Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Stendal

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Stendal inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Stendal miniguide

Hyrbil Stendal
Biluthyrning Stendal

Stendal är en stad med ca. 41.500 invånare (2008), som ligger i regionen Altmark i nordöstra tyska delstaten Sachsen-Anhalt. Det grundades i mitten 1100-talet – och var då en medlem av den mäktiga Hansan.

Stendal är känd för sina många vackra byggnader från medeltiden – inklusive flera kyrkor. De främsta bland dessa är St Nikolaus-kupolen (även kallad Stone Valleys-dome) och St Marienkirche (med alla 12 klockor och en berömda astronomiska uret) – båda från 1400-talet. Det sistnämnda kyrka är beläget på den vackra Rathaus (stadshuset) – också från 1400-talet, med en dominerande Roland framför fasaden.

Andra historiska platser i den gamla stadskärnan, de två gamla grindar Uenglinger Tor Tor Tangermünde nämnts – både utvecklade med starka tegel torn. Dessutom så kallade matsal, som utgör resterna av ett gammalt franciskanerkloster, ett populärt turistmål.

En attraktion av en annan karaktär är stadens zoo – Tiergarten Stendal – som invigdes 1934.

Närmaste internationella flygplats är Berlin Tegel flygplats, som ligger ca. 140 km öster om Stendal.