Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Berlin

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Berlin inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Berlin miniguide

Hyrbil Berlin
Biluthyrning Berlin

Behöver du en hyrbil i Berlin? Vill du kunna hämta ut bilen direkt när du landar på flygplatsen? Med tillgång till hyrbil behöver du inte bekymra dig om kollektivtrafik. Du kommer få helt andra möjligheter att göra trevliga dagsutflykter utanför stadskärnan under din vistelse i Berlin. Du kan själv välja om du vill hämta bilen på flygplatsen eller inne i stadens centrum. 

Om Berlin

Berlin är Tysklands huvudstad och ligger vid floden Spree i den nordvästra delen av landet. Med sina dryga 3,7 miljoner invånare (4,5 miljoner inklusive förorter) är staden även Tysklands största. 

Berlin är dessutom en egen delstat som i sin helhet ligger inuti grannstaten Brandenburg. 

Under kalla kriget delades staden i två delar – och det kommunistiska Östberlin var en i stort sett avstängd stad. Efter återföreningen 1990 har dock stadens turistnäring blomstrat. 

Berlin är känd som en stad med ett rikt kulturliv – här hittar du massor av betydelsefulla och spännande kulturella institutioner, museer, gallerier, teatrar, konserthus och operor. När det kommer till arkitektoniska sevärdheter finns det ett obegränsat antal alternativ. Den mest besökta sevärdheten – och även Berlins mest välkända landmärke – är Brandenburger Tor (uppfört mellan 1788 och 1791) vilken ligger i slutet på den berömda gatan Unter den Linden. I närheten hittar du också operahuset Staatsoper Berlin (1743) samt Stadsbibliothek Berlin (1774-1780). 

Utöver det så förtjänar även den berömda shoppinggatan Kurfürstendamm ett omnämnande – och kyrkan Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche som fick sitt torn förstört i slutet på andra världskriget och som ligger i slutet på samma gata. Tornet har aldrig återuppbyggts och kyrkan är idag ett krigsmonument. 

Flygplatser

Berlin har två internationella flygplatser. Den största av dem är Berlin Lufthavn – Tegel (TXL). Flygplatsen ligger 24 kilometer nordväst om stadskärnan. I närheten av terminal E hittar du ett biluthyrningscentrum där Avis, Sixt, Hertz, Europcar, Enterprise och Terstappen har kontor. 

Berlin Airport -Schönefeld (SFX) ligger 17 kilometer söder om stadskärnan. Alldeles utanför terminal A finns ett antal biluthyrare. Bland dessa hittar du Avis, Hertz, Sixt, Terstappen och Eurocar. 

Trafik

Tyskland har ett välutvecklat nätverk med vägar av god kvalitet och organiserad skyltning. Berlin omgärdas av motorvägen A100 via vilken du enkelt kan ta dig till andra städer och orter. Flera av motorvägarna saknar helt hastighetsbegränsningar. Dock rekommenderas det att du inte kör snabbare än 130 km/h. I stadskärnan är hastighetsbegränsningen oftast 50 km/h. 

Utflyktstips

Det är mycket populärt att ta hyrbilen till staden Potsdam, som ligger 39 kilometer sydväst om Berlin. Potsdam är berömt för sina många magnifika byggnader. Både slotten och palatsträdgårdarna finns med på UNESCO:s världsarvslista. Slottet Sanssouci, byggt 1747, är det mest berömda och brukade vara sommarbostad åt den preussiska kungafamiljen. 

För att få bäst utsikt över Potsdam och dess omgivningar ska du bege dig till slottet Belvedere som ligger på kullen Pfingstberg. Slottet byggdes 1863 och har två utsiktstorn såväl som en fantastisk trädgård. 

Har du tillgång till hyrbil i Berlin kan du också ta en dagsutflykt till staden Leipzig som ligger 190 kilometer sydost om huvudstaden. Leipzig är en universitetsstad med ungefär 560 000 invånare. I stadens centrum kan du besöka det gamla stadshuset från 1557, där det idag finns ett museum om urban historia. Andra intressanta platser i Leipzig är Nikolai-kyrkan från 1100-talet, det 91 meter höga monumentet “Folkeslagminnesmerket” – till minne av slaget vid Leipzig 1813, det nya stadshuset från 1905, konst- och hantverksmuseet, ett järnvägsmuseum och Bach-museet. Staden har också ett vackert zoo och en botanisk trädgård.