt turistmål.

Den internationella flygplatsen Berlin Tegel flygplats ligger 35 km nordost om Potsdam.