Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Stade

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Stade inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Stade miniguide

Hyrbil Stade
Biluthyrning Stade

Stade ligger i norra tyska delstaten Niedersachsen – ca. 50 km väster om Hamburg – och har ca.46.000 invånare (2008). River Schwinger, som är en biflod till Elbe, flyter genom staden. Stade är känd sedan 800-talet och möjligen norra Tysklands äldsta stad.Den fick sitt handelsrättigheter i 1209 – och var då en medlem av den inflytelserika Hansan. I den första delen av 1600-talet staden var omväxlande i danska och svenska händer – och under perioden 1645-1719 var Stade en svenska stad.

Bland de arkitektoniska behandlar i den gamla stadsdelen (Altstadt), finner vi de två medeltida kyrkor (med senare tillägg) St Cosmae och St Wilhedi. Dessutom Altstadt i sig en attraktion, när korsvirkeshus i den gamla hansastaden porten ger en övergripande, historiska byggnader.

Det är överhuvudtaget ett intressant inslag i stadsbilden att de olika historiska epoker kan ”läsa” i arkitektur. Således har vi i dag – förutom ”Hansa stad” – också upplever sådana ”Svenska Town” och ”barock City” Stade. Och ändå finns rester av den gamla ringmuren som svenskarna byggt i mitten av 1600-talet.

Närmaste internationella flygplats är Hamburgs flygplats, som ligger ca. 64 km ostnordost om Stade.