Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Essen

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Essen inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Essen miniguide

Hyrbil Essen
Biluthyrning Essen

Essen är den största staden i Ruhrområdet industriområde i Nordrhein-Westfalen. .Den grundades redan år 845 e.Kr.Kr. – Och skall utses till europeisk kulturhuvudstad 2010.

Det finns nästan inga överlevande historiska byggnader i Essen, vilket beror på att staden var nästan utplånades under 2 Världskriget. Ett landmärke för samtida konst i Essens stadshuset, som är Tysklands högsta – en skyskrapa som höjer sig 120 meter över gatuplanet.

Det finns dock några sevärdheter i FÖRKRIGS staden, såsom den monumentala dödsboet Villa Hügel lite utanför centrum, byggdes 1873 som en privat bostad av den berömda industriella familjen Krupp. Idag gården är hem för ett konstmuseum. Stadsdelen Margarethenhöhe (uppkallad efter Margarethe Krupp) måste nämnas. Den byggdes i prioden 1909-1920 av arkitekten Georg Metzendorf – och om, på grund av dess många grönområden, som ofta kallas ”Garden City”. Ett annat särskilt kännetecken för staden är att inga fasader är likadana.

Naturligtvis, den industriella staden Essen även kulturlämningar i samband med sin verksamhet historia. Zeche Zollverein är stängd – men museet ändamål återställs gruv-anläggning, som idag på UNESCO: s världsarvslista.

Flygplats Essen / Mülheim handlar om. 8 km sydväst om centrum.