Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Amberg

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Amberg inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Amberg miniguide

Hyrbil Amberg
Biluthyrning Amberg

Amberg ligger i södra tyska delstaten Bayern, Tyskland – särskilt i regionen Oberpfalz.Staden har ca. 45.000 invånare, nämns första gången i skriftliga källor år 1034

Den gamla centrum Amberg anses vara bland de bäst bevarade medeltida kvarter i Europa. Det är omgivet av en ringmur med flera torn – populärt kallad A (ägg), efter formuläret.

Det finns ett antal imponerande kyrkor och andra byggnader. Bland de mest framträdande enskilda attraktioner är den täckta bron Stadt glasögon – som ursprungligen var en del av stadens medeltida befästningar. Annars nämnde Neues Schloss – ett slott som ursprungligen byggdes på 1400-talet och renoverades 1603.

Andra populära attraktioner i Amberg är Eh’häusl (”Den lilla bröllop huset) byggt 1728 och är idag karakteriseert som världens minsta hotell (endast 2 meter bred) – plus Mariahilfberg Gråbrödraklostret, som ligger på en kulle nära centrum.

Närmaste internationella flygplats är Nuremberg Airport, ca 56 km väster om Amberg.