Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Stralsund

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Stralsund inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Stralsund miniguide

Hyrbil Stralsund
Biluthyrning Stralsund

Stralsund ligger i nordöstra hörnet av Tyskland – i delstaten Mecklenburg-Vorpommern – och är en hamnstad vid Östersjön, ca.60.000 invånare (2008). Strelasund skiljer ön Rügen Stralsund har staden en bro samband med användandet av historiska Sveaborg Dänholm.

Stralsund kallas ofta för ”Porten till Rügen” – och många kombinera en resa här med ett besök i Sassnitz, som är känd för att bada och kurby nordost om Rügen (52 km från Stralsund). Härifrån går också passagerarfärjor till Bornholm, Trelleborg i SverigeKlaipeda i Litauen och St Petersburg i Ryssland.

Hela gamla staden Stralsund (med rötter tillbaka till Hansatiden på 1200 – och 1300-nummer) är med på UNESCO: s världsarvslista. Det finns hela 570 bevarade medeltida byggnader – och av dessa är följande de mest kända: Nikolaikirche (1276), Marienkirche (1298), Jakobikirche (1303), Stralsund Rathaus (Rådhuset från 1200-talet), Katharinenkloster (upptagen ca. 1250 – hem idag en kulturhistoria) och Johanniskloster (upptagen 1254 – idag är det Stralsund stadsarkiv). Nämnas bör även att den svenska regeringen palats från omkring 1730.Under perioden 1648-1815 var det faktum Stralsund och Rügen i svenska innehav, som en del av svenska Pommern region.

Den närmaste flygplatsen är Rostock-Laage Airport, som ligger ca. 100 km sydväst om Stralsund.