Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Hamburg

Planerar du en semester i Hamburg och kommer eventuellt att behöva hyrbilstjänster? Oroa dig inte, det finns ett flertal hyrbilsföretag i denna stad. Dessutom är de flesta belägna nära flygplatsen och hyrbilen kan nästan alltid förbokas online, vilket gör hela processen mycket smidig och enkel. Utöver detta kan du välja mellan olika hyrbilspaket, så som lyx, budget och familj.

Guide till Hamburg

Hyrbil Hamburg
Biluthyrning Hamburg

Hamburgs historia kan dateras ända tillbaka till 800-talet. Inledningsvis var staden ett litet, men väldigt centralt, europeiskt handelscenter. Hamburg är en mycket viktig hamnstad tack vare sitt läge i norra Tyskland och sin anslutning till Nordsjön via floden Elbe. Denna antika stad är täckt av tio- eller hundratals kanaler och den har också stora grönområden. I stadens centrum finner vi Binnenalster, en av två artificiella sjöar, som omges av båtar och caféer. Några av stadens mest fantastiska landmärken är 1700-talets S:t Mikaelskyrkan samt begravningsplatsen Friedhof Ohlsdorf. 

Med en befolkning på runt 1,9 miljoner bofasta är denna tyska stad en perfekt destination för semestern. Hamburg går igenom säsongerna vinter, sommar, höst och vår, precis som de flesta andra europeiska städerna. Den bästa tiden att besöka staden är definitivt under sommaren när det är varmt. Denna stad gränsar till Altona i norr och Rosengarten i söder. Staden kännetecknas fortfarande av den traditionellt tyska miljön och de flesta hotellen och strandcaféerna serverar traditionella europeiska rätter till både lokalbefolkning och turister. 

  • Hamburg är en fantastisk plats för din nästa semester 
  • Lokalbefolkningen är väldigt vänliga mot turister. 

Hamburg är seriösa när det kommer till konstnärer. Här finns några av de coolaste graffittiverken i hela Tyskland. Denna graffitti är mer än bara konventionell gatukonst, den återberättar historierna om demonstrationer, piratlegender och urbana konströrelser med mera. Utöver graffittin erbjuder staden också många unika butiker där du kan köpa originella saker, inklusive souvenirer att ha i ditt rum. Kort sagt är det konsten som gör staden mer unik än sina europeiska kamrater. 

En annan aspekt som bidrar till att göra denna stad så högt älskad är att Hamburg fortfarande är en av storspelarna när det kommer till fiskindustrin i området. Faktum är att det finns en fiskmarknad, Der Fischmarkt, som äger rum två gånger i veckan. Utöver fiskmarknaden kan Hamburg även stoltsera med de största lagerlokalerna i världen. Byggnaderna som är lagerlokaler står på ekben. Så tidigt som på 1700-talet var denna zon också känd som en frizon, vilket innebar att försäljningarna var skattefria. Faktum är att lagerhusområdet är ett av UNESCOs världsarv. 

Utforska med din hyrbil

Hamburg har flera platser du kan besöka med din hyrbil under semestern. Du kan till exempel välja att besöka kontorskomplexet Chilehaus. Denna ikoniska tiovåningsbyggnad är ett otroligt exempel på sammansmältningen av modern och antik arkitektur. Huset byggdes 1924 och finns med på UNESCO:s världsarvslista. Henry Sloman beordrade att huset skulle likna de skepp han använde för att importera salpeter från Chile. Det tar dig ungefär 34 minuter från flygplatsen till denna destination. Kontorskomplexet Chilehaus ligger 11 kilometer från det centrala affärsdistriktet. 

Du bör också ta din hyrbil och besöka den största modelljärnvägsstationen i världen. När du är i Hamburg måste du se Minitaur Wunderland, belägen i Speicherstadt-distriktet. De som haft privilegiet att åka hit säger att det är en av de mest unika sakerna att upptäcka i Hamburg. Byggandet startade 2000 och det läggs fortfarande till nytt. Några av de områden som järnvägen täcker är Österrike, Venedig, centrala Tyskland, Skandinavien, USA och Schweiz. Avståndet är cirka 13 kilometer och det bör ta dig ungefär 40 minuter att köra dit. 

En annan intressant plats att besöka i Hamburg är Planten un Blomen. Du kommer att häpna över naturens skönhet och de parker som är byggda runtomkring. När du besöker Planten un Blomen lär du även bli förtjust över att uppleva vattenljuskonserten. Du kan också köra till Stadtpark där du kommer att mötas av Hamburg Planetarium, Tysklands största offentliga fritidspark. Avståndet från Hamburgs flygplats till Stadtpark är drygt fem kilometer och det tar cirka 15 minuter att köra dit från det centrala affärsdistriktet. 

Om du är en av de personer som gillar design, arkitektur och modern konst bör du ägna lite tid åt att åka runt bland de olika museerna, för en fantastisk konstupplevelse. I Hamburg finns det ett dussintals museer där du kan spendera din kvalitetstid. Du kan antingen välja att besöka Prototyp och kolla på utställningar av sportbilar eller Panoptikum, som är det största vaxmuséet i Tyskland. Om du är intresserad av att lära dig om chokladtillverkning måste du besöka Chocoversum. Här kan du även provsmaka urvalet! 

Flygplatser

Hamburgs flygplats, även kallad Flughafen Hamburg på tyska, är den enda flygplatsen i Hamburg. Den är internationell och betjänar många passagerare från och till olika delar av världen. Flygplatsen, som ligger drygt fem kilometer norr om stadskärnan, fungerar som en knutpunkt för bolagen TUI fly Deutschland, Ryanair och Eurowings. Här finns några av de vanligaste hyrbilsföretagen tillgängliga för turister, så som Alamo, Avis och Europcar. 

En annan flygplats du kan överväga att flyga till om du planerar att besöka Hamburg är Bremens flygplats. Den ligger cirka 122 kilometer från Hamburg. Om du väljer denna flygplats innebär det att du själv måste köra hela vägen till din slutliga destination. Det finns ett flertal hyrbilsföretag du kan överväga så som Flizzr, CARO, Keddy, Hertz bland många andra. Du kan också välja att åka buss från flygplatsen till Hamburg. 

Beroende på vilken flygplats du väljer att landa på finns det också ett flertal olika hyrbilspaket att välja mellan. Om du gillar att bli skjutsad överallt kan du välja ett alternativ med chaufför, det är bra om du inte är så bekant med stadskörning. Det kan också vara ett toppenalternativ om ditt körkort inte gäller i Europa. Andra alternativ kan handla om vilken typ av bil du vill ha, samt hur länge du tänker hyra den. 

Trafik

Vägarnas otroliga skick är en av de saker som gör ett besök i Hamburg så fantastiskt. Det betyder att det kommer att vara lätt och bekvämt att köra på vägarna med din hyrbil, tack vare vägarnas toppskick. Om ditt mål med att åka till Hamburg endast är sightseeing behöver du alltså inte oroa dig – det kommer att vara smidigt att köra. 

Du bör se till att det är lätt att ta dig fram och navigera på vägarna, därför är det varmt rekommenderat att använda sig av GPS-teknologi i hyrbilen (du kan använda Google maps). Genom att göra detta kommer du att få stadens trafikindex, så att du kan hitta den snabbaste rutten till din destination. Du behöver också känna till hastighetsbegränsningarna. 

130 km/h är den rekommenderade maximala hastigheten när du kör på motorvägen. När du befinner dig i bostadsområden kan du köra 50 km/h, vilket är rimligt. Att köra i stan är en trevlig upplevelse om du följer reglerna, inklusive de rätta hastighetsbegränsningarna. Du behöver inte oroa dig över var du ska parkera din hyrbil eftersom det finns många parkeringsplatser. På flygplatsen finns det både betjänad parkering samt korttidsparkering. Du kan också överväga alternativet med e-parkering.