Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Wolfsburg

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Wolfsburg inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Wolfsburg miniguide

Hyrbil Wolfsburg
Biluthyrning Wolfsburg

Wolfsburg, med ca. 120.000 invånare (2008), är belägen öster om det nordvästra tyska delstaten Niedersachsen. Till skillnad från de flesta andra städer i Tyskland är själva ”unga”.Det faktum grundades så sent som 1938 – under Adolf Hitlers regeln, som ett vardagsrum för de anställda i den nyinrättade Volkswagen fabriken.Ursprungligen stadens namn Stadt des KdF Wagens, men det ändrades till Wolfsburg i 1946 – ett krav på en närliggande renässansslott.

Och bara Schloss Wolfsburg, med en historia som går tillbaka till början av 1300-talet, är en av stadens främsta attraktioner. Men det finns också några äldre arkitektur som härrör från en period av flera hundra år innan staden var att – bland annat Burg Neuhaus (från omkring år 1400) och Schloss Fallersleben (1551).

Annars är det, naturligt nog, modern arkitektur som präglar staden. Här, i synnerhet Alvar-Aalto Kulturhaus (1962) nämns – designad av som uppkallats efter den världsberömde finske arkitekten Alvar Aalto. Den Wolfsburg Theater byggnad, uppförd 1973, är ett monumentalt exempel på modernistisk arkitektur.

Bland stadens många museer, är det naturligt att särskilt nämna Die Autostadt, som är både ett museum och en nöjespark med anknytning till Volkswagen-gruppen.

Annars Wolfsburg känt som en festival, där några av de viktigaste årliga Listor är den internationella dansfestival Movement (april / maj), utomhuskonserter Jazz ’n’ More (juli / augusti), Gourmet Festival (augusti / september) och en stor marknad för hantverk i oktober.

Närmaste internationella flygplats är Hannover-Langenhagen Airport, som ligger 90 km öster om Wolfsburg.