Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Waiblingen

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Waiblingen inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Waiblingen miniguide

Hyrbil Waiblingen
Biluthyrning Waiblingen – Foto: © Enslin

Waiblingen ligger i sydvästra hörnet av Tyskland – Baden-Württemberg.Den har för närvarande ca. 53.000 invånare (2008), och har haft stadsrättigheter sedan 1250 De flesta av den gamla staden förstördes under trettioåriga kriget (1634), men byggdes då under perioden 1640 till 1700. ”Nya” Waiblingen är mycket välbevarat – och är idag en stor turistattraktion.

Av de byggnader som inte var skadade, speciellt stadens ursprungliga befästning nämns. Den innehåller en stadsmur och flera gate-tornet, där Hochwachturm och Beinsteim Torturm är den mest kända. Även stadens största kyrka – Michaelskirche – anses vara bland de viktigaste sevärdheterna. Bland de överlevande byggnader från 1600-talet, ett antal vackra korsvirkeshus – inklusive stadens Gamla stan – som utgör en enhetlig arkitektonisk miljö. Annars den historiska parken Waiblingen Apotheker-Garten med Nikolauskirche väl värt ett besök.

En attraktion av mycket senare datum är Marktdreieck (byggd under åren 1974 till 1976) och att sådana hus stadsbiblioteket.Denna byggnad är ett modernistiskt blickfång i mitten av den historiska arkitekturen.

Närmaste internationella flygplats är Stuttgart Airport, som ligger 29 km sydväst om Waiblingen.