Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Wiesbaden

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Wiesbaden inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Wiesbaden miniguide

Hyrbil Wiesbaden
Biluthyrning Wiesbaden

Wiesbaden är en stad med cirka 285.000 invånare (2008), som ligger i den västra delen av Tyskland. Staden är huvudstad i delstaten Hessen – trots att den närliggande staden Frankfurt am Main, är betydligt större.Wiesbaden ursprung kan dateras till år 6 e.Kr.Kr., När romarna byggde en borg där.

Stadens medeltida centrum förstördes av två stora bränder på 1500-talet. Den äldsta byggnaden, som fortfarande finns kvar – och det är en huvudattraktion – Gamla rådhuset (byggt 1610). Annars Schlossplatz en brännpunkt i innerstaden centrum. Detta historiskt viktiga torget är omgiven av en serie monumentala 1800-talsbyggnader. Den mest dominerande är Marktkirche 1850’s (stadens högsta byggnad, där spiran stiger 92 meter över marken) och City Palace – ett palats byggdes runt 1840 för hertig Wilhelm I av Nassau.

Det finns också flera byggnader i Wiesbaden kan relateras till hertigen familj av Nassau – främst Erbprinzpalais (1813-1917) i Wilhelmstrasse och Scloss Biebrich (1702), som ligger 4,5 km söder om centrum (nära floden Rhen).

Page 2 Världskriget har det skett en betydande amerikansk militär närvaro i Wiesbaden – som har satt sin prägel på staden. Något av centrum, nämligen huvudkontor 1USA bepansrade divisionen, och under många år har europeiska huvudkontor US Air Force (militär flygplats Wiesbaden-Erbenheim) har finns här.

Den närmaste civil flygplats är Frankfurt International Airport, belägen 30 km öster om Wiesbaden.