Spara upp till 70 % på biluthyrning

Vi söker efter bästa pris på hyrbil från 1 600 olika företag

tick-2Garanterat låga priser

tick-2Inklusive försäkring och skatt

tick-2Inga dolda avgifter

tick-2 Fri körsträcka på de flesta destinationer

tick-2 Inga kreditkortskostnader

tick-2 24-timmars kundservice

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Biluthyrning Wolfsburg

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Wolfsburg inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Wolfsburg miniguide

Hyrbil Wolfsburg

Biluthyrning Wolfsburg

Wolfsburg, med ca. 120.000 invånare (2008), är belägen öster om det nordvästra tyska delstaten Niedersachsen. Till skillnad från de flesta andra städer i Tyskland är själva ”unga”.Det faktum grundades så sent som 1938 – under Adolf Hitlers regeln, som ett vardagsrum för de anställda i den nyinrättade Volkswagen fabriken.Ursprungligen stadens namn Stadt des KdF Wagens, men det ändrades till Wolfsburg i 1946 – ett krav på en närliggande renässansslott.

Och bara Schloss Wolfsburg, med en historia som går tillbaka till början av 1300-talet, är en av stadens främsta attraktioner. Men det finns också några äldre arkitektur som härrör från en period av flera hundra år innan staden var att – bland annat Burg Neuhaus (från omkring år 1400) och Schloss Fallersleben (1551).

Annars är det, naturligt nog, modern arkitektur som präglar staden. Här, i synnerhet Alvar-Aalto Kulturhaus (1962) nämns – designad av som uppkallats efter den världsberömde finske arkitekten Alvar Aalto. Den Wolfsburg Theater byggnad, uppförd 1973, är ett monumentalt exempel på modernistisk arkitektur.

Bland stadens många museer, är det naturligt att särskilt nämna Die Autostadt, som är både ett museum och en nöjespark med anknytning till Volkswagen-gruppen.

Annars Wolfsburg känt som en festival, där några av de viktigaste årliga Listor är den internationella dansfestival Movement (april / maj), utomhuskonserter Jazz ’n’ More (juli / augusti), Gourmet Festival (augusti / september) och en stor marknad för hantverk i oktober.

Närmaste internationella flygplats är Hannover-Langenhagen Airport , som ligger 90 km öster om Wolfsburg.

Svenska